18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ideje váltani?

Megosztás
Karrier

Biztos benned is felmerült már a gondolat, jó lenne ha a számodra megfelelőbb munkahelyen dolgozhatnál , azonban félsz megtenni ezt a lépést! Ha meghallgatod a barátaid, családod véleményét, biztosan óvni fognak attól, hogy ilyen szélsőséges helyzetben változtass! Hogyan tudnál változtatni? Megmutatom neked, mire kell odafigyelned, ha nem akarsz beleugrani az ismeretlenbe!


Biztos benned is felmerült már a gondolat, jó lenne ha a számodra megfelelőbb munkahelyen dolgozhatnál , azonban félsz megtenni ezt a lépést! Ha meghallgatod a barátaid, családod véleményét, biztosan óvni fognak attól, hogy ilyen szélsőséges helyzetben változtass!

Hogyan tudnál változtatni?

Megmutatom neked, mire kell odafigyelned, ha nem akarsz beleugrani az ismeretlenbe!

Honnan tudod hogy itt az idő?

Tapasztalataim szerint nagyon sok szakember dolgozik olyan munkahelyen, ami sokkal rosszabbul fizet, vagy rosszak a munkakörülmények, mint ami szerinte méltányos lenne.

Általában azt javaslom, hogy a három legfontosabb területet vizsgáld meg:
Fizetésed

Fizetéseddel, munkahelyi megbecsüléseddel, és a saját személyes céljaiddal összhangban van-e a mostani munkád? A fizetés egyértelmű, hogy azt a pénzösszeget jelöli, amit minden hónapban munkádért cserébe kapsz. 

Megbecsülés

A munkahelyi megbecsülés azért fontos, mert nap mint nap ugyan azokkal az emberekkel dolgozol együtt, akik sokkal nagyobb hatással vannak rád, mint azt gondolnád. Amennyiben a munkahelyi környezeted elismer, támogat téged, akkor gyorsan és simán fognak haladni a dolgok! Ezzel szemben egy akadékoskodó vagy versenyző főnök meg fog próbálni lenyomni téged!

Életünk része

A harmadik terület pedig azért fontos, mert a munka csak az életünk része, nem pedig maga az egész életünk. Aki imád kártyázni, annak olyan munkahelyre van szüksége, ahonnan legkésőbb délután öt órakkor felállhat, hogy odaérjen az esti kártyapartira. Ugyan ez igaz, amikor családod van, vagy szeretsz kirándulni és a többi.

Ha megnézed  a mostani munkád, és azt veszed észre, hogy ezek  a szempontok nem valósulnak meg, akkor itt az ideje váltani!

Sose zárkózz el teljesen!

Sok portálon van lehetőséged feltölteni az önéletrajzodat, vagy elküldeni egy fejvadász cégnek az eddigi szakmai tapasztalataidat! A lényeg az, hogy folyamatosan elérhető légy a munkáltatók számára. Ha így teszel két nagyon pozitív hatás fog téged érni. Előfordulhat, rövid idő alatt kell új munkahelyet keresned, így máris előnyben vagy, hiszen nem kell várnod heteket, mire behívnak egy állásinterjúra. A másik pozitív hatása pedig az, hogy ha a te szaktudásodra van szüksége egy cégnek, akkor át tudnak csábítani magasabb fizetésért, jobb feltételekkel, mert könnyedén fel tudnak keresni, nem veszel el a többi hasonló végzettségű munkavállaló között.

Mérlegelj!

Szereted a munkahelyedet? De a három fontos szempont közül valamelyik csorbát szenved? Akkor elsőként próbálj meg rajta változtatni! Mondd el őszintén a főnöködnek, hogy mi az, ami nem megfelelő a számodra és kérdezd meg, közösen tudtok-e ezen változtatni. Lehet-e tenni valamit azért, hogy számodra, és a cég számára is megfelelő legyen ez a kapcsolat!

Tipp Szendvics módszer

Kényes beszélgetéseknél mindig alkalmazd a szendvics módszert!

Ez azt jelenti, hogy két pozitív dolog közé teszel be egy negatívumot.

Ez azért fontos, mert ha így kommunikálsz, akkor a főnöködben/kollégádban sokkal inkább a pozitívumok fognak megmaradni, mintsem a kritika vagy a kérésed. Gondolj bele: milyen kevés pozitív véleményt kapnak! Alkalmazva a szendvicsmódszert, minden igényedre közösen fogtok találni megoldást!

Tudd: Mennyit is érsz!

Sosem szabad családod vagy a barátaid szerint elvállalnod egy munkát, vagy esetleg a réginél maradni. Nagyon sok mindenben tudnak neked tanácsot adni, azonban nem azonos körben dolgozva, ne hallgass rájuk! Mindenki a saját szemléletmódján keresztül nézi a másik embert! Csakis olyan emberek véleményét kérd ki a váltással és a bérezéseddel kapcsolatban akik ugyan azon a területen dolgoznak! Így elkerülheted, hogy mások véleménye szerint cselekedj!

Korrekt elválás

Arra biztatlak, mindig a lehető legkorrektebb módon hagyd ott az előző munkahelyedet! Ez azért fontos, mert egyrészt sosem tudhatod, nem fogsz-e visszakerülni oda, másrészről pedig, ők fogják neked az ajánlólevelet megírni! Persze most gondolhatod azt, neked nincs szükséged ajánlólevélre, azonban egy alapos fejvadász ezekre igenis nagy hangsúlyt fektet. Én például az egyik interjúztatásom során az előző cégektől csak annyit kérdeztem meg, hogyan dolgozott az illető a felmondási időszak utolsó négy hete alatt, és hogyan váltak el! Hidd el, ez rengeteg információt jelent!

Arra biztatlak, tartsd be ezt a pár egyszerű javaslatot és akkor a karriertervezés, munkahelyváltás könnyen és biztonságosan kivitelezhető lesz! Én azt tapasztalom az ügyfeleim körében, ha odafigyelünk a részletekre és a buktatókra, akkor sokkal elégedettebbek leszünk az új munkahelyükkel!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat