18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

„Házi nyúl”

Megosztás
Karrier

Nagyon is megszívlelendő ez a kérdés és a hozzá tartozó tanács. Talán nem véletlenül keletkezett ez a mondás, miszerint „Házi nyúlra nem lövünk”! Ez a téma nagyon is aktuális minden korosztály számára, hiszen sokunk ismeretségi körében vannak olyanok, akik kollégájukkal szorosabbra fűzték kapcsolatukat. A végkifejlet sokaknál „happy end”, míg másoknál koránt sem végződött szerencsésen a kapcsolat.


Nagyon is megszívlelendő ez a kérdés és a hozzá tartozó tanács.

Talán nem véletlenül keletkezett ez a mondás, miszerint „Házi nyúlra nem lövünk”!

Ez a téma nagyon is aktuális minden korosztály számára, hiszen sokunk ismeretségi körében vannak olyanok, akik kollégájukkal szorosabbra fűzték kapcsolatukat.

A végkifejlet sokaknál „happy end”, míg másoknál koránt sem végződött szerencsésen a kapcsolat.

Miért is?
Vagy, miért is ne tegyük?

Ma már sok olyan cég működik Magyarországon, ahol a munkaszerződésbe belefoglalják, és egyben ki is zárják a munkahelyen, kollégával történő tartós viszony kialakulását és fenntartását. Például maximum 6 hónap engedélyezett az egyik legnagyobb logisztikai cégnél, és ha a kapcsolat fennmarad, akkor valakinek távoznia kell a cégtől.

Sok esetben külön részlegen dolgoznak a „párok”, ám a cég életébe nem fér bele, hogy a munkahelyükön magánéletüket is éljék. Hiába mondja most azt bárki is, „De én nem…”, akkor sem lehet 100%-ban kizárni magánéletünket a munkahelyünkről, főleg, ha párunk is ott dolgozik. Ez sokszor olyan embereknek is gondot jelent, akik nem a munkatársukkal élnek párkapcsoltban.

„Ha otthon nincsen minden rendben, akkor…..”

Ez egy visszafordíthatatlan esemény!

A megtörténteket nem lehet meg nem történtté tenni, még akkor sem, ha nem történtek komoly dolgok.

Kellemetlen lehet a visszautasított félnek, különösen egy nőnek, hiszen a nők sokkal érzelmesebben állnak egy párkapcsolathoz.

Szakítás után

Mindig az egyik fél szeretné inkább megszűntetni a kapcsolatot, és ezért mindig sérül valaki kettőjük közül.

Mi a helyzet szakítás után?

Kellemetlen lesz minden nap egyszer is, vagy többször is összefutni munkahelyünkön egy olyan személlyel, akit vagy mi nem szerettünk volna kapcsolatunkban tovább magunk mellett tudni, vagy minket tettek ki abból.

És képzeljük el, mi van akkor, amikor közös megbeszéléseken kell majd részt vennünk az illetővel.

Ha már a megbeszéléseknél tartunk.

Megbeszélések

Egy cégen belül stratégiai megfontolásból is előfordulhat az, hogy nem tudják a különböző részlegeken dolgozók, milyen következő fejlesztések, esetleg átszervezések lesznek, de még sorolhatnánk, milyen olyan események lehetnek, melyekről nem feltétlenül kell mindenkinek tudnia, hiszen ez is a stratégia része.

Következmények

Azon túlmenően, hogy kifejezetten rosszul érezhetjük magunkat munkahelyünkön, pedig a kapcsolat létrejötte előtt szerettünk bejárni dolgozni, előfordulhat, odáig fajulnak a dolgok, miszerint a két fél közül valakinek másik állást kell keresnie.

Ezt senki nem szeretné ugye?

Ezért kell elveket felállítanunk magunkban, és ha még a kísértés nagy is, NEM-et mondanunk!

Nem szabad kitennünk magunkat és karrierünket annak, hogy egy beláthatatlan végkifejlettel járó kapcsolatba beleegyezünk.

Bonyolult dolog a szerelem, ami „öl, butít, és a nyomorba dönt”, de ha mi okosak vagyunk, akkor megtalálhatjuk azt akár egy „volt” kolléga személyében is. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat