18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hollandia, a Király napja, Koningsdag

Megosztás
Utazás

Ebben az évben (2015) április 27-én hétfőn lesz a legnagyobb holland utca happening, fesztivál a Király napja. Az első alkalom 1885-ben volt Wilhelmina hercegnő születésnapján. Akkor még a Hercegnő napjának, hívták, majd később, a Királynő napja, most a Király napja, mert Julianna után Hollandiának, férfi uralkodója van.


Ebben az évben (2015) április 27-én hétfőn lesz a legnagyobb holland utca happening, fesztivál a Király napja.

Az első alkalom 1885-ben volt Wilhelmina hercegnő születésnapján.

Akkor még a Hercegnő napjának, hívták, majd később, a Királynő napja, most a Király napja, mert Julianna után Hollandiának, férfi uralkodója van.

Ezen a napon minden narancssárgába borul, narancssárga zászlók mindenfelé, napernyők, az emberek narancssárga ruhákat vesznek fel, kifestik az arcukat. Egész Amszterdam szerte zajlik az ünnep, utcákon, parkokban, tereken, a csatornákon mindenütt. Szól a zene, együttesek lépnek fel, az egész város egy hatalmas bolhapiaccá alakul, mindenki elad és vesz is egyben. Ezen a napon bárki engedély nélkül árusíthat, és nem kell adót fizetnie sem.  Ezen a napon a múzeumok és a fontosabb látnivalók is zárva vannak.

Sárgarépa

Tényleg, tudták, hogy a sárgarépa is a holland uralkodóház, (Orange) miatt lett narancssárga?

Pedig így van!

Eredetileg lila színű volt, de holland kertészek kitenyésztettek egy narancssárga színű változatot, tisztelegve a királyi ház előtt, és ez akkora népszerűségre tett szert, hogy ez terjedt el széles körben. 

Alma Klub Travel


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat