18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tündérországi barangolások - Törcsvár vára

Megosztás
Utazás

Erdély Brassó vármegye - Törcsvár vára Nagy Lajos lovagkirályunk által 1377-ben építtetett vár a havasalföldi vajdák és a török-tatár-oláh horda betörései ellen, a Törcsvári-szoros védelmére. A várépítés előzményei: 1344-ben Sándor havasalföldi fejedelem, Brassó városában Nagy Lajos király lábai elé borulva fogadott hűséget királyunknak.


Erdély Brassó vármegye - Törcsvár vára

Nagy Lajos lovagkirályunk által 1377-ben építtetett vár a havasalföldi vajdák és a török-tatár-oláh horda betörései ellen, a Törcsvári-szoros védelmére.

A várépítés előzményei: 1344-ben Sándor havasalföldi fejedelem, Brassó városában Nagy Lajos király lábai elé borulva fogadott hűséget királyunknak.

1371. szeptember 26-án a török seregek a Marica menti csatában szétverték a Makedón szerb Vukašin Mrnjavčević és Uglješa Mrnjavčević szerb despoták seregét, ahol is e fejedelmek életüket vesztették. A csata következtében Makedónia és több görög terület török kézre került.

Mivel a csata szerb részről óriási emberveszteséggel járt, ezért képtelen volt megállítani az Oszmán Birodalom további terjeszkedését a Balkán-félszigeten, ezért Nagy Lajos király 1374-1375-ben közvetlen törökök elleni hadjáratot indított a Havasalföldre, de az oláhok elárulták, így nem tudott döntő győzelmet aratni...

fotó: Ring Erzsi

Várak kastélyok Magyarországon


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat