18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

9 hasznos tipp mielőtt nőgyógyászati vizsgálatra megyünk – Mit várnak el a nőgyógyászok?

Megosztás
Egészség

Mikor voltunk utoljára nőgyógyásznál? Félünk a vizsgálattól? Mire figyeljünk vizsgálat előtt? Mit várnak el a nőgyászok? Sokan nem is tudják, mire érdemes odafigyelni, és rengeteg tévhit kering a köztudtaban. Sokkal kellemesebb programot is kitalálhatunk, mint, hogy hétköznap reggel vagy kora este a váróteremben üljünk. Néha azonban szükséges, és nem kerülhetjük el az elkerülhetetlent. Hogyan készüljünk fel a nőgyógyászati vizsgálatra?


Mikor voltunk utoljára nőgyógyásznál?

Félünk a vizsgálattól?

Mire figyeljünk vizsgálat előtt?

Mit várnak el a nőgyászok?

Sokan nem is tudják, mire érdemes odafigyelni, és rengeteg tévhit kering a köztudtaban.

Sokkal kellemesebb programot is kitalálhatunk, mint, hogy hétköznap reggel vagy kora este a váróteremben üljünk.

Néha azonban szükséges, és nem kerülhetjük el az elkerülhetetlent.

Hogyan készüljünk fel a nőgyógyászati vizsgálatra?

1. Ne borotváljuk le magunkat vizsgálat előtt

Zavaró a borosta, és mondhatjuk azt is, hogy kifejezetten előnytelen vizsgálat előtt. A nőgyógyász számára teljesen mindegy, hiszen minden héten több száz meztelen nőt lát. A nőgyógyászt nem ez érdekli.

2. Minden tünetről tájékoztassuk nőgyógyászunkat. Semmit ne hallgassunk el!

Inkább maradjunk csendben vagy mindent mondjunk el részletesen? Semmiképpen nem szabad hallgatni. Még vizsgálat előtt mondjunk el mindent, és legyünk őszinték. Legyünk pontosak és lényegre törőek, milyen panaszunk vagy panaszaink vannak. Csak így tud segíteni a nőgyógyász.

3. Szánjunk rá időt

Csak mihamarabb túl legyek rajta! Ismerős az érzés? Ezzel az érzéssel nem vagyunk egyedül. Mégis érdemes időt szánni a vizsgálatra, hiszen ez egészségünket szolgálja. Bár maga a vizsgálat csak pár percet vesz igénybe, egy jó nőgyógyász érdeklődik a panaszok iránt és szeretné az okokat is kideríteni.

4. Viseljünk kényelmes ruhát

Munkahelyi öltözetünk, főleg, ha az harisnya és kis kosztüm, nem biztos, hogy a legjobb választás nőgyógyászhoz menve. Az sem szerencsés, ha munkahelyünkről rohanunk az időpontra, és még vissza kell mennünk munkahelyünkre. Két rohanás között nem szerencsés választás. Semmi nem lehet bosszantóbb, mint, amikor nem tudunk időben bejutni az orvoshoz, és várnunk kell, miközben azon idegeskedünk, hogyan érünk át a következő megbeszélt időpontunkra. Ez nem csak minket idegesít majd, hanem orvosunkat is.

5. A félelmet senki nem szereti

Nem csak mi nem szeretjük a félelmet, hanem a nőgyógyász sem. Beszéljünk kedvesen a nőgyógyásszal, és mondjuk el neki, hogy rettenetesen izgulunk vagy félünk. Oldja a stresszt, ha például a nőgyógyász előre elmondja, milyen orvosi eszközöket fog használni, és mit érezhetünk majd. Az információhiány fokozza a félelmet, és ezt a nőgyógyász is tudja.

6. Ne akkorra kérjünk időpontot, amikor menstruációnk a legerősebb

Ez természetesen csak akkor érvényes, ha nem azonnali ellátásra van szükségünk, és a vizsgálat pár nap múlva is elegendő lehet. Mindemellett, megfelelő időpont nem létezik, hiszen a tünetek határozzák meg, mikor van szükségünk nőgyógyász segítségére.

7. Parfüm a nyakunkra, és sehova máshova!

Sokan úgy gondolják, hogy illatos kencékkel kellemesebbé tehetik a nőgyógyász számára a velünk való találkozást, vizsgálatot. De, ha nemi szervünk közelében illatos kencéket, esetleg parfümöt használunk, akkor az orvos ebben az illatfelhőben fog dolgozni, ami nem szerencsés, ráadásul egyáltalán nem kellemes. Szintén veszélyes, ha valaki tussal szeretné hüvelyét megtisztítani, kimosni. Tönkreteheti a természetes hüvelyflórát.

8. Még egyszer menjünk el a mosdóba

Érdemes még közvetlenül vizsgálat előtt felkeresni a mellékhelyiséget, mert a vizsgálat kellemetlen lehet teli húgyhólyaggal, székelési ingerrel.

9. Nem kell bocsánatot kérni semmiért!

Szégyelljük borotválatlan lábainkat? Vagy rózsaszín bugyinkat, esetleg pocakunkat? Semmi szükség rá, hogy így érezzünk! Nem kell szégyellni semmit! És természetesen, nem kell elnézést sem kérnünk. Ne feledjük, hogy a nőgyógyász gyógyít, és naponta több meztelen nővel találkozik. Nem számít, mi hogyan nézünk ki, ő a tüneteinket orvosolja, hiszen ez a dolga. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat