18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Problémás kollégák a munkahelyeden?

Megosztás
Karrier

Volt már rossz élményed a munkahelyeden, amit nem szívesen osztottál meg senkivel, azonban komoly lelki terhet jelentett? Pécéztek már ki a kollégák téged és kisebb gonoszságokat követtek el ellened? Ha igen, akkor tudd, hogy ezen az emberek nagy többsége átesik! Mit tudsz tenni? Most kiderül!


Volt már rossz élményed a munkahelyeden, amit nem szívesen osztottál meg senkivel, azonban komoly lelki terhet jelentett? Pécéztek már ki a kollégák téged és kisebb gonoszságokat követtek el ellened? Ha igen, akkor tudd, hogy ezen az emberek nagy többsége átesik! Mit tudsz tenni? Most kiderül!

Ha több emberrel dolgozol együtt, akkor hatással vagytok egymás életére, gondolkodására és persze, a munkájára is! A nagy számok törvénye alapján valószínű, hogy lesz olyan munkatársad, akivel nagyon összhangban vagytok, jól megértitek egymást a hétköznapi dolgokban, és a munkában is. Azonban valószínű, hogy az ellenkezőjére is fog akadni példa.

Bizonyos vállalatoknál néha vannak olyan „beavatási szokások” amiken az új dolgozóknak át kell menniük. Ezek apróbb kis trükkök, amikor direkt úgy intézik, hogy elronts valamit, vagy éppen te kapd meg a legundokabb ügyfelet. Ezek nagy többsége ártatlan, azonban pszichikai hatással van az életünkre, jócskán!

Miért?

Mert pont egy olyan időszakban vagy, amikor a legnagyobb szükséged van a támogatásra, minden új és minden szokást, ritmust éppen most ismersz meg!
Mert  szeretnél megfeleli, a legjobb teljesítmény nyújtani, hogy bizonyíts!

Ezt a munkatársaid is nagyon jól tudják, hiszen anno ők is átmentek ezen! Pont ezért ilyen jellegűek a kis játékaik! Ebben az estben is tedd azt, mintha tényleg valóságos lenne a helyzet:

Maradj nyugodt és a cég elveinek megfelelően viselkedj az ügyféllel, megrendelővel bármilyen kritikusan áll is hozzád, vagy a céghez! Ne feledd, amikor dolgozol, nem önmagadat, hanem a céget képviseled! Gondolj bele, hogy mennyire fogja értékelni a főnököd, ha te tudsz higgadtan és precízen kezelni egy toporzékoló, elégedetlen ügyfelet!

Hibáztál?

Mert direkt rossz anyagot kaptál meg és ezzel a hibával rögtön a főnöködhöz szaladnak, akkor az esetleges számonkéréskor légy higgadt és mentegetőzés helyett egyszerűen, tényszerűen ÉRZELMEK NÉLKÜL kommunikálj! Mondd el a főnöködnek, hogy azért lett rossz a végeredmény, mert sajnos hibás adatokat kaptál meg, de szívesen megcsinálod újra, a helyes adatokkal! FIGYELEM: nem szabad bemártani a munkatársakat! Pont erre megy ki a játék, hogy tudják, ki a csapatjátékos és ki az, aki egyedül fog ebédelni!

A másik gyakori probléma, hogy olyan munkatárssal dolgozol együtt, aki végtelenül pletykás és mellesleg rosszindulatú! Ezek az ellentétek akár a végletekig is elmehetnek, ami persze a te közérzeted, és a munka minőségének a rovására is megy!  Nagyon negatív pszichikai hatása van, ha olyas valakivel kell nap 8-10 órát eltöltened, akire csak rágondolni is rossz. A rosszindulatú pletykáknak általában nincs racionális oka, így ne próbáld meg a terjesztőt észérvekkel meggyőzni arról, hogy nem valós az, amit ő állít! Gondolj bele: ő tudja, hogy nem igaz, hiszen ő találta ki! Ne fecséreld erre az energiáidat!

Mit tehetsz mégis?

Figyelj arra, hogy kit és milyen mélységekig engedsz be a magánéletedbe! A pletykák nagy része nem a munkáról, hanem a hétköznapi történésekről folyik! Ha te tudatosan nem adsz lehetőséget arra, hogy tovább adják, és persze átformálják a veled történteket, akkor nem fogod elferdítve visszahallani! Maradjon ez csak az udvarias beszélgetés szintjén! A lelki dolgok megbeszélésére ott vannak a barátok, családtagok!
Ne feledd, a munkahelyi pszichikai terror a munkatársak és a főnök részéről is: elégedetlenségből, irigységből, nagyravágyásból, gyűlöletből ered! Ez azt bizonyítja, hogy VALAMIT JOBBAN CSINÁLSZ MINT ŐK, legyen szó párkapcsolatról, ügyfélkezelésről, családról vagy a munkádról! Ne hagyd, hogy bárki is az ellenkezőjét akarja bebizonyítani!

Várom történeteiteket, hogy veletek történt-e már hasonló helyzet és hogyan oldottátok meg!
Jó munkát!
 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat