18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Egészséges szem

Megosztás
Egészség

(x) Mindenki szép szemeket szeretne, mi is ennek az oka? Mint a mondás tartja, a szem a lélek tükre.


(x) Mindenki szép szemeket szeretne, mi is ennek az oka? Mint a mondás tartja, a szem a lélek tükre.

Szemünkből kiolvasható, egy egészségesebb vagy egy betegebb testről árulkodik-e. Íme néhány jól ismert tipp, amivel megőrizhető szemünk, és ezáltal testünk egészsége.
Fogyasszunk naponta vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket! Sajnos a mai világban az egészséges étkezés nem olcsó dolog, azonban napi párszáz forintból pótolhatjuk azokat a vitaminokat, amelyekre szervezetnek szüksége van egészségünk megőrzéséhez. Ilyen ételek például a tojás, tejfélék, hal és papaya, sárgarépa. Az A-vitamin tartalmú ételek a szemet fényesebbé és tisztábbá teszik.

Fontos, hogy sminkjüket mindenképpen mossuk le lefekvés előtt! Soha ne aludjunk el szemfestékünk lemosása nélkül. Lemosáshoz lehetőleg válasszunk természetes alapanyagokból készült arclemosót!  Ne használjunk lejárt szavatosságú arckrémeket és lemosókat! A szem körüli sötét karikákat uborkapakolással enyhíthetjük.
Reggeli ébredéskor lehetőleg ne dörzsöljük szemünket, mert a megszáradt váladék felsértheti a szaruhártyát. Ehelyett inkább egy gyors arcmosás javallott hűvös vízzel. Ezzel felpezsdíthetjük szemünk és arcunk vérkeringését.

Viseljünk napszemüveget, ha a szabadba megyünk! Érdemes rosszabb idő esetén is elővenni, mert a felhőkön átjutó káros sugárzások még ekkor is elérhetik szemünket! Akinek nem okoz gondot, vezetés közben is viseljen napszemüveget!

Amennyiben számítógép előtt dolgozunk,  tartsunk 2 óránként kis szünetet! Munka közben tornáztassuk szemüket, a folyamatos "egyenes nézés" hosszú távon megterhelő a szemnek.

Kontaktlencsét viselek – Mire figyeljek?

Figyeljünk oda lencséink ápolására! Lejárt szavatosságú folyadékokat ne használjunk. Cseréljük gyakran lencsetartónkban az ápolószert! Napjaink korszerű folyadékai 2-3000 forintért megvásárolhatók, ne ezen spóroljunk! Ne hordjuk túl a kontaktlencséket, tartsuk be a gyártók által megszabott viselési időt! Különösen fontos ezt betartani amennyiben heti és havi lencsét viselünk!

Síeléshez, nyári utazásokhoz viseljünk eldobható lencsét! A napi kontaktlencsék használatával megszabadulunk a higiéniás kockázatoktól. Nincs szükség ápolószerre, tartótokra, élvezzük a pihenést anélkül, hogy lencséink miatt kellene aggódnunk. Ha egy mód van rá, uszodában, strandon ne viseljünk kontaktlencsét.

És ami a legfontosabb: Szempanaszok esetén azonnal forduljunk szemész-szakorvoshoz! A látogatás halogatása különböző betegségek kialakulásához vezet! Kontaktlencse viselők ne felejtsék el félévente felkeresni szemészüket!
Érdemes orvoshoz fordulni sűrű fejfájási panaszokkal is, mert könnyen lehetséges, hogy látásunk a probléma forrása.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek