18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hajhullás melegtől? – Nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni!

Megosztás
Egészség

Többen tapasztalhatják tartós meleg után, hogy hajuk csomókban hullani kezd. Vajon ez veszélyes? Kell-e tartani tőle? Mi lehet az oka? Az őrületbe kergethet, ha valami olyat tapasztalunk magunkon, amit addig soha. Keressük az okát, hiszen a bajok megszüntetése érdekében ez a legfontosabb, míg a tüneti kezelés csak átmeneti segítséget jelenthet. Nem csak extrán magas hőmérsékletű, több napig tartó meleg után észlelhetjük, hogy hajunk jobban hullik, mint korábban, hanem akkor is, ha meleg helyen dolgozunk (konyhán, gyárban, stb.).


Többen tapasztalhatják tartós meleg után, hogy hajuk csomókban hullani kezd.

Vajon ez veszélyes?

Kell-e tartani tőle?

Mi lehet az oka?

Az őrületbe kergethet, ha valami olyat tapasztalunk magunkon, amit addig soha.

Keressük az okát, hiszen a bajok megszüntetése érdekében ez a legfontosabb, míg a tüneti kezelés csak átmeneti segítséget jelenthet.

Nem csak extrán magas hőmérsékletű, több napig tartó meleg után észlelhetjük, hogy hajunk jobban hullik, mint korábban, hanem akkor is, ha meleg helyen dolgozunk (konyhán, gyárban, stb.).

Nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni, mert van magyarázat a jelenségre.

Mi történik ilyenkor fejbőrünkkel és hajhagymáinkkal?

Egyéntől függ, de leginkább a hosszú és félhosszú hajjal rendelkezőket érinti, főleg akkor, ha hajukat általában összefogva hordják.

A fejbőr az összefogott haj alatt befülled, és ezzel párhuzamosan a hajhagymák sem jutnak kellő mennyiségű oxigénhez.

Ez lehet az egyik oka a hirtelen intenzívvé váló hajhullásnak.

Mit tehetünk hajhullás ellen?

Nagy melegben nyilván nem kellemes kiengedett hajat viselnünk, de érdemes minden lehetőséget kihasználni, hogy hajunkat ne kössük össze, a hajszálakat fellazítsuk. Hatékony lehet a fejbőr masszírozása is, és a frissítő hajmosás.

Hajmosás után csak langyos levegővel szárítsuk meg hajunkat vagy, akinek a hajszárítóján nincsen hőfokszabályozó, tartsa távol fejbőrétől a hajszárítót.

Miért ajánlatos megszárítani hajunkat?

A fejbőr hajmosás közben kiázik, és megpuhul. Az egészséges fejbőr eléréséhez nem jó, ha elhúzódik a szárítás időtartama azzal, hogy nem szárítjuk meg hajunkat és fejbőrünket. A fejbőr ugyan úgy befülledhet.

Tehát a megoldás!

Sűrűn fésüljük ki hajunkat, és lazítsuk fel a hajszálakat.

Mossunk gyakrabban hajat, és masszírozzuk a fejbőrt.

Fontos!

Amennyiben 1-2 héten belül sem gyengül a hajhullás intenzitása, úgy mindenképpen forduljunk háziorvosunkhoz.

Hajhullást okozhat hormonváltozás, gyógyszeres kezelés mellékhatása, gombás fertőzés, genetikai öröklés. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat