18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

"Csoda" Szarvas

Megosztás
Utazás

Aktuális kirándulásunk Békés megyébe vezet. 


Aktuális kirándulásunk Békés megyébe vezet. 

A város szélén találjuk az Arborétumot, mely mai első uticélunk. A szarvasi Arborétum (Pepi-kert) a Bolza család nevéhez fűződik. Ifjabb Bolza József beceneve volt Pepi, aki sokat tett az Arborétum létrejöttéért. Belépéskor az aktuális évszaknak megfelelő leírást kapunk a parkról, így láthatjuk mire számíthatunk sétánk során. Ebből következik, hogy bármely évszakban tehetjük kirándulásunkat. (Szeretném azonban felhívni a figyelmet, hogy esős nap után nyakig sárosan fogunk távozni. Persze, hogy mi így jártunk. :) ) A kijelölt útvonal végigvezet minket a három látogatható parkrészleten, melyek a Pepi-kert, Mitrovszky-kert és konyhakert. Útunk során csodálatos látvány tárul elénk.  

A park 1600 fával és cserjével büszkélkedhet a hatalmas területen. Nem ritkák a 200 éves fák sem, melyek szinte az ég kékjét súrolják. Terebéjes lombkoronájuk alatt megpihenhetünk a nyári hőségben. A parkban pávák, nyulak és szarvasok is vannak, de sajnos kevés eséllyel kerülnek szemünk elé. (Hátha mégis valaki ebben a szerencsében részesül.) 

 

 

Arborétum információ: http://www.pepikert.hu/

A park otthont ad Bolza Mariette alkotásainak és Kis Eszter tűzzománc remekeinek egy kiállítás keretében. 

Lehetőségünk nyílik sétahajó kirándulást tenni a Tiszántúl legnagyobb holtágán, utunk során látható a Bolza-kastély, melynek nyugati homlokzata előtt a Romulust és Remust szoptató farkas látható. Ez a szobor a Bolza család eredetére hivatott utalni. Ezen felül a folyó habjait szelve a Vízi színház és egyéb csodák tárulnak elénk.

 

 

Víziszinház információ: http://viziszinhaz.hu/

Visszatérve a partra a park új látványosságát vesszük szemügyre. Ez nem más, mint a Mini Magyarország. Itt néhány óra alatt szinte egész Magyarországot bejárhatjuk a makettek között. Fellelhető Tihany, Pécs, Eger, Szeged és egyéb városok nevezetes épületei. Még egy játékon is részt vehetünk, saját városunk makettjével készült fotónkkal. 

A parkot elhagyva a Csáky-Benz kastélyt keressük fel. Az épületben működik jelenleg a Kőrös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága. A mellette található látogatóközponttól indul a tanösvény, mely bemutatja a Kőrös-Maros vidéki táj jellegzetes arculatát, növény- és állatvilágát.

Szarvastól búcsútvéve, egy kb. fél órás út veszi kezdetét, mely az alföldi táj egyedülálló szépségét tárja elénk. Magányos tanyákat, óriás szénabálákat és végeláthatatlan rónát láthatunk. 

Utunk célpontja, az Alföld gyöngyszeme, Gyopárosfürdő. Elsőként a gyopárosi tóra és környékkére hívnám fel a figyelmet. A tó körül tett sétánk során nádak susogását és a madarak csivitelését hallgatva megpihen a lelkünk. A tóparton álló Világítótorony, szinte vonzza a tekintetet. Esti pihenés képpen a Gyopárosfürdői Gyógy- Park és Élményfürdőt ajánlom. Kimeríthetetlen lehetőséget tár elénk, akár gyerekkel megyünk, úszni, gyógyulni vagy pihenni vágyunk. Amennyiben kevésnek bizonyul a délutáni fürdőzés, tudom ajánlani a Hotel Napsugár vendégszeretetét, mely pénztárca kímélő lehetőségeket is kínál. Így akár másnap folytathatjuk a vízi élmények gyűjtését. 

 

 

Élményfürdő információ: http://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/gyoparosfurdo/elmenyfurdo

Hotel Napsugár: http://www.napsugar-hotel.hu/index.php/hu/


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat