18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Schüssler só megfázás ellen – Melyik Schüssler féle só mikor használható?

Megosztás
Egészség

Ma már nagyon sokan ismerik a Schüssler féle sókat, melyeket homeopátiás szerként használhatunk különféle megbetegedések esetén.  Ám ezek enyhe gyógyszerkészítmények, mint azt a csomagolás is tartalmazza. Valóban hatékony a Schüssler féle só? Milyen betegségek esetén lehet hatékony a Schüssler só? Megfázás, fülfájás, influenza kapcsolódó tüneteinek kezelésére, és még sok esetben lehet hatékony ennek a homeopátiás szernek az alkalmazása, akár megelőzésképen is.


Ma már nagyon sokan ismerik a Schüssler féle sókat, melyeket homeopátiás szerként használhatunk különféle megbetegedések esetén.  Ám ezek enyhe gyógyszerkészítmények, mint azt a csomagolás is tartalmazza.

Valóban hatékony a Schüssler féle só?

Milyen betegségek esetén lehet hatékony a Schüssler só?

Megfázás, fülfájás, influenza kapcsolódó tüneteinek kezelésére, és még sok esetben lehet hatékony ennek a homeopátiás szernek az alkalmazása, akár megelőzésképen is.

Ugyan így ajánlott lehet velünk született tápanyaghiány pótlására is. Ilyen velünk született tápanyaghiány okozhatja például a szinte feketébe hajló karikás szemeket.

Schüssler féle sók többféle hatóanyag tartalommal léteznek, ezért nem mindegy, melyiket, milyen esetben alkalmazzuk.

Fontos továbbá, hogy a Schüssler só kúraszerűen alkalmazva fejti ki jótékony hatását.

Egyszerre többféle sót is használhatunk, de megszabott, hány fajtát kombinálhatunk egyszerre, és milyen hosszú ideig.

Megfázás és influenzás tünetek megelőzésér és kezelésére a Schüssler só kiváló.

Amikor az elsődleges tünetek megjelennek, mint enyhe torokfájás, tüsszögés, nehéz nyelés, akkor a D12 használata javasolt.

D12- Vas-Foszfát

Első órában minden 5-10 percben egy tabletta ajánlott, amit a nyelvünkre teszünk, és hagyjuk feloldódni. Ezt követően csökkentjük az adagot a felére. Már csak 15 percenként veszünk be egyet, majd 30 percenként, majd 60 percenként.

További megfázásos tünetek lehetnek az eldugult orr, nyakfájdalom, duzzadt mandulák. Ilyen esetekben a D6 kálium-klorid Schüssler só segíthet.

Ebből óránként egy darab ajánlott.

Amennyiben a nátha és tünetek nagyon makacsnak bizonyulnak, úgy a D6 kálium-szulfát Schüssler só javasolt. Ez lelassítja a gyulladásos folyamatot, megnyugtatja a nyálkahártyát. Ebből naponta 3-6 tabletta bevétele ajánlott.

Schüssler só megelőzésre

A következő Schüssler sók erősítik az immunrendszert.

Erősítő kúra Schüssler sóval

2, 6, 10, 18, 23

  • Kalcium-foszfát (Nr.2) regenerál
  • Kalcium-szulfát (Nr.6) – Nátrium-szulfát (Nr.10) támogatja a méregtelenítést
  • Kalcium-szulfuratum (Nr.18) és Nátrium-bikarbonát (Nr.23) javítja az anyagcserét

Négy héten keresztül háromszor két tabletta ajánlott naponta.

De minden nap csak egyfajta tablettát vegyünk be.

Haladjunk a kisebb számoktól a nagyobbak felé minden nap. Ez a szabály. Pl. hétfőn a kettest, szerdán a hatost, csütörtökön a tízest vesszük be.

Homeopátiás kezelés

Influenza megbetegedés tüneteinek kezelésére konkrétan a Schüssle só 3, 6 , 7 ajánlottak.

Ferrum-phosphoricum (Nr.3) és Magnézium-phosphoricum (Nr.7) erősíti az immunrendszert.

Kálium-szulfát (Nr.6) serkenti és regenerálja a nyálkahártya működést.

Négy héten keresztül a következő rendben ajánlott a Schüssler só ezen fajtáinak bevétele.

Reggel Nr.3 2 db, délután Nr.7 2 db, este Nr.6 2 db.

Tipikus megfázásos tünetek kezelése Schüssler sóval
Torokfájás

Száraz levegő, a hirtelen bekapcsolt fűtés, drasztikus hőmérsékletváltozás, amikor kilépünk otthonról, próbára teszik a nyálkahártyát. Nyakunk könnyen huzatot kaphat, megfázik, és fájni kezd. Akinek munkájából adódóan rendkívül sokat kell beszélnie, hamar találhatja torkát rekedt állapotban.

Nyálkahártyánk védelmét szolgálhatja a Nr.3 és Nr.4 Schüssler só. A Nr.3 és Nr.4 együttesen ajánlott torokfájás kezdeti szakaszában. Enyhítik a nyelési zavart, és nyugtatják a duzzadt mandulákat. Torokfájásra félóránként vegyünk be egy tablettát a Nr.3 és Nr.4 Schüssler sóból. Mindig csak az egyik fajtát.

Duzzadt mandulák esetében ugyan így felváltva, de az első órákban tízpercenként egy tablettát.

Nátha

Az orr feldagad, az orrmelléküreg eldugul. Ezeket a tüneteket szintén lehet enyhíteni Schüssler sóval.

Kálium-Muriaticum (Nr.4) nedvesen tartja a nyálkahártyát. Félóránként vegyünk be egy tablettát, amit hagyunk nyelvünkön szétolvadni. Amikor az orrfolyás tünetei is jelentkeznek, akkor a Nátrium-klorid (Nr.8) Schüssler sót alkalmazzuk. Hidratálja a nyálkahártyát, és lelassítja az orr váladékozását. Tízpercenként egy tabletta ajánlott ebben az esetben. Amikor az orr váladéka sárgás, zöldes színű a (Nr.6) kálium-szulfát szedése javasolt. Akkut állapotban tízpercenként vegyük be a tablettát. Ennek szedését megtaláljuk a termék leírásában.

Láz

Amikor lázas állapotba kerül szerveztünk, akkor küzd leginkább a baktériumokkal, vírusokkal. Testünk hőmérsékletének emelkedése elpusztítja a vírusokat, baktériumokat. Van azonban, amikor segítség nélkül nem győzhetünk. Ilyenkor támogathatjuk immunrendszerünket Schüssler sóval. Ferrum Phosphoricum (Nr.3) és kálium-Phosphoricum (Nr.5). A Nr.3 aktiválja a szervezet vaskészletét, és így javítja az immunrendszer hatékonyságát. A Nr.5 a sejtek energiatermelését támogatja. 38,5 testhőmérséklet esetén tízpercenként egy Nr.3 tabletta ajánlott, míg ennél magasabb test hő esetén felváltva adagoljuk minden tíz percben a Nr.3 és Nr.5 Schüssler sót.

Köhögés

Vírusos megbetegedés esetén köhögés tünetei jelentkezhetnek, hiszen az intenzív váladékozás megterheli hörgőinket, és emiatt köhögünk, ami viszont fájdalmas gyulladást okozhat a rendkívüli igénybevétel miatt. A köhögés fontos védekező reflex, ami akkor aktiválódik, ha idegen anyag kerül légútjainkba. Ilyenkor a Schüssler só Magnézium-foszfát (Nr.7) segíthet enyhíteni a tüneteket. Különösen éjszakai köhögés esetén ajánlott 10 darab tablettát feloldani forró vízben és meginni lefekvés előtt. A Nátrium-klorid (Nr.8) alkalmas fájdalmas száraz köhögés csillapítására. A Kálium-bromatum (Nr.14) –kiegészítő só pedig gyorsan fellazítja a nyálkahártyát, köptető hatású.

Fülfájás

A megfázás gyakori kísérő tünete lehet a fülfájás. Gyerekek esetében különösen gyakori, hiszen ők nem mindig tudják alaposan kifújni orrukat, ráadásul az orr és fül távolsága még nagyon rövid, így a fertőzés könnyen tovább terjedhet. Ilyenkor segíthet a Ferrum Phosphoricum (Nr.3) Schüssler féle só. Csillapítja a fájdalmat. Ez a fájdalom viszonylag gyorsan elmúlik, hiszen a betegség kezdeti szakaszában jellemző. Ebben a kezdeti fázisban kell tízpercenként bevenni a tablettát. A Magnézium-foszfátot feloldhatjuk meleg vízben. Érdekesség továbbá, hogy a meleg vízben feloldott Nr.7 Schüssler só hatékony stressz okozta fülfájás kezelésére is. Fontos azonban, hogy középfülgyulladás esetén mindenképpen orvosi segítséget kérjünk.

A Schüssler sók csak kivételes, külön ajánlás mellett oldandóak fel vízben, egyébként minden esetben nyelvünkön szétolvadva fejtik ki jótékony hatásukat. Mindegyik terméken szerepel az adagolás javaslata, illetve gyógyszertárakban találhatunk több oldalas leírást az egyes sófajtákról.

Fontos!

A Schüssler féle sók enyhe gyógyszernek minősülnek, és ez a csomagoláson is szerepel, de nem helyettesíti az orvosi véleményezést, és kezelést. Amennyiben tüneteink nem enyhülnek, úgy mindenképpen kérjük ki szakorvos véleményét a további kezelések lehetőségéről.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat