18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hagyma zokni fájdalom és hajhullás ellen! - Koleszterin szint csökkentése hagyma dunsztban!

Megosztás
Egészség

Amilyen kicsi és büdös, annyira hatékony a hagyma. Elég viccesen hangzik a hagyma zokni elnevezés, mégis mi lehet ez? Hagymából készülne a szépen megkötött zokni? Esetleg teljesen másra kell gondolnunk? Nos maga a zokni nem hagymalevélből készül, hanem hagymát használhatunk, mint alternatív gyógymód, például reumás fájdalmak vagy hajhullás kezelésére.


Amilyen kicsi és büdös, annyira hatékony a hagyma.

Elég viccesen hangzik a hagyma zokni elnevezés, mégis mi lehet ez?

Hagymából készülne a szépen megkötött zokni?

Esetleg teljesen másra kell gondolnunk?

Nos maga a zokni nem hagymalevélből készül, hanem hagymát használhatunk, mint alternatív gyógymód, például reumás fájdalmak vagy hajhullás kezelésére.

Ki szereti a hagymát?

Rendkívül egyszerű zöldségről van szó, amiről szinte mindenkinek a könnyezés jut eszébe, bár sokan ma már használják megfázásos tünetek kezelésére, amihez hagymateát főznek, de létezik fogyókúra is, ami erre a gumós növényre épül.

Most megmutatjuk, milyen sokoldalú a hagyma!

Fájdalom kezelése

Köztudott, hogy a hagymában található hatóanyagok gyulladáscsökkentő hatásúak, éppen ezért tökéletes köhögés, rekedtség, láz, bronchitis, torokgyulladás, középfülgyulladás és fertőzés kezelésére.

Ezek a kis gumók megkötik a szabad gyököket, jó hatást gyakorolnak a szív-és érrendszer működésére, tisztítják az érfalat. Ezért stroke megelőzésben is fontos szerepet játszanak a hagyma hatóanyagai.

A hagyma segíthet hasfájás, haspuffadás, emésztési zavar esetén.

És ha még ez nem lenne elég, akkor koleszterin szint csökkentése esetén is hatásos a hagyma!

Soroljuk még tovább?

Hegesedési problémák?

Hagymával ez a probléma is kezelhető.

Hajhullás?

A hagyma még hajhullás estén is hatásos lehet.

Mégis hogyan használjuk a mindennapokban a hagymát?

És itt jön a hagyma zokni, ami tulajdonképpen nem más, mint egy pakolás, amit a lábunkra, jobban mondva talpunkra és bokánkra teszünk.

Hagyma, mint gyógynövény!

Milyen hagymát használjunk?

Jó lehet a lila és vöröshagyma is.

A hagymákat szeleteljük fel vékony karikákra, és tegyük talpunk alá, körbe a bokánk köré, és tekerjünk rá puha rongyot, majd húzzunk rá zoknit, és egy héten keresztül minden este ismételjük meg a kezelést. Annyi hagymát tegyünk lábunkra, hogy az szinte telejsen befedje. Reggel természetesen alaposan meg kell mosnunk lábunkat, de akinek rddig semmilyen más gyógyszeres kezelés, vagy alternatív gyógymód nem segített eddig, egy próbát megér.

Miért hatásos a hagyma zokni?

Testünk hője által könnyebben kioldódnak és felszívódnak lábunk azon pontjain a hatóanyagok, melyek hatással vannak idegrendszerünkre és egész testünkre.

Talpunkon ugyanis közel 7000 idegvégződés található, melyek mindegyike kapcsolódik testünk egyik fontos szervéhez. Ezek között a pontok között megtalálhatóak a reflexiós és akupunktúrás pontok is.

Bőrünkön keresztül a hőhatásnak köszönhetően gyorsan felszívódnak a hagymában található illóolajok. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat