18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Már 5 perc kocogás is védi a szívet!

Megosztás
Egészség

A kocogás akkor is egészséges, ha lassan csináljuk. Ez többeknek meghozhatja kedvét, hogy megszeresse a kocogást, még ha néha öregesnek is tűnik. Szánjuk rá magunkat és vegyük elő a szekrény legmélyéről edző vagy futócipőnket, mert nagyon megéri! Egy tanulmány szerint (Iowa State University - Ames (USA )  már öt-tíz perc rendszeres kocogás stabilizálja a szív-és érrendszert, valamint csökkenti az elhalálozási kockázatot. Vizsgálatok során az amerikai kutatók 55 000 emberen tesztelték a változásokat átlag 44 életkorú férfiakon és nőkön.


A kocogás akkor is egészséges, ha lassan csináljuk. Ez többeknek meghozhatja kedvét, hogy megszeresse a kocogást, még ha néha öregesnek is tűnik.

Szánjuk rá magunkat és vegyük elő a szekrény legmélyéről edző vagy futócipőnket, mert nagyon megéri!

Egy tanulmány szerint (Iowa State University - Ames (USA )  már öt-tíz perc rendszeres kocogás stabilizálja a szív-és érrendszert, valamint csökkenti az elhalálozási kockázatot.

Vizsgálatok során az amerikai kutatók 55 000 emberen tesztelték a változásokat átlag 44 életkorú férfiakon és nőkön.

A tesztelés 15 évig tartott.

Megállapítást nyert, miszerint azon emberek közül, akik naponta kocogtak legalább 5-10 percet 45%-al alacsonyabb volt a szív-és érrendszeri megbetegedések aránya.

Mindegy volt, hogy milyen gyorsan, mekkora távot tettek meg, a legfontosabb az volt, hogy aktívak voltak. A kocogás kiváltható 15-20 perces sétával is a kutatók szerint. Erre a megállapításra jutottak a Journal of the American College of Cardiology  kutatói.

Sokak számára a napi testmozgás kikapcsolódást jelent, de sajnos az arány még mindig elég alacsony. Mindegy milyen életkorban járunk, az a fontos, hogy naponta 10-15 percet szánjunk rá az aktív, mozgásban gazdag kikapcsolódásra. Felfrissíti elménket, megnöveli vérkeringésünk ütemét, ezáltal jóval több oxigénben gazdag vér jut testrészeinkhez.

Szeretnénk teljes és egészséges, hosszú életet élni?

Nem véletlenül kutatják és publikálják tudósok ezeket az eredményeket.

Már ilyen kevés testmozgás is nagymértékű pozitív változást jelent az emberi szervezetre, és sokkal kevesebben halnának meg a világon szív-és érrendszeri megbetegedésekben.

Ezt a kevés időt igazán nem nehéz beépíteni mindennapjainkba, csak rá kell szánnunk magunkat.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek