18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Egy francia márki kastélya a Bükkben - Noszvaj - De la Motte-kastély

Megosztás
Utazás

Mit rejt a Bükk? Magyarország mindig tartogat meglepetéseket a kirándulni vágyóknak. Jó tudni, hogy sok kastély megmaradt az utókornak, és betekintést nyerhetünk régi korok művészetébe. Ez a kastély kiváló állapotban van épp úgy kívül, mint belül. Aprólékosan kidolgozott freskók a falakon, korhű csillárok és még számtalan kincs, melyeket érdemes saját szemünkkel is megnézni.


Mit rejt a Bükk?

Magyarország mindig tartogat meglepetéseket a kirándulni vágyóknak.

Jó tudni, hogy sok kastély megmaradt az utókornak, és betekintést nyerhetünk régi korok művészetébe.

Ez a kastély kiváló állapotban van épp úgy kívül, mint belül.

Aprólékosan kidolgozott freskók a falakon, korhű csillárok és még számtalan kincs, melyeket érdemes saját szemünkkel is megnézni.

A kastély története
 

A De la Motte-kastély a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, mely négyesi báró Szepessy Sámuel, (Fellner Jakab) Povolni János által tervezett és 1774-1778. között épült késő barokk, copf stílusú kastélya. 

Később (1782. október 16.) gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának, a francia de la Motte ezredes feleségének a tulajdona, majd a márki halála után, zsadányi és törökszentmiklósi gróf Almásy János és hallerkői Haller Cecília bárónő birtoka.

A képek önmagukért beszélnek.

A kastély falfestményei Kracker János Lukács, Zach József, Szikora György és Lieb Antal munkái. 
fotó: Zsuzsa Lossonczy

Várak Kastélyok Magyarországon


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat