18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nárciszfesztivál Bad Aussee

Megosztás
Utazás

Az osztrákok mindig is értettek ahhoz, hogyan lehet egy igazán jól eladható terméket létrehozni, még olyan dologból is, vagy olyan helyen, ami elsőre nem tűnhet túl érdekesnek. Kevesen gondolnák, hogy a szabadban, május végén tömegesen nyíló csillagos nárcisz micsoda „karriert futott be”.  Pedig így van. Idén 56. alkalommal rendezik meg Bad Ausse-ban az Európa szerte a legkedveltebb rendezvények közé tartozó Nárciszfesztivált.  A fesztivál idén is május utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre. 


Az osztrákok mindig is értettek ahhoz, hogyan lehet egy igazán jól eladható terméket létrehozni, még olyan dologból is, vagy olyan helyen, ami elsőre nem tűnhet túl érdekesnek.

Kevesen gondolnák, hogy a szabadban, május végén tömegesen nyíló csillagos nárcisz micsoda „karriert futott be”. 

Pedig így van. Idén 56. alkalommal rendezik meg Bad Ausse-ban az Európa szerte a legkedveltebb rendezvények közé tartozó Nárciszfesztivált. 

A fesztivál idén is május utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre. 

A hagyományok, a népviselet, és nem utolsó sorban a nárcisz ünnepe ez, ahol a csúcspontot a nárciszból készült, hatalmas méretű és legkülönfélébb alakzatokból álló felvonulás jelenti. A feldíszített autók felvonulásának mindig Bad Aussee, a csónakok menetének pedig idén a Grundlsee ad otthont.

Miről is szól ez a fesztivál? 

Elsősorban a hagyományok ápolásáról, a helyi termékekről, a kreativitásról és persze a kikapcsolódásról, szórakozásról. Mit lehet itt csinálni? Kikapcsolódni, nézelődni, rácsodálkozni arra, hogy ünnepelnek a „sógorok”, de lehet tanulni is, hogy miként kell felszabadultan elengedni magát az embernek. Gyönyörködni lehet a stájer népművészetben, a népviseletekben, de lehet csak egyszerűen nézelődni, bámulni a felvonulást, picit magunk mögött hagyni a gondokat, és csak élvezni a látványt, a forgatagot.

Csillagos nárcisz

„Hegyi kaszálókon, kiszáradó lápréteken, bódító illatával kelt életteli hangulatot a tömegesen megjelenő csillagos nárcisz (Narcissus poeticus L. ssp. radiiflorus (Salisb.) Baker.), újabb élményekkel gazdagítva a kora tavaszi növények még élénk emlékét. 

Latin nevének eredetéről, viszont már az iskolában hallottunk: Nárcisz (Narkisszosz) a görög mitológia szépséges ifja, akibe minden hajadon szerelmes volt, de õ figyelemre se méltatta őket. A legszebb nimfa, Echó, szintén szerelmes lett az ifjúba. Héra, az istenek királynője, azzal büntette meg a nimfát, hogy mást ne tudjon kimondani, csak azt a szót, amit utoljára hallott. Nárcisz mérgesen elhárította a nimfa szerelmét, mondván: „Előbb halnék meg, minthogy szeress engem”, mire a nimfa kénytelen volt a végtelenségig ismételni: „szeress engem…”. A haragra gerjedt Artemisz istennő elhatározta, hogy olyan módon bünteti meg az ifjút, amelyet õ alkalmaz másokkal szemben: szerelemmel, melyben a vágy szomja nem csillapítható. Így történt, hogy egy napon, mikor Nárcisz megpillantotta magát a víz tükrében, szerelemre lobbant képmása iránt. Végül tőrt döfött a szívébe és halála után egy csodálatos, illatos virág nőtt a víz partján, mely róla kapta nevét.” www.erdelyinimrod.ro

Alma Klub Travel

Nárcisz ünnep Bad Aussee-ben


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat