18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Munka vagy időszakos munka?

Megosztás
Karrier

Gondolkoztál-e már azon, mit tehetsz annak érdekében, hogy az ügyfeleid, vendégeid visszatérjenek hozzád? Lehetsz üzletkötő, fodrász vagy eladó, személyesen hozzá tudsz járulni a saját vagy akár más üzleti sikeréhez. A mondás úgy tartja, hogy a legjobb ajánlás az, amit egy elégedett vevő mondd!


Gondolkoztál-e már azon, mit tehetsz annak érdekében, hogy az ügyfeleid, vendégeid visszatérjenek hozzád?

Lehetsz üzletkötő, fodrász vagy eladó, személyesen hozzá tudsz járulni a saját vagy akár más üzleti sikeréhez.

A mondás úgy tartja, hogy a legjobb ajánlás az, amit egy elégedett vevő mondd!

Jelenlegi álláspont

Napjainkra a szakmunka értéke nagyon felerősödött, igaz ez szinte minden területre. Munkám során sokszor találkozom olyan emberekkel, akik nincsenek tisztában azzal, mennyi lehetőség is veszi őket körül. Ezért fontosnak tartom, hogy beszéljünk az alkalmi munkáról, mint lehetőségről. A legtöbb ember fejében a munkával kapcsolatban egy olyan kép él, mely szerint a munka az a napi 8 órás, hétfőtől péntekig tartó időszakra eshet. Hogyha hajlandóak vagyunk kilépni a megszokott keretek közül, akkor sokkal szélesebb körben is lehetőségünk lesz, bevételi forráshoz jutni.

De hát „nincs itt semmi lehetőség” halljuk gyakran ismerőseinktől, barátainktól.  Van egy mondás, mely szerint ha citromot kapunk, limonádét kell belőle csinálni!

És milyen igaz, hiszen nem a megszerzett végzettségünk miatt kapjuk a fizetésünket, hanem az általa alkotott munkánk után!

Rendelkezhetsz bármilyen végzettséggel, azt fel tudod használni úgy, hogy te azzal elégedett, boldog légy, még  pénzügyi téren is. Véleményem szerint nem szabad különválasztani azt, hogy valaki jól keres, vagy a munkájával értéket alkot, esetleg másokon segít. Egyik ügyfelemnek ápolói végzettsége van, mellyel állami korházban dolgozott, igazán kevés pénzért. A legelső konzultáció alkalmával letisztáztuk, hogy számára miért fontos a segítségnyújtás. Arra bíztattam, hogy tartsa meg a hivatása iránti szeretetét, viszont engedje meg, hogy lehetőséget biztosítsak neki egy olyan helyre, ahol jobb fizetési és egyéb feltételek mellett dolgozhat.  A közös munkánk annyira jól sikerült, hogy két hónap múlva már egy vidéki , magán idősek otthonában dolgozott, mint ápoló. A fizetése több mint a duplájára emelkedett és a mai napig is szereti az otthont.

Fontos látni, hogy az alacsony fizetésűnek titulált szakmákkal is lehet jól keresni, hogyha megfelelő szaktudással  és kellő kreativitással rendelkezünk. Vannak olyan szakmák is, melyek mellett saját, rövid időre szóló munkákat is elvégezhetünk. Például a mi családunk sok tortát készített az egyik ismerősünkkel, aki egyébként ügyvéd, de a tortakészítés a hobbija és teljes odaadással végzi, ami persze a munkáján is érezhető!

Légy mindig szemfüles és merj a TUDÁSODBAN gondolkozni, ne pedig csak azt nézd, hogy mihez van megfelelő képzettséged. Sokan olyan összegektől esnek el, ami akár a teljes fizetésüket, vagy annak a félét is jelenthetnék. 

Jól példázza ezt az alábbi történet:  árkot akartunk ásni, ezért szükségünk lett volna egy kis markológépre amivel gyorsan, praktikusan megcsinálják a munkát, így hosszú napokat spórolhatunk. El is mentünk a közelünkben lévő szakemberhez, aki közölte velünk, hogy ő másfél hét múlva utazik el Franciaországba dolgozni, mert nincs itthon munka, ezért már nem csinálja meg nekünk az ásást. Kíváncsi természet vagyok, ezért megkérdeztem, hogy mennyi időt vett volna ez igénybe, és mennyibe kerülne. Azt mondta, hogy körülbelül három óra alatt készen van, és 25-30 ezer forint közé esik.

Ekkor döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket!
Azt gondolom, hogy sokan pontosan itt rontják el a lehetőségeiket: az időszakos munkát nem értékelik!

Ebből az időszakos munkából nagyon szép összegeket lehet megszerezni, főleg úgy, ha az illetőnek van mellette állandó munkahelye is. Az eszközi feltételek, a tudása adott volt, már csak azt a három órát kellett volna rászánni egy kis bevételnövelésre.

Ezért, arra bíztatok mindenkit, hogy ne csak a beszűkült: állandó, fix munkát tekintsük bevételi forrásnak, hanem az alkalmi, ideiglenes munkák adta lehetőségekkel is éljünk! Ezeknek a munkáknak ugyanis van egy mindent lesöprő hatása, ez pedig az ajánlás!

Gyakori, hogy egy festő nem vállalja el a munkát, ha csak egy szobáról van szó, mert az elmondása szerint, nem éri meg neki.

Előfordult már olyan eset is, hogy a cipész nem akarta kicserélni nekem a zárat, mert annyira macerás, hogy ő már olyan nagy árat nem akar kérni. Ennek a hozzáállásnak egy nagyon nagy hátránya van: soha többet nem fogom felhívni azt a cipészt vagy festőt, még akkor sem, ha a teljes lakás átalakítás lesz is.  Ugyan így nem fogom a cipészt ajánlani barátnőmnek, egy imádott cipő javításához. Ezzel szemben, ha a kisebb munkákhoz úgy állunk hozzá, hogy azzal még szélesebb ismeretségi, ezáltal vevői körre tehetünk szert, akkor hamarosan a magaslatokba fog emelkedni a vállalkozásunk, hiszen mi vagyunk azok a szakemberek, akik minden helyzetet meg tudnak oldani!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat