18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nem csak álláshirdetések léteznek

Megosztás
Karrier

Korábbi cikkünkben is említést tettünk, miszerint nem is olyan egyszerű álláshirdetések útján munkát keresnünk. Nem mindegy, milyen portálra töltjük fel önéletrajzunkat. Csakis olyan helyre töltsük fel pályázatunkat, ahol tisztában vagyunk vele, milyen „életutat” jár be anyagunk. Illetve az ingyenes portálokat kerüljük el jó messze, ha nem szeretnénk számunka teljesen hasznavehetetlen ajánlatokkal foglalkozni.


Korábbi cikkünkben is említést tettünk, miszerint nem is olyan egyszerű álláshirdetések útján munkát keresnünk.

Nem mindegy, milyen portálra töltjük fel önéletrajzunkat.

Csakis olyan helyre töltsük fel pályázatunkat, ahol tisztában vagyunk vele, milyen „életutat” jár be anyagunk. Illetve az ingyenes portálokat kerüljük el jó messze, ha nem szeretnénk számunka teljesen hasznavehetetlen ajánlatokkal foglalkozni.

Természetesen az ingyenes hirdetések között is találhatunk gyöngyszemeket, de megfordítva a kérdést :

 Milyen cég az, aki nem szán egyetlen forintot sem arra, hogy egy kiváló munkaerőt találjon csapatába?

Milyen cég az, aki szívesen olvassa hirdetését, sokszor valótlan, félrevezető hirdetések között?

Nem mindegy, kik találkozhatnak önéletrajzunkkal.

Itt két eshetőséget is szem előtt kell tartanunk.

  • Miszerint, még van állásunk, de váltani szeretnénk, és nem lenne jó, ha jelenlegi munkáltatónk szembetalálkozna önéletrajzunkkal.
  • Már nincsen meg az állásunk, de mégsem szeretnénk, ha korábbi munkáltatónk megtudná, milyen irányban is indultunk el. Erre számos indokot találni.

Jó lenne, olyan interjúkon részt vennünk, melyek valóban arról a munkáról szólnak, amit mi szeretnénk megkapni, és nem felesleges köröket futni?

Jó lenne, egy olyan cégnél dolgozni, amit kinéztünk magunknak, és álmaink beteljesülése lenne, ha felvennének?

Honnan tudhatom, hogy az adott cégnél jól érzik magukat a dolgozók?

Ismeretségi körünkből, internetes fórumokon, napi sajtóból. Lehet, csak egy fantasztikus reklámban hirdetett. Egy ilyen reklámról arra lehet következtetni, hogy a cég igényes, ad arra, mi jelenik meg róla.

Létezik egy igen hatékony módszer, mellyel azonnal megcsillanthatjuk tudásunkat, rátermettségünket, problémamegoldó képességünket, és nem utolsó sorban céltudatosságunkat.

Kis kutató munkát igényel ugyan, de semmivel nem került több időnkbe, mint regisztrálni egy állásközvetítő weboldalra, majd kiválasztani a tömérdek hirdetés közül, a számunka jónak tűnőt.

Megtaláltuk azokat a cégeket, akiknek színesen elküldenénk mi magunk az önéletrajzunkat?

Esetleg a weboldalukon van fent aktuális állásajánlat?

És ez az ajánlat éppen tetszik nekünk?

Kikerülve minden köztes közvetítőt, küldjük el önéletrajzunkat a megadott e-mail címre, és mellékeljünk hozzá egy motivációs levelet is.

Ma már a legtöbb cég visszajelez pályázóinak, és el is tárolja önéletrajzunkat saját adatbázisában.

Mi tegyünk, ha nem találunk aktuális állásajánlatot az oldalon?

Semmi gond!

Akkor is küldjük el hozzájuk pályázati anyagunkat, mert soha nem lehet tudni.

Előfordulhat, az adott cégnél nemsokára megnyílik egy pozíció, és biztosak lehetünk benne, hogy az így kapott önéletrajzokkal fogják kezdeni az interjúztatást.

Ebben az esetben is mellékeljünk motivációs levelet.

Semmit nem ér!

Eddigi erőfeszítésünk semmit nem ér motivációs levél nélkül, mert számos önéletrajzot kapnak a cégek naponta, és nekünk ki kell tűnnünk mindközül.

Mis is az a motivációs levél?

Ebben a cikkünkben csak körvonalakban adunk segítséget, milyen is egy jó Motivációs levél.

  • Először is, meg kell tudnunk fogalmazni, miért szimpatikus nekünk a kiválasztott cég. Írhatunk reklámjukról, ismerős dicséretéről, termékükről,     eseményről. Bármiről, ami megfogott bennünket.
  • Másodszor bele kell írnunk, mi hol képzeljük el magunkat a cégnél. Milyen pozícióban. Volt már arra példa, hogy az a pozíció nem is létezett adott cégnél, de kialakították, mert a pályázót nem szerették volna elveszíteni, és remek ötletei voltak. Akár olyan ötletek, amikre a jelenlegi dolgozók nem is gondoltak, és nem ismertették eddig a vezetőséggel.
  • Harmadszor, és talán az egyik leg fontosabb, aminek szerepelnie kell egy motivációs levélben: Milyen eddigi munkáink alapján gondoljuk, hogy mi megfelelőek lennénk a kiválasztásra. Itt felsorolhatunk akár egy értékesítési stratégiát, amit mi találtunk ki jelenlegi/volt munkahelyünkön, és sikeres volt. Bemutathatunk egy IT fejlesztésben való részvételt, amivel kollégáink sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. ( Nem kell IT szakembernek lennünk, mert sokszor a cégeknél a dolgozók véleménye alapján fejlesztenek az informatikusok, hiszen nekik kell majd használniuk.)

Befejezésként érdemes megemlíteni, továbbképzésekre nyitottak vagyunk.

Mindig próbáljuk meg a dolgokat más szemszögből is megvizsgálni.

És így a fent leírtak alapján rögtön rájöhetünk, ez a kis kutatómunka sokkal célravezetőbb, és pontosabb lehet. Ne feledjük, nem az számít, hány helyre küldjük el önéletrajzunkat, hanem az, melyik állást kapjuk meg, és melyik munkahelyen éreznénk jól magunkat!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat