18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A Teej ünneplése Nepálban

Megosztás
Utazás

Teej a leghíresebb fesztivál a nők körében Nepálban, még észak és nyugat Indiában is ünneplik. Három napos ünnepet a hindu nők ünneplik. Imádkoznak Shivához és Parvati Istennőhöz a házasságuk oltalmáért. Továbbá imádkoznak férjük hosszú életéért és, hogy boldogok legyenek életük végég sőt meg az azt követő életükben is. Valamint gyermekeikért, meg a saját testük és lelkük megtisztulásáért is imádkoznak. Az ünnepek általában késő augusztusra vagy szeptember elejére esnek.


Teej a leghíresebb fesztivál a nők körében Nepálban, még észak és nyugat Indiában is ünneplik. Három napos ünnepet a hindu nők ünneplik.

Imádkoznak Shivához és Parvati Istennőhöz a házasságuk oltalmáért.

Továbbá imádkoznak férjük hosszú életéért és, hogy boldogok legyenek életük végég sőt meg az azt követő életükben is. Valamint gyermekeikért, meg a saját testük és lelkük megtisztulásáért is imádkoznak.

Az ünnepek általában késő augusztusra vagy szeptember elejére esnek.

Hölgyek imákat mondanak Parvatihoz ami a kört szimbolizálja és a dudor (Linga) pedig ami kiemelkedik belőle az Shivát szimbolizálja.(főkép)

A mondák szerint a név Teej egy kis vörös bogárról kapta a nevét, ami monszun idején jön ki a földből. Ezért is öltöznek a hölgyek vörösbe. Az utcákat elárasztják kortól függetlenül lányok és asszonyok. Énekelnek, táncolnak népzenére, barátnõikkel találkoznak és pletykálnak. A kezüket hennával díszítik.

Kortól függetlenül mindenki táncol és ünnepel.

Még többen ünnepelnek

A három napos ünnep első napja egy nagy vacsorával kezdődik majd 24 órás koplalás követi. Mindez után pedig az utolsó napon egy nagy reggeli követi. A legfontosabb nap a második nap, amikor az utcai ünneplések történnek. Férjezett nők a férjükért koplalnak, a férjtelen asszonyok, lányok pedig egy jó leendőbeli férj reményében koplalnak. Valaki nagyon szigorúan veszi, és egyáltalán nem eszik, mások gyümölcsöt esznek vizet is isznak.

A koplalás azért része az ünneplésnek mert a legenda szerint Parvati szigorúan koplalt 108 évig azért, hogy elnyerje Shiva szerelmét, mielőtt elvette feleségül. Teej Parvati kitartásának ünneplése. 

Fiúk sárkányt eregetnek ezen a napon.

A legtöbb Katmanduban élő nő hosszú órákig áll sorban, hogy bejusson a fő templomba Pashupatmatinah-ban, mivel ez a legszentebb hindu hely Katmanduban. 

Pashupatmatinah egy komplexum, amely 518 templomból és szoborból áll, az UNESCO világörökség része 1979 óta. 

Kilométeres sor Pashupatmatinah templomába, amely az aranytetővel bevont pagoda.

Nepáli televízió - Interjú

A nepali TV előben csinált velem interjút mivel én voltam az egyetlen túrista.

 

A blogom követhetõ:
Honlap: www.femaleyeti.com
Facebook: Female Yeti
Instagram: femaleyeti
Pinterest: femaleyeti


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Utazás

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek