18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi az az 5 dolog, amit biztosan elrontasz, ha nem találod a Neked való munkát!?

Megosztás
Karrier

Egy ideje már nem találsz megfelelő munkát? Szeretnél változtatni, továbblépni, végre kamatoztatni azt a tudást, amit eddig megszereztél? Mégis úgy érzed, hogy valami érthetetlen oknál fogva  nincs lehetőséged bizonyítani? Ne keseredj el! Összeállítottam egy olyan listát, amit feltétlenül olvass végig hogyha hasonló gondolatok kavarognak benned! Olyan tapasztalatokat gyűjtöttem össze, amik a leggyorsabb és a lehető legpozitívabb változásokat hozzák a számodra.


Egy ideje már nem találsz megfelelő munkát? Szeretnél változtatni, továbblépni, végre kamatoztatni azt a tudást, amit eddig megszereztél? Mégis úgy érzed, hogy valami érthetetlen oknál fogva  nincs lehetőséged bizonyítani? Ne keseredj el! Összeállítottam egy olyan listát, amit feltétlenül olvass végig hogyha hasonló gondolatok kavarognak benned! Olyan tapasztalatokat gyűjtöttem össze, amik a leggyorsabb és a lehető legpozitívabb változásokat hozzák a számodra.

1.:  A szégyen

Sokszor azt látom, hogy szégyellik az emberek bevallani másoknak, hogy igen: én munkát keresek, vagy éppen szeretnék munkát váltani. Sokszor még él az a helytelen társadalmi berögződés, miszerint ha valakinek nincs munkája, vagy éppen nem szereti a munkáját, azzal „valami baj van”.  A legrosszabb, amit tehetsz, hogy elhiszed és saját magadat bélyegzed meg! Hogyha így teszel, az sajnos meglátszik az önéletrajzodon és egy interjú során is!  Nézd mostantól kezdve egy másik oldalról: légy büszke arra, hogy teszel a céljaid elérése érdekében és máris kezdj bele a 2. pontba!

2.: Az üzleti ebédek

Tény, hogy Magyarországon a betöltésre váró pozíciók 40%-a nem kerül meghirdetésre! Miért? Mert mindenki szívesebben engedi be az ismerős ismerősét, akit csak ajánlásból ismer, mintsem egy teljesen idegen embert.  Bevált és nagyon jól működő szokás, hogy a barátokon kívül tartunk fent, úgynevezett üzleti kapcsolatokat is! Ez azt jeleni, hogy időközönként találkozol olyan emberekkel, akik a te szakmádban dolgoznak, vagy tipikusan vállalkozók, akik mindig a jó szelet használják ki esetleg valamilyen módon, de sikeresnek mondhatóak. Miért jó ez neked? Mert egyszerűen, ha legközelebb adódik egy lehetőség a te pozíciódban, te fogsz elsőként az eszébe jutni!  Olyan tippeket kaphatsz amit egyébként nem tudhatnál meg senki mástól! Ne tétovázz tovább, nézd végig a telefonodban lévő neveket, a facebook ismerőseidet és akik bármilyen módon a segítségedre lehetnének, beszélj meg velük egy találkozót és mondd el, hogy te most éppen állást keresel! Ugye tudod, hogy ez hatásosabb bármilyen e-mail váltásnál!?

3: Személyes jelentkezés

Sokszor van lehetőség e-mailen kívül személyesen bevinni az önéletrajzodat, vagy feladni postán. Hogyha nincs megjelölve a hirdetésben, kérdezz rá nyugodtan telefonon, hogy neked megengedik-e!  Miért? Mert máris adtál valami pluszt, máris máshogy cselekszel, mint a többiek. Pont ezt szeretnénk, hogy te kitűnj a többi jelentkező közül! Emlékezni fognak rád és érdeklődnek, hogy vajon te miben vagy más, mint a másik 130 jelentkező! Máris sikerült elérned, hogy kíváncsiak legyenek és visszahívjanak!

4:Kreatív vagy ismétlődő munka?

Fontos, hogy mire helyezed a hangsúlyt az önéletrajzodban és az állásinterjú során! Arra, hogy te precízen tudsz 100 adóbevallást megcsinálni vagy arra, hogy 100 féle új marketing tippet adsz az ügyfeleidnek. Nagyon fontos, hogy tudd, hogy a te munkád ismétlődő vagy kreativitást igénylő munka! Gondold végig, hogy a szakmádban mik a legfontosabb szempontok, például ha te egy fogászati asszisztens vagy, akkor a te munkád ismétlődő munka, hiszen ugyan azokkal az anyagokkal, ugyan azokkal a mozdulatokkal dolgozol. Ekkor fontos, hogy jó tulajdonságodként a precizitásod, a folytonos figyelmedet emeld ki, vagy éppen azt, hogy milyen jól tudsz másvalaki keze alá dolgozni. Ha viszont te kreatív munkát végzel, akkor emeld ki bátran az ötletgazdagságodat, azt hogy könnyen inspirálható vagy!

5.: Hova tart a cég? Mik a céljaik?

Készülj fel előzetesen a vállalatból! Ha a jelenlegi cégednél lépsz feljebb vagy új területre, akkor is kötelező tudnod, hogy mik az adott osztály céljai! Ha viszont most hívtak be egy állásinterjúra, akkor vess be minden eszközt: nézd meg a facebook oldalukat, honlapjukat máris tudhatod, hogy hogyan és mit kommunikálnak a vevőik, partnereik felé! Pontosan ezt fogják várni tőled is! Nézd meg, hogy mire fektetik a hangsúlyt a bemutatkozásban és máris megvan, hogy kit keresnek! Gondolj csak bele, mindenki olyan munkatársat keres, akikkel azonosak a céljaik és tesznek a megvalósítás érdekében!
Tudod: a legrosszabb dolog, amit nem tettél meg, de volt rá lehetőséged! Ne halogass tovább!
Ha kérdésed van, elakadtál, vagy a segítségedre lehetek a munka világában, akkor fordulj hozzám bizalommal!
Jó munkát kívánok!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat