18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Légy csapatjátékos

Megosztás
Karrier

Elcsépeltnek tűnik, amikor nap mint nap azt hallod, hogy legyél csapatjátékos, tanulj meg csapatban dolgozni és gondolkodni.  Szinte minden álláshirdetésben megtalálod a csapat szót, mert feltételként kérik, hogy te tudjál csapatban dolgozni. Sokan, sokszor átsiklanak felette, hiszen már unalmas és a csapból is ez folyik.


Elcsépeltnek tűnik, amikor nap mint nap azt hallod, hogy legyél csapatjátékos, tanulj meg csapatban dolgozni és gondolkodni. 

Szinte minden álláshirdetésben megtalálod a csapat szót, mert feltételként kérik, hogy te tudjál csapatban dolgozni.

Sokan, sokszor átsiklanak felette, hiszen már unalmas és a csapból is ez folyik.

Pedig koránt sem az!
Akik régóta dolgoznak ugyan azon a munkahelyen pontosan tudják, még akkor is, ha nem tudatosan, hogyan kell csapatban dolgozni.
Ám a mai világban ez csak keveseknek adatik meg, hogy éveken át ugyan azon a munkahelyen, és csapatban dolgozhassanak.Már egy év eltelte után is komoly alkalmazkodó képességet vár el egy új munkahely tőlünk. 

Az alkalmazkodás egyenlő lenne a csapatban dolgozással?

Nos igen nagy az átfedés, és talán kijelenthetjük, hogy igen.
És ettől a sortól kezdve talán könnyebb is lesz megérteni, mit is vár el tőled szinte minden álláshirdetés szövege.

Munkáltató

Érthető, ha egy cég, amelyik évek óta működik, és új dolgozót keres, nem szeretné ha az egység megbomlana.
Miben tudsz te könnyíteni saját magad helyzetén?  És hogyan épülhetsz viszonylag gyorsan és zökkenőmentesen be egy csapatba?

Első napok

Nagy küzdelem, és sok megmérettetés után végre elérkezett a várva várt nap, amikor dolgozni mehetsz új munkahelyedre.
Fontos, hogy már az első napon jó benyomást tegyél. Viszonylag gyorsan felmérheted, hogy leendő főnököd fog bemutatni munkatársaidnak, vagy pedig magadnak kell elintézned ezt a protokolláris eseményt.
Kulturált cég esetén már reggel várni fog a főnököd, és azt is észreveheted, hogy mindenki tud az érkezésedről.

Ütemterv

Már az első napon érdemes tisztázni, és ütemtervet készíteni, az adott héten, milyen részlegeket, és kiket kell alaposabban megismerned, hogy átlásd, hogyan is működik a cég, milyen a munkamenet.

Nem szégyen!

Nem szégyen egy füzetet előkészítened és szorgalmasan jegyzetelned, ugyanis a nap végére azt sem fogod tudni, ki kicsoda is a cégnél, illetve, milyen munkakörben dolgozik.

Munkafolyamatok

Hiába leszel te esetleg egy középvezető vagy felső vezető a cégnél, ha nem ismered a legapróbb buktatókat, és nem látod át a munkafolyamatokat.
Ezért javasolt az első hetet, vagy első két hetet, amennyiben ezt megengedik, azzal töltened, hogy végigjárod az összes részleget és megnézed, hogyan dolgoznak ott a kollégák.

Alázat!

Sokan összekeverik az alázat és a megalázkodás fogalmát!

Igenis alázatot kell gyakorolnod, még akkor is, ha neked diplomád van, mert a cégnél bárki szakmai tudásban felülkerekedhet, és te nem leszel tisztában a helyzettel, és így nem is fogsz tudni megoldást sem javasolni.
Kihez fordulhatsz, amikor elakadtál?
Nem feltétlenül a legmagasabb szinteken kell a megoldást keresned, hiszen a napi rutin ismerete megvan azoknak a kollégáidnak, akik esetleg alattad helyezkednek el a hierarchiában.
Ezért fontos, hogy mindenkit egyenrangúként, és alázattal fogadj, mert sosem tudhatod, kinek a segítségére lehet szükséged a későbbiekben.

Ne legyél minden lében kanál!

Ne akarj mindenáron az első napokban brillírozni, még akkor sem, ha teljesítmény kényszered van, mert ez rosszul is elsülhet.
Önkéntelenül is ellenszenvet válthatsz ki kollégáidból, akik nem partnerként, hanem vetélytársként fognak tekinteni rád, és te nem fogod érteni, miért nem fogadnak be a csapatukba.
És éppen ebben rejlik a megoldás kulcsa, hívjuk is akárminek, csapatnak, vagy alkalmazkodó készségnek. 

Önuralom, fegyelem, tudatosság, kitartás és nem utolsó sorban alázat, ami téged sikeressé tehet.

 

 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat