18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kapcsolatok

Megosztás
Karrier

Miért éppen a karrier területén említjük ezt a témát? Hiszen már gyermekkorban is fontosak az emberi kapcsolataink. Madarat tolláról… Akár ez a mondás is illene ide, ha egy idilli világban élnénk, és csak azokkal az emberekkel kellene kapcsolatot kiépítenünk, akik nekünk szimpatikusak. Mégis, szinte egész életünket körbefonják kapcsolataink, és ide érthetjük a párkapcsolatokat is.


Miért éppen a karrier területén említjük ezt a témát?

Hiszen már gyermekkorban is fontosak az emberi kapcsolataink.

Madarat tolláról…

Akár ez a mondás is illene ide, ha egy idilli világban élnénk, és csak azokkal az emberekkel kellene kapcsolatot kiépítenünk, akik nekünk szimpatikusak.

Mégis, szinte egész életünket körbefonják kapcsolataink, és ide érthetjük a párkapcsolatokat is.

De karrierépítésről lévén szó, most inkább fókuszáljunk a munkára.

Korábbi cikkünkben említést tettünk, mennyire megváltozott az emberek hozzáállása az elmúlt 4-5 év során egymáshoz.

A válság kirobbanása előtt, szinte csak kevesen építettek ki szoros kapcsolatokat az üzleti életben, munkahelyen, barátságokban. Mert egyszerűen nem voltak rászorulva. Esetleg, olyan embereket is visszautasítottak, akik ma már kincset érhetnének. De már késő. Akiket visszautasítottak, egy életre nem felejtik el, mekkora segítség lett volna, ha akkor segítséget kapnak.

Nem rugaszkodunk el a valóságtól nagyon, ha azt mondjuk, a „baráti” kapcsolatokban is sok esetben felszínesség volt megfigyelhető. Mélyen magunkba nézve, biztosan tudunk olyan személyről, akit mi barátként kezeletünk, és ő ezt nem viszonozta. Tévedtünk.

Bajban ismerszik meg a barát….

Átértékelődtek az ismeretségek, barátok, ismerősök jöttek és mentek.

Sok esetben pozitív csalódásban volt részünk, de voltak negatív élményeink is.

Mindegyikből le kell szűrni a pozitív tanulságokat, és tanulni belőlük.

Új generáció

A mai világban felnövekvőben van egy remélhetőleg olyan generáció, aki már máshogyan tekint a kapcsolatokra, és sokkal nyitottabb embertársai felé. Nézzünk csak végig munkahelyünkön, hány 25-35 éves fiatal van, aki esetenként teljesen meglepő módon közelít meg egy kérdést.

Azért mert nálunk fiatalabbak, lehetnek nagyon jó ötleteik, és sokkal nyitottabbak is esetenként, mint az idősebb generáció, akik sok mindent megéltek az elmúlt években.

Ismerős kellene!

Mivel kezdik sokan, amikor szeretnének bejutni egy céghez, valamilyen kapcsolatfelvétel miatt?

Elkezdik az ismerősöket keresni, ki tudná bejuttatni őket.

Pedig saját tapasztalat alapján, elég egy telefonszámot találnunk az adott cégez, és ha el tudjuk mondani, mit is szeretnénk, meg fogjuk kapni az elérhetőséget. Ettől kezdve, csakis rajtunk múlik, elérjük-e célunkat. Ugyanis, kapcsolatok ide, kapcsolatok oda, csak akkor érhetünk célba, ha a „termékünk” megfelelő az adott cég számára. Természetesen kivételek mindig vannak. Ne feledjük, már ott ül az új generáció, és ők már máshogyan gondolkodnak, és ők is a saját karrierjüket építik. Tehát meg fogják gondolni, kivel és milyen szerződést kössenek. 

Ezért nem biztos, hogy halomnyi telefont, és köröket kell ahhoz futnunk, hogy egy illetékest találjunk.

De, mindig van egy DE!

Villámbeszélgetések

A mai közép korosztálynál egyre inkább tapasztalható beszélgetések során, amikor idegenként találkoznak, hogy egy „villám interjú” során megkérdezik egymástól, milyen területen dolgoznak, és milyen kapcsolódási pontokat találhatnak egymás között. Minezt teljesen kötetlenül, pusztán azért, mert érdeklődők.

Ezekből a gyors beszélgetésekből alakulhatnak ki olyan ismeretségek, melyek a későbbiekben segítségükre lehetnek.

Tehát, ne zárkózzunk el, és figyeljünk oda a másikra, kérdezzünk bátran.

Ma már egyáltalán nem tolakodó, ha feltérképezzük, partnerünk milyen területeken van még jelen a munka világában azon kívül, amiben mi megismertük.

És még egy nagyon fontos dolog, amit érdemes lehet megfogadni!

Amennyiben valaki segítséget kér tőlünk, és nekünk ez nem kerül nagy áldozatunkba, úgy tegyük meg, mert ez a helyes, és ez lenne a helyes mindenki részéről. Akár mi is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy segítségre szorulunk.
Egy telefonhívás, egy e-mail, egy név, vagy egy telefonszám is nagy segítség lehet valakinek. 
Ki tudja, éppen ez az ember, merre lesz 1-2 éven belül, és abban biztosak lehetünk, hogy nem fogja elfelejteni segítségünket. 
 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Karrier

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek