18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A karrierem következő állomása: a gyerekem

Megosztás
Karrier

Minden nőnek eljön az életében az az időpont, amikor megfordul a fejében, hogy most már bizony jöhetne az a kis csöppség, azonban ezt nem is olyan egyszerű beültetni a mindennapokba és még nehezebb a karrierbe. Hogyan lehet ezt jól csinálni? Mikor alkalmas rá az időpont? Mennyi ideig maradj otthon? Ezeket a kérdéseket tisztázzuk most le!


Minden nőnek eljön az életében az az időpont, amikor megfordul a fejében, hogy most már bizony jöhetne az a kis csöppség, azonban ezt nem is olyan egyszerű beültetni a mindennapokba és még nehezebb a karrierbe. Hogyan lehet ezt jól csinálni? Mikor alkalmas rá az időpont? Mennyi ideig maradj otthon? Ezeket a kérdéseket tisztázzuk most le!

2 éves projekt

Mindenképpen egy olyan időszakot válassz a babázásra, amikor 1,5-2 évet ki tudsz lépni az állandó munka körforgásából. Azért kell ennyi idő, mert a várandósság utolsó hónapjában senkinek nem jó, ha dolgozik az anyuka!  A babának felesleges stressz, az anyuka gondolatai már más felé orientálódnak, a főnököd pedig igyekszik kevesebb feladattal terhelni, de a biznisznek mennie kell!

Miben fejlődsz ez alatt az idő alatt?

Sok nő fejében él a félelem, hogy az otthon maradt időszakot a főnökök nem nézik jó szemmel, mert kiesett a munka világából. Én ezzel nem értek egyet és az általam tartott interjúk során nem élveznek hátrányt a gyermekes nők! Miért? Mert ez idő alatt empátiát, együttműködést, időbeosztást, prioritást, a saját kényelmének a háttérbe helyezését, alázatot, kompromisszumot, gondoskodást, együttérzést tanulnak. Ezek olyan képességek, amit minden cég, minden okos vezető a saját cége javára tud fordítani! Egy buta vezetővel pedig ugye te sem akarsz együtt dolgozni?

Tudatosan tervezd a pályafutásod!

Ez azt jelenti, ha te tudod, hogy mi a célod az életben, akkor az oda vezető utat meg kell tervezned. Tegyük fel, te újságíró akarsz lenni! Ez egy viszonylag nehéz cél, mert tehetségesnek, széles rálátásúnak kell lenned, és egy szűk piacra kell bekerülnöd. Ebben az esetben a te karrier piramisod csúcsa az újságírói állás lesz, viszont azt megelőzi még 3-4-5 olyan pozíció, ami nem a szakterületed, azonban hozzá kapcsolódik. Ilyen lehet például egy magazinnál az asszisztensi pozíció, személyügyi szervezője egy főszerkesztőnek, irodai adminisztráció, és bármi, ami kapcsolódik egy lapnak az életéhez. Nagyon fontos, hogy a fő célodhoz megfelelő profilú pozíciókban dolgozz. Ez lehet, hogy egy pár évig alacsonyabb fizetéssel jár, azonban mikor beadod az önéletrajzodat, mint újságíró, akkor nem lesz kérdés, hogy van-e a szakmában eltöltött éved! Ha kész a terv és bizonyos szakaszokat elértél benne, akkor két állomás közé is időzítheted a gyermekvállalást!

Munkavágy a kismamákban

Sokszor tapasztaltam a pályafutásom során, hogy az az édesanya, aki eltöltött a babájával otthon jó pár évet, hihetetlen dinamizmussal és motivációval vág bele az új munkába! Ez minden munkaadó vágya! Ilyenkor az édesanyák új lendületet kapnak, örülnek, hogy újra velük egykorú felnőttekkel lehetnek, így élvezettel vágnak bele a munkába! Ez egy hihetetlenül nagy előny a befásultság ellen.

Harmónia

Szerencsés esetben van lehetőség 4 vagy 6 órában visszamenni a kezdeti időszakban. Ez azért jó, mert nem egy nap alatt történik meg a hatalmas váltás, hanem van ideje érzelmileg a gyermekednek és neked is áthangolódnod! A gazdasági válság hatására előtérbe kerültek a 8 órán kívüli foglalkoztatások is. Ez persze abban az esetben lehetséges, ha így is van a pároddal közösen annyi bevételetek, amiből szépen meg tudtok élni! Amennyiben van lehetőséged ennyi órában dolgozni, akkor azzal a lehetőséggel élni kell, mert így tudsz egyensúlyt teremteni a családodban!

Otthonról is tartsd a kapcsolatot, képezd magad

A legfontosabbat hagytam a végére! Amikor hosszabb ideig tervezed az otthonmaradásodat, akkor is fejleszd magad! Ez jó lehetőség arra, hogy magasabb tudásszintre lépj vagy akár arra, hogy egy teljesen más munkakörbe menj vissza dolgozni. Nagyon pozitív elbírálása lesz az önéletrajzodnak, abban az esetben, ha az otthon töltött időköz be fogsz írni egy új képzést, amit ez idő alatt szereztél meg!  Ezen kívül pedig tartsd a kapcsolatot a kollégákkal, ebédeljetek, babázzatok együtt! Így értesülsz a szakmai újdonságokról, a cégen belüli viszonyokról, átszerveződésekről így jobban tudsz készülni előre!

Jó munkát!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat