18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Vaj helyett – 7 alternatíva vajra!

Megosztás
Egészség

A vajat vagy szeretjük vagy nem. Van, aki kenyérre keni, van, aki sütemény krémjébe keveri. Van, aki a felvágottat csakis vajas kenyéren tudja elképzelni, és van, aki semmi szín alatt nem enné meg a vajat. Jó hír mindkét esetben azoknak is, akik eddig nem szerették a vajat, mert van alternatíva, amitől a kenyér nem lesz száraz, és még plusz ízeket is nyerhetünk általa. Létezik alternatíva a vajra? Igen. Méghozzá egyszerűek, és 7 darabot is fel tudunk sorolni, tehát válogathatunk.


A vajat vagy szeretjük vagy nem.

Van, aki kenyérre keni, van, aki sütemény krémjébe keveri.

Van, aki a felvágottat csakis vajas kenyéren tudja elképzelni, és van, aki semmi szín alatt nem enné meg a vajat.

Jó hír mindkét esetben azoknak is, akik eddig nem szerették a vajat, mert van alternatíva, amitől a kenyér nem lesz száraz, és még plusz ízeket is nyerhetünk általa.

Létezik alternatíva a vajra?

Igen. Méghozzá egyszerűek, és 7 darabot is fel tudunk sorolni, tehát válogathatunk.

Kókuszzsír vagy kókuszolaj

A kókuszolaj jótékony és sokoldalú felhasználásáról már szinte mindenki hallott. Külsőleg, belsőleg alkalmazva egyaránt csodaszer.

Az egyik legegészségesebb élelmiszer, és tökéletes alternatívája a vajnak.

Ráadásul azok számára is ajánlott lehet, akik szeretnének lefogyni.

Milyen íze van?

Ugyan olyan íze nem lesz természetesen, mint a vajnak, de meghatározó íze sincsen a kókuszolajnak, maximum egy pici kókusz ízt érezhetünk, de ez nem intenzív.

Boltban vásárolva egy fehér megdermedt, kemény anyaggal fogunk találkozni a csomagolásban, de megolvasztva folyékonnyá válik.

Olíva olaj

Aki életében már evett igazi olasz vagy görög olíva olajat, soha nem felejti el az ízét. Vaj helyett egyre többen locsolnak olíva olajat kenyerükre és nem vajjal kenik meg azt.

Aki nem szeretné kenyerét meglocsolni, nyugodtan mártogathatja is. Mindkettő tökéletes!

Az olíva olaj szintén nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, és akár csak a kókuszolaj esetében, külsőleg és belsőleg is alkalmazható. Ez is egy igazi csodaszer. Ezt a mártogatós vagy locsolós módszert semmilyen más olajjal nem érdemes kipróbálni, és olíva olaj közül is az extra szűz olíva olajat érdemes választani, mert annak lesz tökéletes íze a kenyéren vaj helyett használva.

Selyemtofu vagy más néven Organic tofu

A selyem tofut a vegetáriánusok ismerik igazán, de egyre többen kezdik el használni ezt az egyszerű, krémes és szinte íztelen állagjavító élelmiszert.

Ez se nem sajt, se nem vaj, mégis krémes, és tökéletesen kenhető kenyérre vaj helyett.

Szója termék, ami miatt a vegetáriánusok egyik kedvence, ráadásul kalóriaszegény!

100 g selyemtofuban 54 kalória található. Összehasonlításképpen a vajjal, 100 g vajban átlagosan 742 kalória található. Ez igencsak meggyőző lehet!

Avokádó püré

Az avokádó zsírszegény , kiválóan pürésíthető, és olyan lesz a krémje, mint a vaj. Tökéletesen kenhető kenyérre, ezért kiváló alternatívája a vajnak.

Ráadásul kalóriaszegény!

100 g vaj körülbelül 50 g avokádó krémnek vagy 50 g növényi olajnak felel meg.

Finom és egészséges.

Dió vaj

A dióvajról talán csak kevesen hallottak, pedig sok variációja létezik. Kesu, normál, és ide sorolhatóak még a mandulából készültek is. Sütéshez, főzéshez egyaránt használható, és még kenyérre is kenhető. Mindamellett a dióvaj selymes állagú, és hasonlít a mogyoróvajhoz.

Torma krém

Gondolnánk, hogy a tormakrém lehet alternatívája a vajnak? A tormában található hatóanyagok pezsdítik a vérkeringést, serkentik az anyagcserét. Ráadásul szintén kalóriaszegény. 100 g tormakrémben 48 kalória található. És, ha ennyi még nem lett volna elég meggyőző, akkor segíthet a fogyókúrában is.

Margarin

A margarint sokan egy az egyben hasonlítják a vajhoz. És ízben nem is különböznek egymástól nagyon. Csakhogy a margarin növényi zsírt tartalmaz. A margarinról azonban érdemes tudni, hogy iparilag előállított növényi zsírból készül. Ez nem sorolható az igazán és kiemelendő egészséges vaj alternatívák közé, mégis helyettesítheti a vajat.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek