18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Céges buli – Kontroll

Megosztás
Karrier

Nemsokára elérkezik a céges bulik év végi szezonja, és nem árt, ha már jó előre felvértezzük magunkat hasznos tanácsokkal. Figyeljünk oda magunkra! Nagyon fontos, hogy az év végi céges bulikon is legyen tartásunk, és kontrollálni tudjuk viselkedésünket, hiszen egy ilyen program alkalmával el is ronthatjuk a rólunk hosszú idő alatt, szorgalmas munkával kialakított képet.


Nemsokára elérkezik a céges bulik év végi szezonja, és nem árt, ha már jó előre felvértezzük magunkat hasznos tanácsokkal.

Figyeljünk oda magunkra!

Nagyon fontos, hogy az év végi céges bulikon is legyen tartásunk, és kontrollálni tudjuk viselkedésünket, hiszen egy ilyen program alkalmával el is ronthatjuk a rólunk hosszú idő alatt, szorgalmas munkával kialakított képet.

Pár óra az egész, ami kívülről nézve a szórakozásé, mégis valahol a karrierünk múlhat rajta.

Vacsora, ebéd, esetleg egy egész napos céges program, ahol nem engedhetjük úgy el magunkat, mintha saját baráti társaságunkkal ünnepelnénk.

Ott vannak a kollégák, főnökök, akik közül nagy valószínűséggel nem mindenki fogja magát önfeledten átadni a szórakozásnak. Ők ekkor is figyelnek, memorizálnak.

Nem feltétlenül kell az alkoholra gondolni, bár említhetnénk ezt is, hiszen alkoholos befolyásoltság alatt olyat is megengedünk magunknak, amit nem kellene. Késő bánat, ha már megtörtént a baj.

Sokkal inkább értendő ez a kötetlen beszélgetésekre.

Nagy a hangzavar, amiben nem tudhatjuk, ki és mit hallhat.

Ezért érdemes véleményünket megtartani magunknak, mert kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha rossz embernek, rosszkor mondunk valamit.

Mindig nézzünk körül, kik állnak mellettünk.

Magánélet

Amennyiben magánéletünket eddig sem osztottuk meg kollégáinkkal, főnökeinkkel, úgy ezen az alkalmon se tegyük, mert később megbánhatjuk. Ne feledjük, a rendezvényen résztvevő személyek nem a barátaink, hanem a kollégáink.

Az illemről is szót ejtünk, hiszen fontos lehet megítélésünk szempontjából.

Illem

Abból kiindulva, hogy egy ilyen céges rendezvényt a munkáltató szervez dolgozóinak, és a teljes számlát ő állja, a kiszolgálásról és magáról a felkínált menüről csakis jóindulatúan nyilatkozzunk.

Nem illik rosszalló megjegyzéseket tennünk semmivel kapcsolatban, hiszen ezt nem tennénk meg akkor sem, amikor barátainkhoz vagyunk hivatalosak.

Öltözködés

Egy ilyen céges rendezvény sokrétű lehet, de karácsonyi és év végi rendezvényről lévén szó, adjuk meg a kellő tiszteletet munkáltatónknak azzal, hogy alkalmi viseletben jelenünk meg.

Még akkor is, ha kollégáink úgy gondolják, erre semmi szükség.

 

Mikor érkezzünk?

A meghívás alkalmával feltűntetett időpontban jelenjünk meg a rendezvényen.

Sem korábban, sem később.

Ez nem egy randevú, ahol trükközni kell, hogy partnerünk vár-e ránk, vagy sem.

Mikor távozzunk?

Amennyiben lehetséges, ne mi legyünk az elsők.

Kicsit olyan benyomást kelthetünk, mint aki jóllakott, majd távozik.

Ám ne is velünk söpörjék fel a padlót záráskor.

Ezt mindenki maga fogja érezni, ám kifogásokat és magyarázatokat ne adjunk, miért távozunk.

Kit vihetünk magunkkal?

Meghívónkon szerepel, miszerint „Meghívunk téged, vagy „Meghívunk téged és…”.

Tartsuk magunkat ehhez.

Odafigyelve magunkra és viselkedésünkre ezekben az órákban, nem mi leszünk azok, akiről a cég pletykálni fog.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat