18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan olvass az álláshirdetések sorai között?

Megosztás
Karrier

Amikor megvan az önéletrajzod és tudod, milyen jellegű munkát szeretnél megpályázni, akkor a következő lépés az, hogy felméred a terepet, vagyis megnézed, aktuálisan milyen ajánlatok vannak számodra! Feltételezhetnénk, ez egy igazán egyszerű művelet. Azonban van számos dolog, amire jó odafigyelni, ha nem akarsz felesleges köröket futni MLM és piramisjátékos hirdetések miatt! Most megtudhatod, mik azok a szabályok, amiket szintén ajánlott betartani, mert egyébként kudarcként fogod megélni az álláskeresést, munkahelyváltást!


Amikor megvan az önéletrajzod és tudod, milyen jellegű munkát szeretnél megpályázni, akkor a következő lépés az, hogy felméred a terepet, vagyis megnézed, aktuálisan milyen ajánlatok vannak számodra!

Feltételezhetnénk, ez egy igazán egyszerű művelet. Azonban van számos dolog, amire jó odafigyelni, ha nem akarsz felesleges köröket futni MLM és piramisjátékos hirdetések miatt! Most megtudhatod, mik azok a szabályok, amiket szintén ajánlott betartani, mert egyébként kudarcként fogod megélni az álláskeresést, munkahelyváltást!

Sokak fejében él az a gondolat, miszerint az álláskeresésbe úgy kell belevágni- minél több, akár 150-200 önéletrajzot kell kiküldeni, és ezután csak várni, hiszen a nagy számok törvénye alapján biztosan lesz 30 hely, ahová visszahívják, és ebből egyet biztosan megkap!

Legtöbbször a várva várt siker elmarad. Helyette kezdődik a kapkodás, és az önmarcangolás mondván: „Mégis mit csinálok rosszul?”
Nagyon fontos megértenünk, a versenypiacon nincs jelentősége a valóságszámításnak! Sokszor hoznak a munkáltatók irreális és abszolút szubjektív döntéseket, ami az ő egyedi igényeiknek, és az esetleges szituációknak felel meg! 

Pontosan ezért, sokkal inkább célravezető olvasni az álláshirdetés sorai között, sokkal kevesebb hirdetést megpályázni, a megpályázott hirdetések szempontjainak teljes mértékben megfelelni. Ezt a módszert követve, nagy eséllyel, több pozitív visszajelzést fogsz kapni, és a későbbiekben sokkal elégedettebb leszel a munkahelyeden, hiszen te VÁLASZTOTTAD, nem pedig kényszerből mentél bele.

Sokszor dühösen hívnak fel ismerősök, hogy már megint belefutottak egy MLM rendszeres állásinterjúba, pedig teljesen korrektnek tűnt az ajánlat.

Kerüld el a „lehetőséget” amikor azt írják:

Még 2-3 okos, kreatív embert keresnek maguk mellé egy fejlődő céghez, kimagaslóan jó fizetéssel. Egy korrekt cég mindig számokban kifejezve megfogalmazza, mit is jelent a kimagaslóan magas fizetés.

Heti szintű kifizetés, eredményedtől függően! Ez először nagyon csábítóan hangzik, de tudd, leginkább csak ilyen rendszerekben van heti szintű fizetés.

Tipp

Kerüld el azokat a portálokat, ahol a munkáltatók ingyenesen adhatnak fel hirdetéseket, mivel egy kamu álláshirdetésért nem fognak fizetni, megoldják máshogyan!

Csakis kifejezetten álláshirdetésekkel foglalkozó portálokat nézz, ne pedig olyat, ahol másik 1000 féle terméket is megvásárolhatsz, vagy eladhatsz. Egy komoly egzisztenciával rendelkező cég nem fogja hirdetését betenni az ingyenesen elvihető kiscicák és az eladó szobanövények közé.

Mindig néz utána annak a cégnek, ahová behívnak állásinterjúra. Üsd be a keresőbe a cég nevét, és máris rengeteg információt tudhatsz meg róla. Sajnos szintén mlm-es vagy piramisjátékos rendszerről van szó, amikor azért nem találod a honlapjukat, mert csak „most indultak és még fejlesztés alatt van”. Egy jól fejlődő cég ma már nem működik honlap nélkül!

Mit üzennek a hirdetések sorai?

„Felhasználói szintű nyelvismeret szükséges”

Egyre több cég viszi ki, és szerzi be termékét külföldről, ezért nagyon nagy a hangsúly a nyelvismereten. Ezzel szemben, amikor azt olvasod, hogy felhasználói szintű nyelvtudásra van szükség, ez azt jelenti, a munka során nem kell tárgyalnod, idegen nyelven kommunikálnod, viszont szükséges az egyszerű hétköznapi munkafolyamatok elvégzéséhez.

A feltételeket nem kell túl szigorúan venni, azonban a követelmények pontja alatt minden feltétel szó szerint értendő, és betartásuk kötelező!

„Szakirányú végzettség”

Abban az esetben, amikor a szakirányú végzettséget nem követelményként, hanem előnyként tüntetik fel, azzal azt üzenik a jelentkezőknek, hogy a papírral bizonyított tudás előny. Azonban megfelelő tapasztalattal rendelkezve a szakterületen - de nincs róla papírod-, akkor is várják a jelentkezésedet. Fontos! Ez csak abban az esetben igaz, amikor van rutinod a területen. Ne jelentkezz, ha újdonságot jelent ez a munka a számodra!

„Rugalmas munkaidő”

Amikor ezt olvasod, mindenképpen érdemes rákérdezned, mit is jelent ez a gyakorlatban. Sok  esetben ugyanis  arra utalnak, hogy nem kötelező 8 órát a munkahelyeden eltöltened, mivel a munka otthonról is végezhető, viszont feladat orientált munkáról van szó. Ez azt jelenti, hogy a főnököd előre megszabja, mennyi az elvégzendő munka mennyisége egy adott napra vagy hétre, és azt neked meg kell oldanod. Ennek az a veszélye, hogy sokkal többet dolgozol, mint napi 8 óra!

Figyelj oda ezekre a szempontokra mikor az álláshirdetéseket olvasod, így sok kellemetlen szituációtól és potya úttól kímélheted meg magad! Ne feledd! Nem az számít, mennyi munkahely akar téged, vagy hány helyre hívtak vissza! A cél az, hogy megtaláld azt a munkát, ami a te igényeidnek a legjobban megfelel, és jól érzed magad benne! Hosszútávon gondolkodj! Így, és akkor, elkerülheted ezeket a vakvágányokat!

Sok sikert kívánok.
Segítségre lenne szükséged?
Keress fel bátran!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat