18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Dég - Festetics-kastély - Az egyetlen látogatható klasszicista örökség kastélyaink közül

Megosztás
Utazás

Magyarország egyik legszebb és egyetlen látogatható klasszicista kastélya, mely 1810-1815 között - az ország "leggazdagabb köznemese" - tolnai Festetics Antal császári és királyi kamarás megbízásából Pollack Mihály építész tervei szerint épült. A kastély park felőli homlokzata a Magyar Nemzeti Múzeum épületét idézi. E kastély legendája szerint, egykor a magyar szabadkőműves szervezet titkos központja...


Magyarország egyik legszebb és egyetlen látogatható klasszicista kastélya, mely 1810-1815 között - az ország "leggazdagabb köznemese" - tolnai Festetics Antal császári és királyi kamarás megbízásából Pollack Mihály építész tervei szerint épült.

A kastély park felőli homlokzata a Magyar Nemzeti Múzeum épületét idézi.

E kastély legendája szerint, egykor a magyar szabadkőműves szervezet titkos központja...

Tény: Több mint egy évszázadon keresztül a kastély falai között őrizték a hazai szabadkőművesek titkos levéltárát, mivel egykori tulajdonosa, tolnai Festetics Antal gróf is a szabadkőműves páholy tagja volt.

A képek önmagukért beszélnek.

Virtuális kirándulás
Hollandi ház

 

A Festetics-család 1944-ben elhagyta a kastélyt, eredeti berendezése a II. világháború végén, illetve az után elpusztult, ellopták... elkallódott... szabad préda... : ( Ami megmaradt... az előcsarnok és az egykori grófi dolgozószoba kandallói, a díszterem a maga teljességében. Az 1945-ös államosítás után 1996-ig gyermekotthon működött a falai között.

Várak Kastélyok Magyarországon

fotó: Zsuzsa Lossonczy


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat