18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Állásbörze útmutató

Megosztás
Karrier

Amennyiben munkát keresel, akkor egy nagyon jó lehetőség az állásbörze! Minden évben ősszel megrendezésre kerül, nem lesz ez másként idén sem: szeptember 26-27 Syma Rendezvényközpont. Mire kell figyelj ha kilátogatsz? Hogyan csináld, hogy visszahívjanak? Gyere és jegyzetelj! Utána pedig remélem találkozunk a kiállításon!  


Amennyiben munkát keresel, akkor egy nagyon jó lehetőség az állásbörze!

Minden évben ősszel megrendezésre kerül, nem lesz ez másként idén sem: szeptember 26-27 Syma Rendezvényközpont.

Mire kell figyelj ha kilátogatsz? Hogyan csináld, hogy visszahívjanak? Gyere és jegyzetelj! Utána pedig remélem találkozunk a kiállításon!

 

Az álláskeresésben ez egy egyedülálló lehetőség, ami újfajta megoldásokat követel. Ilyenkor sok cég kivonul, hogy megkeresse a leendő munkatársait! Érdemes kilátogatni akkor is, ha most éppen van munkahelyed, de szeretnél előre lépni, vagy felmérni azt, milyen lehetőségeid lesznek!

 

Tájékozódj előre

Amikor tudod, melyik cégnél szeretnél elhelyezkedni, akkor kifejezetten az ő profiljuknak megfelelően alakítsd ki a motivációs leveledet, önéletrajzodat! Határozd meg, milyen pozíciók érdekelnek, és ezekhez mérten készíts 2-3 féle motivációs levelet. Tudod, egy igazán ütős motivációs levél kifejezetten egy cégnek szól, nem pedig általánosságok vannak benne.

 

Okosan kérdezz!

Minden HR-es szereti a jó kérdéseket! Ugyan így előfordulhat, hogy a cégek vezetői is tiszteleteküt teszik ilyenkor a börzén! Amennyiben tudsz igazán értelmes, kreatív kérdést feltenni, máris fel fogod kelteni az érdeklődésüket. Sokszor a gondolatmeneted az, ami igazán érdekli a vezetőket! Ha előre felkészülsz a számodra érdekes cégekből, akkor pozitív jelet fognak írni az önéletrajzodra. Nem titok, hogy az ilyen börzéken ráírnak az önéletrajzra, amikor bemutatkozol vagy beszélgetni kezdtek a cégek képviselőjével.

 

Légy szimpatikus!

De hát az milyen? Tehetjük fel a kérdést! Van 5 fontos összetevője, amit aranyszabálynak is tekinthetsz!

1: Kellemes, szolid, alkalomhoz illő külső. Öltözz évszaknak és munkakörödnek megfelelő öltözékbe. Diszkrét smink és kényelmes lábbeli!

2: A nagy tömegben is tarts távolságot attól akivel beszélsz, mert ha túl közel mész, nyomulósnak fognak tartani. Ilyen esetben egy kartávolság az ideális.

3: Szemkontaktus. Felváltva nézz a két szemébe, lassan váltogatva! Ha folyamatosan az egyik szemébe nézel, attól mindenki kellemetlenül érzi magát. A váltott szemmozgás ideális és figyelmet sugároz!

4: Normális tempóban beszélj! Az ilyen börzék eleve nagy hangzavarral járnak, ehhez még hozzájön a stressz is, mivel mindenki szeretne megfelelni. Ezek összessége egyenes út a gyors beszédhez! Figyelj arra, hogy megfelelő sebességgel és hangszinttel beszélj. Ha suttogsz nem fognak hallani, de a kiabálás ellenszenvet vált ki. Egy kellemes, magabiztos hangra mindenki szívesen figyel!

5: Kérdezz és hallgass! Általános tény, hogy azokat az embereket tartjuk szimpatikusnak, akikhez hosszan tudunk beszélni önmagunkról. Hogyha feltettél egy kérdést, hallgasd meg figyelmesen a választ! Pont ezért ne színlelj, és csak olyan kérdéseket tegyél fel, ami tényleg érdekel!

Mikor érkezzünk?

Én a reggeli érkezésnek a híve vagyok, mert ilyenkor mindenki frissebb, türelmesebb, érdeklődőbb! A nap végére mindenki elfáradt, kevésbé lelkes, nehezebb pozitív benyomást tennie! Inkább jusson kevesebb időd az összes hirdetés megnézésére, mint hogy végigrohanj az egészen! Tudod, nem az számít hogy hány helyre adod be a jelentkezésed, hanem az, hogy megtaláld a neked való pozíciót és fel is vegyenek oda!

 

Tilos!

  • Tilos olyat kérdezni, hogy „Mivel foglalkozik a cég?” „ Mennyit lehet havonta megkeresni ezzel a munkával?” „Sokat kell-e túlórázni?”.  Hasonló kérdésekkel, biztos lehetsz hogy a kukába kerül a jelentkezésed!

 

  • Nem szabad erőltetni! Sokszor próbálják a munkakeresők felmérni a helyzetüket, és kérik, hogy pontozzuk őket, vagy megkérdezik, hogy várhatják-e a meghívást  a következő fordulóra. Ez zavaró és abszolút helytelen magatartás, hiszen első körben ilyet nem ígérhetünk!

 

Készüljetek fel ügyesen! Hogyha segítségre van szükségetek, akkor keressetek fel bátran: [email protected]


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat