18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Álláskeresés 40 felett!

Megosztás
Karrier

Vannak olyan korcsoportok, akiknek speciális helyzetük miatt nehezebb az álláskeresés! Hogyha valaki elveszti a munkahelyét, vagy váltásra kényszerül akkor fontos: legyen tisztában a lehetőségeivel! Olvasd el a cikket és nem ér váratlan helyzet téged sem!  


Vannak olyan korcsoportok, akiknek speciális helyzetük miatt nehezebb az álláskeresés!

Hogyha valaki elveszti a munkahelyét, vagy váltásra kényszerül akkor fontos: legyen tisztában a lehetőségeivel!

Olvasd el a cikket és nem ér váratlan helyzet téged sem!

 

Nyitottság

Sokat teszel magadért, ha mindig nyitott maradsz az új lehetőségekre, állásajánlatokra. A legideálisabb amikor „folyton munkát keresel”. Ez azt jelenti, hogy mindig meghallgatod a lehetőségeket, mindig utánakérdezel, utána telefonálsz annak, amikor valamilyen álláslehetőségről hallasz. Ez azért fontos, mert egy olyan ember, aki bezárkózik az új ajánlatok elől, azt fogja észrevenni: a munkahelyem csődbe ment, nekem meg nincs új helyem!

Ugye te is elmenekülnél egy süllyedő hajóról?

Blog

Ha valamely terület szakértője vagy, indíts bátran egy blogot!

Az is elég, ha csak heti egy cikket töltesz fel! Ha ezt csinálod egy éven keresztül, akkor egy ténylegesen feltöltött oldalad lesz! Egy esetleges álláskeresésnél elmondhatod: egyébként meg szakértő vagyok a saját oldalamon, nézzék meg bátran! Ezzel máris pozícionáltad magad egy fiatalos, nyitott szemléletbe.

A tapasztalat

Mindenhol fontos a tapasztalat: az évek meg a rutin. Egy nyugodt, kiegyensúlyozott munkavállalóért imádkozik minden főnök. A szakmádban szerzett tapasztalatok kamatoztathatóak, hangsúlyozd ki bátran! Hogyha szakmát váltanál, vagy egy kicsit más területre lépnél, mint amivel eddig foglalkoztál, akkor hangsúlyozd ki azokat a kompetenciákat, amikkel eddig is dolgoztál és az új munkád során is tudnád kamatoztatni! Nem kell megijedni a profilváltástól, pusztán tudni kell úgy előadni magad, hogy abban az érdemeid és a tapasztalataid kerüljenek az előtérbe!

Mondj ellent a sztereotípiáknak!

Ami egyszer szerencse, az máskor átok –tartja a mondás! Ez így is van!

A vezetők általában 35 éves kor felett járnak és szeretik szakmailag hasonló életkorú emberekkel körülvenni magukat. Egy cég vezetője aki mondjuk 45 éves, nem fog maga mellé szakértőnek kérni egy 23 éves pályakezdő fiatalt.

Pont ezért vagy szerencsés helyzetben!

Ezzel szemben az a sztereotípia, hogy 40 éves kor felett nehezebben tanulnak az emberek, nem mernek belevágni új dolgokba. Ezt mind tudod már az önéletrajzodnál korrigálni! Sorold fel azokat a hobbijaidat, vagy képzéseidet amin az elmúlt időszakban részt vettél, így ez a sztereotípia már az első percekben leomlik!

Támogatás

Sokszor veszem azt észre, hogy a munkakeresők nem akarnak élni a felkínált segítséggel.

Hiába ajánlanak fel egy üzleti ebédet, vagy egy összeismertetést egy üzletemberrel, az álláskeresők nagy többsége legyint egyet, mondván „nem ígérnek semmit”. A helyzet az: semmire nincs fix ígéret! Tudni kell azon túltenni magunkat, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem kapkodnak a munkakeresők után. Viszont, ha valaki talpraesett, akkor felismeri az üzleti ebédben rejlő lehetőségeket, meglátja azt: mennyivel többet tesz egy üzleti ebéddel, mintsem azzal, ha otthon siránkozva ebédel, mondván „nincs semmi lehetőség”. Az üzleti ebédekből, a baráti találkozásokból, az ötletelésből lesznek a nagy üzletek! Fogadjuk el a legkisebb segítséget is, hiszen sosem tudhatjuk kivel fogunk legközelebb együtt dolgozni !


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat