18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Balatoni kedvcsináló - Már tavasztól programok a Balatonnál

Megosztás
Utazás

Megér e 20.000 Ft-ot a Balaton? Nem érdemes májusban a Balatonra menni, szinte minden zárva van, nincs olyan program, amiért érdemes volna útra kelni. Ráadásul szinte minden szállás ugyanannyiban kerül, mintha a nyári csúcsszezonban járnánk.


Megér e 20.000 Ft-ot a Balaton?

Nem érdemes májusban a Balatonra menni, szinte minden zárva van, nincs olyan program, amiért érdemes volna útra kelni.

Ráadásul szinte minden szállás ugyanannyiban kerül, mintha a nyári csúcsszezonban járnánk.

Egyszóval a Balaton üres és unalmas, olyan mintha szezon után lehúzták volna egy boltban a rolót. Az ajtón pedig egy koszos, szakadt fecni hirdetné: 10 hónap múlva ismét nyitunk! – Nos, aki egyet tud érteni ezekkel az állításokkal, az meglehetősen sztereotip módon gondolkodik.

Akik pedig egy kicsit is utánanéztek az interneten, vagy átlapozták az elmúlt hetekben a napilapokat, azok olvashatták: már májusban is érdemes néhány napra a Balatonra utazni. Mintegy 200 vendéglő, büfé, strand, múzeum, galéria és egyéb szolgáltató nyit ki már május 1-jén, hogy megmutassa a Balatonra már tavasszal is érdemes ellátogatni.  Most persze jöhetne az újabb ellenérv:

Jó, hogy vannak programok, de miből fizessük ki ennek a néhány napos kiruccanásnak a költségeit?

Aki veszi a fáradságot és megnézi a www.nyitottbalaton.hu oldalt, az láthatja: nem csak a jacht- és a weekendház tulajdonosok engedhetik meg magunknak, hogy idén már májusban is „nyaraljanak” néhány napot.  Ha ügyesek vagyunk, a portál segítségével összeállíthatunk magunknak egy olyan útitervet is, amelynek segítségével már párunkkal együtt 20.000 Ft-ból is megúszhatunk egy hároméjszakás kalandot. Ha valaki ügyesen tervezi meg utazását, akkor még a busz és vonatköltségeken is sokat spórolhat, mert ebben az időszakban jelentős kedvezményeket adnak a magyar tenger irányába tömegközlekedési eszközöket működtető cégek is.

Az a szerencsés, aki valamelyik közelebbi településről jön a partra, annak viszont még ennyit sem kell fizetni.  A honlap szerint: részt vehet például az ingyenes parti aerobik órákon és a fantasztikus gyalogtúrákon, amiket egyébként is mindig ingyen kínálnak a magyar szállodák. (Valószínű, hogy ezért üresek gyakran a magyar hotelek, mert ilyen fantasztikus kedvezményeket kínálnak szerte az országban. ) De félretéve a tréfát, tényleg jó programok lesznek és sok ingyen!

Ilyen például Balatonföldváron az az oknyomozós kalandtúra, amelynek keretében megismerkedhetünk a város nevezetességeivel, de megtudhatjuk, hogy ki ölte meg Heltai Károlyt. Szeretettel várja minden kedves vendégét a felsőörsi majális is. Játékos sportvetélkedővel, kutyabemutatóval, játszóházzal, vidámparkkal, társasjáték-sarokkal, zenés délutánnal, csapolt sörrel, virslivel a '80-as évek hangulatát idézi meg a településen. Akik viszont fogyókúráznak, azoknak inkább azt ajánljuk, hogy menjenek végig a Szerelmesek kerékpáros túráján, amely Siófokról indul. Aki némi igényesebb kultúrát is szeretne magába szívni itt tartózkodása alatt, annak a füredi Keserű Ilona kiállítást ajánljuk. Itt már van belépő is, de aki egy kicsit is érdeklődik a kortárs festészet iránt, annak kihagyhatatlan élményben lehet része. Ha valaki a szépirodalom felé kacsingat, akkor XXIII. Jókai Napok idején érdemes a városba jönnie. E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, a Füredhez több szállal kötődő Jókai Mórra emlékeznek, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. Ezen a napon ki ne hagyjuk a klasszikus Jókai bablevest, amelyet számos vendéglőben ünnepi ebédként szolgálnak majd fel.

Egyre több cikk jelenik meg a Balatonról, a szakemberek újabb és újabb kampányokat eszelnek ki, hogy a térségbe csalogassák a vendégeket. „Régi dilemma: azért nem jönnek tavasszal a Balatonhoz, mert nincsenek nyitva a szolgáltatók, vagy fordítva, alig van kereslet ilyenkor a tó iránt, ezért nem éri meg a szolgáltatóknak a nyitva tartás.

Úgy gondoltuk, egyszer próbáljuk ki, mi lenne, ha a Balaton-parti infrastruktúra teljes erejével működne már májusban is. Ezért a szövetséghez tartozó 17 balatoni település helyi turisztikai egyesületeit arra kérjük, szervezzék meg, hogy a szolgáltatók nyissanak ki májusban. Győzzék meg őket, hogy egy hónappal korábban nyissanak ki, nézzük meg, mennyi lesz így a vendég” - olvasható a balatonfured.hu oldalon, amelynek újságírója Hoffmann Henriket, a balatoni regionális TDM-szövetség elnökét kérdezte néhány nappal ezelőtt. Hasonlóan nyilatkozott a Somogyi Hírlapnak a szövetség alelnöke, Fekete Tamás is, aki szerint: Nem alszanak téli álmot a balatoni vendégvárók, hanem nagyon is aktívak. – Az idén minden korábbinál előbb, már május elsején „nyit” a Balaton, akkor kezdődik ugyanis és május 11-ig tart a regionális TDM-szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. által kezdeményezett Nyitott Balaton akció, melyhez már több mit 320 partner csatlakozott egységes programkínálattal.

Balatoni programajánó egész szezonra

Balaton

IV. Boldog Békeidők Hévíze

2014. április 30. - 2014. május 04.                           

Hévíz   

www.heviz.hu 

Április 30. (szerda)

14:00 – 16:00 Testvérvárosok kulturális bemutatója

17:00 A tündérrózsák tava – Játékszín Társulat, Hévíz

19:00 Group ’n Swing koncert

Május 1. (csütörtök)

11 óra Városnapi ünnepség – helyszín: Városháza tér

15:00 Madame Buvary – romantikus, kosztümös gála

17:00 Micheller Myrtill és a Swinguistique sanzon estje

20:00 Deep Forest koncert

Május 2. (péntek)

15:00 Békeidőbeli jelmezes felvonulás

Gyülekező: Tourinform iroda előtt

Útvonal: Tourinform iroda, dr. Moll tér, Festetics tér, Schulhof sétány, Deák tér

Közreműködik: Happy Dixieland Band

17.00 Il Coro Lirico Bresciano „G. Verdi” – olaszországi kórus műsora

20:00 Rítus – a Szegedi Kortárs Balett előadása

Május 3. (szombat)

17:00 Roppantós Táncegyüttes Ősroppanás c. műsora

19:00 „Hej barátom ...” - a Vujicsics együttes koncertje, vendég: Szörényi Levente

Május 4. (vasárnap)

17:00 Zenei kalandozás a múlt században - Divertimento Band

19:00 Verdi’n the mood! – Classic Club Singers

Csirke-Csülök fesztivál

2014. május 02. - 2014. május 03.            

Nagyvázsony    

www.kinizsivar.hu         

Csirke-Csülök fesztivál a Kinizsi Várnál.

Fellépők: Berecz András, Cimbaliband, Szelindek

Kézműves kirakodó vásár, korabeli mesterségek bemutatása, népi fajátékok, szalma vár. Korabeli fegyverek bemutatója.  Íjászkodás, pónilovazás, érmeverés, viaszpecsét nyomás. Vár környékén lévő programok ingyenesek, a várban lévő programokra 2000 ft/fő a belépő.

MELGES 24 Európa Bajnokság

2014. május 02. - 2014. május 09.            

Balatonfüred   

www.byc.hu    

Balaton Boat XV. Nemzetközi Vízisport- és Szabadidő Kiállítás

2014. május 02. - 2014. május 04.                           

Balatonlelle     

www.balatonboat.hu

Balatoni Hajózási Zrt. Nyílt nap - Road Show

2014. május 02. - 2014. május 04. Balatonlelle   

2014. május 10.  Siófok

2014. május 11.  Balatonfüred

2014. május 24. Keszthely

2014. május 31. Badacsony        

2014. június 01. Fonyód

www.balatonihajozas.hu

XXIII. Jókai Napok és bablevesfőző verseny

2014. május 03. - 2014. május 04.                           

Balatonfüred   

www.furedikultura.hu

E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, a városunkhoz több szállal kötődő Jókai Mórra emlékezünk, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. A villa ma emlékmúzeum. A programok között megtalálható irodalmi est és matiné, könyvbemutató, könyvvásár, kiállítás. A rendezvény érdekessége a Jókai bableves főző verseny a Koloska völgyben, ahol tavaly kb. 60 db 3 fős csapat főzte bográcsban a finom ételt. Főzés közben a felállított színpadon különböző programok szórakoztatják a közönséget.

XV. Balatonkör      

2014. május 03.

Balatonföldvár

www.balatonfoldvar.info.hu    

A túra immár hagyományosan a balatonföldvári Keleti strandról indul. Idén a megszokottnál egy kicsit később, május első szombatján.

A ""hosszú hétvégén"", május 2-án pénteken már várjuk a helyszíni nevezőket, május 3-án, szombaton pedig útjukra indulnak a túrák - négy távon is.

Újdonság, hogy a 15. alkalommal a 15 évnél fiatalabbak ingyen nevezhetnek minden távra. Az egész táv teljesítését nekik a Balaton Kiskör esetében javasoljuk.

XI. Országos Feng Shui és Ezoterikus Találkozó

2014. május 10. - 2014. május 11. 

Fonyód

www.fonyodifengshuigaleria.hu            

A Feng Shui Galéria által szervezett találkozón országosan ismert és elismert ezoterikus és feng shui szakemberek előadásai, bemutatók lesznek láthatók, hallhatók, amelyeket különböző szórakoztató kísérőprogramok színesítenek.

BORTRIATLON rendezvénysorozat keretében: Szürkebarát túra

2014. május 17. - 2014. május 18.                            

Badacsony         

www.badacsony.com  

A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a BORTRIATLON rendezvénysorozat, mely 2014-ben is folytatódik. A rendezvény keretében 3 „bortúrával”, 3 hónap - 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat. Szeretettel várnak minden kedves Borbarátot május 17-18. között a Szürkebarát túrára; június 8-9. között a Kéknyelű túra; október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra. E 3 rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerheti az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális programokkal várják a látogatókat. Az útiterv és a régiós buszjárat biztosítva van, nincs más teendője keljen útra és hozza a barátait is!  A rendezvényekhez játék is párosul! Hódítsa meg a Tanúhegyeket! Vegyen részt a BORTRIATLON felfedezőúton és gyűjtsön össze minél több pecsétet. A pecsétet ott keresse, ahol a Szürkebarát, Kéknyelű és Olaszrizling bor lelőhelyeit találja. Amennyiben sikeresen rátalált a rejtekhelyekre, pecsételtessen és értékes nyeremények gazdája lehet. A pecsétgyűjtő füzetet kérje a pincészeteknél vagy töltse le a www.badacsony.com weboldalon.

Pörköltfőző és folklór Fesztivál

2014. május 30. - 2014. május 31.            

Ábrahámhegy  

www.abrahamhegy.hu               

Szereti a jó pörkölteket, szórakoztató programokat, a jó hangulatot és táncmulatságokat?

Akkor jöjjön el a főzőversennyel egybekötött Pörkölt- és Folklór Fesztiválra Ábrahámhegyen, s kóstolja meg a pörköltkülönlegességeket.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat