18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

8 tipp zsíros haj kezeléséhez

Megosztás
Egészség

Már mosás után azt érezzük, hogy hajunk zsíros maradt? Gyorsan zsírosodik hajunk? Mennyi időnként kell hajat mosnunk? A zsíros haj nagyon bosszantó és esetenként látványos is. Hajunk csak úgy lóg, nem áll sehogyan. Akinek zsírosodásra hajlamos fejbőre, ezt nagyon jól tudja.


Már mosás után azt érezzük, hogy hajunk zsíros maradt?

Gyorsan zsírosodik hajunk?

Mennyi időnként kell hajat mosnunk?

A zsíros haj nagyon bosszantó és esetenként látványos is.

Hajunk csak úgy lóg, nem áll sehogyan.

Akinek zsírosodásra hajlamos fejbőre, ezt nagyon jól tudja.

8 tipp, ami segíthet zsíros haj esetén!

Mosás

Ne mossuk hajunkat minden nap. Hajmosás alkalmával második mosáshoz használjunk kevesebb sampont. Erre azért van szükség, mert nem szabad fejbőrünket intenzíven tisztítani. Ez ugyanis arra ösztönzi a zsírmirigyeket, hogy még magasabb hatékonysággal termeljenek. A sampont kezünkben hígítsuk fel vízzel és ujjbegyünkkel masszírozzuk fejbőrünkbe. Öblítéskor ne használjunk forró vizet.

Öblítés

Alaposan ki kell öblíteni hajunkból a sampont, mert a maradványok eltömhetik fejbőrünk pórusait, amitől szintén zsírosodhat hajunk. Próbáljuk meg hajunkat lágy vízzel öblíteni. Akinek zsírosodik a haja, bármit megtesz, hogy helyreálljon fejbőre. Akár használhatunk desztillált vizet is öblítéshez. Ezek apróságnak tűnnek, mégis sokat segíthetnek.

Csökkentsük a zsírtermelést

Tökéletes faggyútermelés egyensúly visszaállító hatása van a vízzel hígított almaecetnek, csalánlevélnek vagy csalánkivonatnak és a cickafark készítményeknek.  Hideg sör is segíthet, ha samponunkat hozzáöntjük és 5-8 percig állni hagyjuk hajunkon. Még ezeket a házi keverékeket is alaposan ki kell öblítenünk hajunkból.

Langyos

Nem csak hajmosáskor érdemes langyos vizet használnunk. Hajszárítónkon, ha van meleg szabályozó funkció, akkor állítsuk langyosra. Akinek nincsen ilyen hajszárítója, tartsa távol fejbőrétől a hajszárítót. Így kicsit tovább tart hajunk megszárítása, de nem sokkal, viszont sokat tehetünk hajunk zsírosodásának megszüntetése érdekében.

Fésűk és hajkefék

Gyakran tisztítsuk ki és mossuk le fésűnket. Előbb szedjük ki fogai közül a hajszálakat, majd forró vízben mosogatószerrel tisztítsuk meg.  A lényeg, hogy minden szennyeződést eltüntessünk.

Zsíros hajhoz készült samponok

Ezek a samponok szárítják fejbőrünket, ezért használjunk inkább száraz hajra készült sampont. Sokan úgy gondolják, hogy a zsíros fejbőr nedves, pedig nem. Zsíros hajra készült samponnal, csak arra ösztönözzük a fejbőrt, hogy még több faggyút termeljen, mert kiszáradt.

Hajlakk és fixáló

Hogyan fixáltuk eddig hajunkat?

Egészen a tövéig befújtuk a hajlakkot, vagy felkentük a fixálót?

Ez helytelen!

Különösen akkor, amikor zsírosodásra hajlamos fejbőrünk.

Ezeket a termékeket hajtövünktől minimum 2 cm távolságban kell hajunkra kenni.

Hiába gondoljuk azt, hogy a hajtőre fújt hajlakk többszörösen megemeli frizuránkat.

A hajtőbe fújt hajlakk ugyan úgy eltömíti a pórusokat, mint a fejbőrünkön maradt szennyeződés hajmosás után.

Hajunkba túrni

Gyakran simítjuk el kezünkkel arcunkból hajunkat?

Miért? Azért, mert zavaró?

Amennyiben így van, érdemes olyan frizurát választanunk, ami nem lóg arcunkba.

De lehet ez egy rossz szokás is, amiről le kell szoknunk.

A friss citromfű lággyá és frissé teszi hajszálainkat, serkenti a vérkeringést fejbőrünkben.

Tökmag kivonat tökéletesen eltávolítja a felesleges faggyút és tisztítja fejbőrünket. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek