18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Megengedett terhesség alatt a tetoválás?

Megosztás
Egészség

Terhességünk alatt is elkaphat bennünket a vágy, hogy tetováltassunk magunkra valamit. Szabad ezt? Több évtizeddel ezelőtt ez a kérdés fel sem merült volna egy kismamában, de manapság nagyon is trendi a tetoválás. Tetoválás és terhesség együtt? Sok orvos válasza erre az, hogy nem. Különösen a tűszúrások miatt nem javasolják az orvosok.


Terhességünk alatt is elkaphat bennünket a vágy, hogy tetováltassunk magunkra valamit.

Szabad ezt?

Több évtizeddel ezelőtt ez a kérdés fel sem merült volna egy kismamában, de manapság nagyon is trendi a tetoválás.

Tetoválás és terhesség együtt?

Sok orvos válasza erre az, hogy nem.

Különösen a tűszúrások miatt nem javasolják az orvosok.

Egészségügyi oldalról megközelítve a tetoválás kérdését terhesség alatt.

Először is ebben az időszakban a kismama bőre sokkal érzékenyebb a fájdalomra, márpedig a tetováló tű elég mélyen szúródik a bőrbe ahhoz, hogy fájdalmat okozzon. Még egy nem terhes nő számára is fájdalommal jár a tetoválás.

Mindezen fájdalom mellett még egy stressz forrás is keletkezik a kismama szervezetében a fájdalom hatására. Akár egy ilyen stresszhelyzet, mint bármilyen más is, vetélést idézhet elő a kismamánál.

A tetováláshoz használt tinta fel is szívódhat a szervezetben és könnyen a véráramba juthat, amitől károsodhat a baba az anyaméhben.

Mikor lenne a legjobb időpont a tetováltatásra?

A legjobb időpont a terhesség után javasolt, mert a terhesség alatti súlygyarapodás, és testünk alakjának változása miatt, a tetoválás eltorzulhat.

Terhesség alatt a kötőszövetek és bőrünk is nagyon sérülékeny.

Amennyiben terhesség után sikerül megszabadulni a fölösleges kilóinktól, úgy már eldönthetjük, és kiválaszthatjuk, melyik testrészünkre tetováltassunk.

Az is előfordulhat, hogy szülés után már teljesen máshogyan fogjuk gondolni, és addigra nem is szeretnénk tetoválást készíttetni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek