18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mit tilos és mit szabad az interjún? Az asztal másik oldalán ülő válaszol!

Megosztás
Karrier

Te is izgulsz egy állásinterjú előtt? Annyi jó tanácsot olvastál már és össze vagy zavarodva, hogy mit szabad és mit tilos? Most segítek neked tisztázni, hogy mi válik a hasznodra és mikor leszel a saját ellenséged! Most megnézheted Önmagadat egy interjúztató szemével! Vissza a természethez- színek


Te is izgulsz egy állásinterjú előtt? Annyi jó tanácsot olvastál már és össze vagy zavarodva, hogy mit szabad és mit tilos? Most segítek neked tisztázni, hogy mi válik a hasznodra és mikor leszel a saját ellenséged! Most megnézheted Önmagadat egy interjúztató szemével!

Vissza a természethez- színek

Minden jöhet, ami természetes hangulatot áraszt, vagy valamilyen módon kapcsolódik a természethez. Ez igaz a ruháid színére, a sminkedre, a frizurádra. Gondolj csak bele, sokkal inkább erőltetetnek hat egy extrémen göndör frizura, mintsem a laza kis hullámok. Ha erőltetettnek tűnsz, azzal azt sugallod, hogy valamiért görcsösen akarod ezt a munkát. Ez pedig rögtön ellenállást vált ki! Színek közül általánosan igaz, hogy ajánlott kerülni a barnát, mivel az az unalom színe. Továbbá a tűzpiros használatával is finoman kell bánni, mivel az a természetben a veszélyre hívja fel a figyelmet. Ott van példának a gyilkos galóca! Egy kicsi jöhet belőle a cipődre, a sáladra, vagy mintának, de nem szabad teljesen pirosba öltözni.
Nyitottság minden szinten

Nagyon fontos a szemkontaktus, a nyílt tekintet.  Alapvetően mindig arra az emberre nézz, aki kérdezett téged. Persze a többiek és hallják a válaszod, azonban ne feledd, ez nem egy előadás! A kérdezőnek válaszolsz!

Sugalljon nyitottságot a testbeszéded is: húzd ki magad, és dőlj hátra a széken. Ha így teszel, máris nyugodtabbnak fogsz tűnni, mintsem ha karó módjára feszítesz azon a bizonyos „vallatószéken”. Sokkal inkább érdekeljen az, amit kérdeznek, mintsem az, amit te „feltétlenül el akarsz mondani”.  A kérdések által rájöhetsz, hogy mit is tartanak fontosnak. Ha például megkérdezik, hogy:

  1. Hány évenként váltottál munkahelyet?
  2. Mennyi ideig szeretnél a szakmádban maradni?
  3. Szeretnél-e hosszú ideig egy pozíciót betölteni?

akkor tudni fogod, hogy nekik a fő szempontjuk az, hogy akit felvesznek és betanítanak, azt az illetőt ne kelljen  a következő öt évben lecserélni. Helyezd a hangsúlyt erre a válaszaidban!

Ez vagyok én

Rövidtávon könnyű szellemesnek, barátságosnak, segítőkésznek lenni, azonban ne feledd: a munkád akkor kezdődik, amikor az interjú véget ért. Nagyon gyakran találkozom azzal a problémával, hogy az interjún zseniálisan teljesítő ember a munkahelyén nem állja meg a helyét. Miért? Mert sok munkakereső másnak adja ki magát. Te ne ess bele ebbe a hibába! Hidd el, így vagy tökéletes, ahogy vagy! Ha te egy cserfes, beszélgetős típus vagy, akkor jelentkezz olyan pozícióba, ahol ez kifejezetten előny. Kapásból most tudok négy olyan üzletet, ahol ilyen szakemberért bármit megadnának! Ha pont az ellenkezője vagy, akkor is számtalan lehetőséged van. Ne akarjunk mások lenni, mint amilyenek vagyunk!

Ennek két oka van:

  1. Előbb utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból a főnököd előtt.
  2. Saját magadnak teszel rosszat, saját magadban csalódsz, ha olyannak mutatod magad, ami nem belülről jön. Így a végén te leszel csalódott a leginkább.

Szigorúan tilos

A tegeződés

Lehetnek fiatal, jó fej főnökeid, de akkor is magázódjatok! Az állásinterjún nem igaz hogy az idősebb, vagy az idősebb nő ajánlja fel a tegeződés. Ezt csakis az interjúztató ajánlhatja fel! Azonban nagyon jó benyomást teszel, és profi hatást keltesz, ha magázódsz!
Politikai utalásokat tenni
Sokszor hallom, hogy „igen, drága xy politikusnak köszönhetjük ezt is”. Ne feledd: nem azért vagy ott, hogy megvitasd kinek a hibája a jelenlegi gazdasági helyzet, vagy a félkész diplomád. Soha de soha ne fejtsd ki a politikai nézeted!

Másra mutogatni

A struccpolitika semelyik főnök szemében nem nyerő! Ha nincs meg a nyelvvizsgád, ne mondd azt, hogy ez azért van, mert csak a pénzre hajtanak és direkt nem engedtek át. Ne mondd, hogy azért nem képezted tovább magad, mert szültél egy gyereket és a férjed nem segített a háztartásban. Ezzel tudod a legrosszabb véleményt kialakítani magadról! Gondolj csak bele, hogyan gondolkodik a munkáltató.
Ha minden felelősséget hárítasz, akkor így lesz ez akkor is, amikor rád bíz egy feladatot?Akkor köszönöm, de inkább nem őt választom…

Ha kérdésed van, elakadtál, vagy a segítségedre lehetek a munka világában, akkor fordulj hozzám bizalommal!
Jó munkát kívánok!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat