18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Vezető vagy, de beosztottként dolgozol?

Megosztás
Karrier

Felmerült már benned az érzés: „én ennél jobb vagyok, többet tudok”? Mégis napi nyolc órában alkalmazottként dolgozol? Hogyha keresed a kitörési lehetőséget, de az valahogy nem érkezett meg, akkor ez az összeállítás neked szól! Tapasztalatok, főnökök visszajelzései alapján összeállítottam mik a legfontosabb tényezők, amik meghozzák neked a sikert! Most is –mint mindig- saját magadat kell fejlesztened ahhoz, hogy az adott pillanatban készen állj a lehetőségre. Először önmagadban kell vezetővé válnod, így amikor megpályázol egy pozíciót, már minden tudásod meglesz a feladatodhoz.  


Felmerült már benned az érzés: „én ennél jobb vagyok, többet tudok”? Mégis napi nyolc órában alkalmazottként dolgozol? Hogyha keresed a kitörési lehetőséget, de az valahogy nem érkezett meg, akkor ez az összeállítás neked szól! Tapasztalatok, főnökök visszajelzései alapján összeállítottam mik a legfontosabb tényezők, amik meghozzák neked a sikert! Most is –mint mindig- saját magadat kell fejlesztened ahhoz, hogy az adott pillanatban készen állj a lehetőségre. Először önmagadban kell vezetővé válnod, így amikor megpályázol egy pozíciót, már minden tudásod meglesz a feladatodhoz.

 

Te is tapasztaltad már, az igazán határozott, célratörő vezetőknek önbizalommal teli a kisugárzásuk? Az önbizalom fejleszthető! Most elárulom neked a receptet, amivel segítem az ügyfeleim vezetővé válását!

Meg kell tanulnod állhatatosnak lenni! Az állhatatosság egy lelki állapot, olyan gondolkodási szokás, ami mindenre kiterjed. Ennek az elsajátításához viszont komoly gyakorlásra van szükség. Ha gyakorlod a lépéseket, akkor ennek hatására megtanulod a legfontosabb dolgot az életben: megtanulod motiválni önmagad! A folyamatos fenntartása pedig a lelki erő megtartásához fog vezetni, ami hosszútávon biztosítja a pozíciódat és ha úgy akarod: az előmeneteledet!

 

1: Határozd meg a célodat

Multinacionális cégek alapító megegyeznek abban, senki nem lehet sikeres addig, amíg nincs célja. Ha nincs célunk, akkor irány nélkül váltogatjuk a munkahelyünket, motiválatlanul járunk be dolgozni nap mint nap. Te, aki magasabbra törsz, fogalmazd meg magadnak: mit is akarsz igazán? Írd le és hordd a cetlit a pénztárcádban. Fontos, ne csak a realitásban gondolkozz: ha a te vágyad egy jacht, akkor azt vesd papírra! Megjegyzem, van ügyfelem aki megvalósította ezt a vágyat!

2: Vágy

Minden nap vágyj arra, amit kitaláltál, amit meghatároztál. Ez a lépés nem azért szükséges, mert ostorral kell csapkodni a saját hátad, hanem ennek a vágynak a fenntartása folyamatos motivációt ad neked! Motiválni fog téged: amikor választanod kell a tv nézés és a honlap készítés között, az utóbbit fogod választani! Az agyunk egy zseniális szerkezet, aminek a hatására belső motivációt meríthetünk, kevés ráfordítással!

3: Légy önálló!

Mindig azt gondoljuk: „de én ezt nem tudom megoldani”! Töröld ki ezt a gondolatmenetet a fejedből! Egy igazi vérbeli vezetőnek nem lehet a gondolataiban ez az önbizalom hiányos mondat. Sokkal többre vagy képes, mint azt gondolnád! Én folyamatosan látom, hogyan múlják felül önmagukat teljesítményben, kreativitásban az emberek! Persze csak azok, akik akarják! Ha elhiszed és tényleg legbelül érzed: bármire képes vagy, akkor válsz igazi vezetővé, mert jöhetnek a problémák, jöhetnek a kritikus ügyfelek, adódhat bármilyen kérdés: TE MEG FOGOD TUDNI OLDANI! Ezt jeleni az igaz önállóság!

4:Egyszerű, letisztázott, határozott terv

Ha készen vagy az előző lépésekkel, akkor készítsd el a saját tervedet! Lehet itt szó egy saját vállalkozás beindításáról, vagy a karriered megformázásáról. Találd ki lépésről lépésre, hogyan szerzel befektetőt, vagy hogyan fogod elérni azt a pozíciót, amit kitűztél magadnak. Mindegyik lépcsőfokhoz adj meg időhatárokat is, de olyat, amit be tudsz tartani. Nagyon fontos: vedd rá magad a pontos időpontok betartására! Ha kitűzted célul: 2015 áprilisig fogsz

 

a jelenlegi munkahelyeden dolgozni, akkor ne rendítsen meg még a fizetésemelés sem! Haladj a terved szerint, a célod irányába! Ez az állhatatosság!

 

5: Együttműködés

A fontosságát nem kell bemutatni, azt viszont kevesen tudják milyen nagy előrelépési lehetőség van benne. Az együttműködésed által nem kell hátrányt szenvedned, vagy megalkudnod, hanem együttérzésből cselekszel,- önmagadat fel nem adva- így jutsz majd előrébb.

6:Akaraterő

Tedd szokásoddá a dolgok befejezését. Nagy különbség van a befejezés és az abbahagyás között. Az abbahagyásban menekülés, feladás van. Ezzel szemben a befejezés valaminek a lezárását, végleges befejezését jelenti. Az újévi fogadalmad jó példája az akaraterőd megmutatásának: sikerült betartanod? Fontos megérteni, akkor lehetsz vezető, ha az akaraterődet nem csak másokon tudod alkalmazni és újra és újra kiadni egy feladatot, hanem elsősorban saját magadon alkalmazod! Nézd meg mi az, amivel már most elkezdheted fejleszteni az akaraterődet! Vágyj bele, kezdd el most!

7: Szokás

A szokás nagy úr, hangoztatjuk sokszor. Ez így van, viszont a szokás nem csak negatívan értelmezhető!  Az állhatatosság a szokások eredménye. Annak a szokásnak, amit nap mint nap véghezviszel, cselekszel, vagy éppen ennek a hiánya. Mihelyst elkezded a fenti pontokat gyakorolni, egy új szokásrendszer alakítasz ki! Az agyad magába szívja a rutin feladatokat és ebből tudsz majd táplálkozni és CSINÁLNI –amikor mindenki más már abbahagyta-.

 

A legnagyobb buktató, ami eltéríthet a célodtól, az a félelem! A félelem mindenkiben benne van, még abban a vasemberben is, aki egy volt főnököd és szerinted kőből van a szíve. A félelemnek egyetlen ellenszere létezik, ha újra és újra és újra bátor módon cselekszünk!

 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat