18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Felcsavarhatnánk a fűtést? - 10 dolog, amit csak azok értenek, akik állandóan fáznak

Megosztás
Egészség

Egyike vagyunk azoknak, akik télen kockára fagynak, nyáron ki nem állhatják a légkondicionálót, és soha nem hagyják el a házat kardigán vagy kabát nélkül hűvös időben? Többször is megkérdezik kollégánk a szellőztetés miatt nyitott ablakok láttán, hogy nem fázunk-e, esetleg azt is megkérdezik, nincs-e véletlenül rossz vérkeringésünk? Ez már az agyunkra megy! Akkor tökéletesen értjük a következő 10 helyzetet.


Egyike vagyunk azoknak, akik télen kockára fagynak, nyáron ki nem állhatják a légkondicionálót, és soha nem hagyják el a házat kardigán vagy kabát nélkül hűvös időben?

Többször is megkérdezik kollégánk a szellőztetés miatt nyitott ablakok láttán, hogy nem fázunk-e, esetleg azt is megkérdezik, nincs-e véletlenül rossz vérkeringésünk? Ez már az agyunkra megy!

Akkor tökéletesen értjük a következő 10 helyzetet.

1. Bárhol, bármikor az az első kérdésed, fel lehetne-e tekerni a fűtést. Amint a hőmérséklet 15 fok alá süllyed odakint, bekapcsolod a fűtést. Baráti társaságban már úgy várnak, hogy jó előre befűtöttek.

2. A klímaberendezések nyáron a legnagyobb ellenségeid. Nyáron, amikor mindenki más megfullad a melegtől, te akkor érzed a legjobban magadat. Szíved szerint semmilyen légkondicionált helyiségbe nem tennéd be a lábadat, mert azonnal fázni kezdesz.

3. Kollégáid vagy lakótársaid nem mindig értenek egyet a hőmérséklettel. Ablak nyitva, ablak zárva. Fűtés, fűtés. Míg neked a 27 fok ideális lenne, addig mások meggyulladnak ilyen melegben. Nehéz megtalálni a közös nevezőt hőmérséklet területén. Többekben felmerül a kérdés: „Normális a vérkeringésed?”

4. Felkelni reggel egy küzdelem. „Még maradnék a takaró alatt, és, ha lehet akkor egy forró vizes palackot is betennék magam mellé.” Kifejezetten szenvedsz, amikor el kell hagynod jó meleg otthonodat. Ilyenkor kedvtelen vagy és nagyon fázol.

5. „Miért olyan hideg a kezed állandóan?” Ha valaki meg akarja fogni a kezedet, azonnal el is húzza, mert sokkoló élményként hat rá, mennyire hideg a kezed. Végtagjaid szinte állandóan jegesek. Sokak ekkor is a vérkeringésedet firtatják.

6. Minden öltözetnek legalább három rétegből kell állnia Atléta, vékony hosszú ujjú felső, pulóver, mellény, kardigán és csak ezután jöhet a kabát. Ennél kevesebb rétegű ruházat nélkül ki sem teszed a lábadat télen otthonról. Nem túl nőies, de ki foglalkozik ezzel, amikor állandóan fázik.

7. A téli hónapoktól irtózol a legjobban. A napok egyre rövidebbek, a hőmérséklet folyamatosan csökken, és a legrosszabb, ha még havazik is. Türelmetlenül várod a nyarat.

8. Forró italok csak a felmelegedést szolgálják. Vannak emberek, akik képesek kiélvezni a forró kávé, kakaó, tea nyújtotta élményt, de neked ezek csak arra jók, hogy pár percre elöntse testedet a meleg. Biztos lehetsz benne, hogy sorstársat látsz, ha az utcán valaki forró kávét szorongat a kezében miközben egy helyben toporog, és nem elvonási tünetei vannak, csak egy kis melegre vágyik, akár csak te.

9. Séta? Nem, köszönöm! Egy romantikus séta a parkban, esetleg még a hó is hullik? ÁÁÁÁÁÁ! Kizárt dolog! Képtelen vagy a romantikát átérezni kint a hidegben, mert úgy érzed, soha nem jutsz el egy meleg helyre.

10. A forró vizes palack az ágyban sokkal fontosabb, mint partnered. Bár ő estéről estére igyekszik melegen tartani téged, de van, amikor neked ez is kevés. Szíved szerint begyújtanál a kályhába és ráülnél az izzó parázsra.

Ez csak pár megmosolyogtató eset, de ha belegondolunk, akkor igazán kellemetlen. Állandóan fázni rossz érzés, és rányomja hangulatunkra a bélyegét.

Egyébiránt jó helyen keresgélnek ismerősein, amikor a vérkeringésünkre kérdeznek rá, mert az állandó fázás érzete tünete lehet az alacsony vérnyomásnak, és vérkeringési zavarnak.

Tehát nem árt, ha kivizsgáltatjuk magunkat.  

Alvásproblémák - 8 magyarázat


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés




Hirdetés





Hirdetés


Népszerű cikkek