18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Különleges gyümölcslé a megfelelő gyomorműködésért

Megosztás
Egészség

Szinte minden ember kénytelen élete során megküzdeni emésztési gondokkal, hiszen az emésztési zavart az egyik leggyakoribb élettani problémaként tartja számon az orvostudomány. A felfokozott életritmus, a stressz, a rendszertelen életmód, a mozgáshiány, a nem megfelelő táplálkozás, valamint a lelki problémák is mind kihathatnak emésztésünkre, amelyre nagyon is érdemes odafigyelnünk, hiszen hosszú távon akár komolyabb következményekkel is járhat, ha nem gondoskodunk gyomrunk egészségéről, nyugalmáról.


Szinte minden ember kénytelen élete során megküzdeni emésztési gondokkal, hiszen az emésztési zavart az egyik leggyakoribb élettani problémaként tartja számon az orvostudomány.

A felfokozott életritmus, a stressz, a rendszertelen életmód, a mozgáshiány, a nem megfelelő táplálkozás, valamint a lelki problémák is mind kihathatnak emésztésünkre, amelyre nagyon is érdemes odafigyelnünk, hiszen hosszú távon akár komolyabb következményekkel is járhat, ha nem gondoskodunk gyomrunk egészségéről, nyugalmáról.

Azonban a rendszeres, egészséges táplálkozással, megfelelő mennyiségű vitamin és tápanyag bevitellel nemcsak, hogy megszüntethetjük az esetleges problémákat, hanem meg is előzhetjük azok kialakulását.

A szükséges vitaminokat tartalmazó gyümölcsök és zöldségek fogyasztása elengedhetetlen egész szervezetünk, valamint emésztésünk szempontjából is, pontosan ezért alkottak meg szakemberek egy olyan különleges, „gyomorbarát” vegyes gyümölcslevet, amely segítségével mindig egészségben tarthatjuk magunkat, és gyomrunkat egyaránt!

Gyomorbarát vitaminok és ásványi anyagok az optimális emésztésért

Az optimális emésztés elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. Azonban a mai felgyorsult világban a ránk nehezedő nyomás, a munkahelyi gondok, a fokozott stressz, és az ezek következtében kialakuló lelki problémák mellett gyomrunk nyugalmának, egészségének megőrzése igencsak nehéz feladat. Így nem csoda, hogy a felnőtt lakosság körülbelül 40%-a küzd emésztései zavarokkal élete során. Gyomrunk egészségét leginkább úgy tudjuk megőrizni, hogy megfelelő mennyiségben fogyasztunk vitaminokat és ásványi anyagokat, különösen kolint és kalciumot. A B-vitaminok csoportjába sorolható kolin számos létfontosságú biológiai folyamatban vesz részt.

Ez a különleges vitamin többek között segít megőrizni a sejthártya épségét, részt vesz a sejt információ- átadásában, az energia ellátásában, a zsírok anyagcseréjében, valamint szabályozza az epe működését, ezen kívül erősíti a hajszálerek falát, ezáltal hozzájárulva a vérnyomás, és a szervezet feszültségének csökkentéséhez.

Sőt, újabban az Alzheimer- kór kezelése terén is jelentős eredményeket értek el ennek a vitaminnak az alkalmazásával. A kalcium köztudottan az egyik legelemibb ásványi anyag, hiszen minden sejtünk és szövetünk működéséhez elengedhetetlenül szükséges. Jelentős szerepet játszik csontjaink, izmaink, emésztő-, illetve idegrendszerünk megfelelő működtetésében, valamint a véralvadásban, és a kedvező vérnyomás fenntartásában, illetve a csontritkulás csodafegyvereként is számon tartjuk.

Hatékony segítség a gyomorproblémák ellen: a „gyomorbarát” gyümölcslé

Kifejezetten azokra az időszakokra, amikor szervezetünk nagyobb fizikai, vagy lelki megterhelésnek van kitéve, fejlesztettek ki szakemberek egy különleges, „gyomorbarát” vegyes gyümölcslevet, amely hatékonyan képes megőrizni gyomrunk egészségét.

A kolinnal és kalciummal dúsított vegyes gyümölcslé hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ellenben biztosítja a szervezet számára fontos tápanyagokat a fehér szőlő, az alma, az eper, a bodza és a berkenye harmonikus összhangjával, illetve már 150 ml elfogyasztása biztosítja a szervezet számára szükséges napi kalcium mennyiség majdnem negyedét.

Fehér szőlő

A fehér szőlő magas pektin és atnocianid hatása miatt hatékony a szív és érrendszeri problémák orvoslásában, az alma magas flavonoid tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns, gyulladáscsökkentő, valamint emésztést segítő hatással rendelkezik, míg az epret nagyanyáink étvágygerjesztő, gyomornyugtató, valamint baktériumölő csodagyümölcsként tartották számon.

Berkenye

A berkenye egy kifejezetten multifunkcionális gyümölcs, hiszen egyedül képes felvenni a harcot a legtöbb „civilizációs betegséggel”, vagyis a szívinfarktussal, a rákkal, a cukorbetegséggel, valamint az anyagcsere-betegségekkel, míg a bodza rendkívül gazdag ásványi anyagokban, valamint kiváló öregedésgátló hatással bír antioxidánsainak köszönhetően.

A kíméletes, kézműves eljárással kinyert lé így tartalmazza a gyümölcsök legfontosabb összetevőit, ezáltal támogatva emésztőrendszerünket. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat