18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezeket feltétlenül nézesd át az autódon, mielőtt utazni indulsz!

Megosztás
Utazás

Legtöbben augusztusban vágunk neki a jól megérdemelt családi vakációnak. Már jó előre gondoskodunk a programokról, megtervezzük az utat, összekészítjük a legszükségesebb dolgokat, azonban néha figyelmen kívül hagyjuk az egyik legfontosabb kellékünket az úthoz, az autónkat.  Kevesen veszik komolyan, de a nyári felkészítés legalább annyira fontos, mint a tél előtti átvizsgálás, így nem árt, ha egy hosszabb út előtt az autónkat is elvisszük egy szakszervizbe!


Legtöbben augusztusban vágunk neki a jól megérdemelt családi vakációnak.

Már jó előre gondoskodunk a programokról, megtervezzük az utat, összekészítjük a legszükségesebb dolgokat, azonban néha figyelmen kívül hagyjuk az egyik legfontosabb kellékünket az úthoz, az autónkat. 

Kevesen veszik komolyan, de a nyári felkészítés legalább annyira fontos, mint a tél előtti átvizsgálás, így nem árt, ha egy hosszabb út előtt az autónkat is elvisszük egy szakszervizbe!

Tüdős Tamás, a Ford Solymár szervizigazgatója szerint az utazás előtti héten feltétlenül nézessük át az autónkat, hiszen a nagy forróságban felhevült aszfalt, a többlet súly (pl.:csomagok,biciklik) vagy éppen a nem megfelelően tisztított klíma mind-mind veszélyforrást jelenthetnek és bizony könnyen megkeseríthetik a nyaralásunkat! „Nagyon fontos, hogy az utazás során az utastérben kellemes hőmérséklet legyen, így a klímatisztítást és a pollenszűrök cseréjét (ha ezt nem végeztük el a nyáreleji hónapokban) az utazás előtt feltétlenül tegyük meg!”- árulta el a szakértő, aki szerint a helyes klímahasználat is fontos. „Egy túlhevült autóban akár 65 fok is lehet, így fontos, hogy ne ezt a forró levegőt próbáljuk visszahűteni. Előbb engedjük le az összes ablakot, szellőztessünk, és ezután hűtsük le a kocsit. A kinti hőmérséklethez képest 7-8 fokkal legyen hűvösebb az autóban!
Elektromos berendezések, lámpák, láthatósági mellények

„Ne feledkezzünk meg az izzókészlet, pótégők és az egészségügyi csomag (steril állapot, lejárati idő) átvizsgálásáról sem! Gondoskodjunk arról is, hogy az autóban, az utasok számának megfelelő láthatósági mellény legyen. Ellenőrizzük le a lámpákat, elektromos berendezések működését, a folyadékszinteket és az ablakmosó tartályt bogároldós folyadékkal töltsük fel”- javasolja Tüdős Tamás, a Ford Solymár szervizigazgatója.

A szakértő szerint ezeket érdemes átvizsgáltatnunk szakemberrel az utazás előtt!
 • Klímarendszer működésének ellenőrzése
 • Gumiabroncsok kopásának és légnyomásának ellenőrzése
 • Fényszóró- és szélvédőmosó berendezés működésének, ablaktörlők állapotának ellenőrzése
 • Akkumulátor állapotának műszeres vizsgálata
 • Folyadékszintek és állapotuk ellenőrzése
 • Fék, rögzítőfék és lengéscsillapítók műszeres állapotellenőrzése
 • Futóműalkatrészek ellenőrzése
 • Első és hátsó fékbetétek, féktárcsák állapotának ellenőrzése
 • Fényszórók szemrevételezéses ellenőrzése, beállítása
Kipufogórendszer ellenőrzése

Ha a megfelelő felkészítés ellenére mégis történne az autóval valami előre nem látható esemény, nagyon fontos dolog, hogy a Ford márkaszervizekben – igen kedvező áron – a szervizelések alkalmával lehetőség van Ford Assistance szolgáltatásra szerződést kötni, ami – 1 évig, vagy a következő szervizig – egész Európában érvényes. A javítást ugyan nem téríti, de egy magyar telefonszám felhívása után autómentőt küldenek a helyszínre és a legközelebbi szervizbe szállítják díjmentesen a meghibásodott gépkocsit. Ha aznap a javítást nem tudják befejezni, csereautót biztosítanak, vagy az utasok szállásának költségét megtérítik.

Tedd nyárállóvá az autódat videó:

Ford Solymár


Megosztás


 • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

 • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Utazás

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek