18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért nem találok munkát 40 felett?

Megosztás
Karrier

Sok reakció érkezett, az előző cikkre, ezért kicsit mélyebben is körbejárjuk a témát. Mi az oka annak, hogy olyan nehéz ebben a korosztályban munkát találni? Tarts velem és megmutatom neked!


Sok reakció érkezett, az előző cikkre, ezért kicsit mélyebben is körbejárjuk a témát. Mi az oka annak, hogy olyan nehéz ebben a korosztályban munkát találni? Tarts velem és megmutatom neked!

1 Nem fog menni

Nagyon sokan naponta többször is elmondják, hogy úgy sem sikerülhet, nekik ez nem fog menni. Ezzel a gondolkodásmóddal mennek el egy interjúra is, és szinte már biztosak az eredményben. Én azt javaslom, hogy most próbálj magadra úgy tekinteni, mint egy hihetetlenül jó és utánozhatatlan munkaerőre! Ha így teszel és ezt fogod kisugározni, akkor nagyon hamar találsz munkát! Segítek neked, hogy meglásd, miért is vagy fantasztikus munkaerő:

1: Életkor

Életkorodból kifolyólag nem kell a gyerekeid mellett lenni ha betegek, nem kell napközben értük rohanni az óvodába, iskolába, nem kell elkérni magadat a kötelező iskolai kirándulásokra.

2:Idő

Tudsz továbbképzésekre menni, fejleszteni magadat, hiszen most már van időd az önképzésre, fejlesztésre. Nem fognak otthon várni, hogy játssz velük, vagy cseréld ki a pelust. A magad ura vagy és be tudod osztani az idődet!

3:Rutin

A rutin meg az évek. A legtöbbet érő tudás a munka által, szakmában eltöltött gyakorlat. Ekkor szerzed meg azt a használható tudást, amit minden cég értékelni fog.

4:Házasság

Feltehetőleg már megállapodtál, párkapcsolatban élsz, így az új kifutó fiú nem fogja elterelni a figyelmedet a munkáról. A koncentráció erősödni tud, hiszen kevesebb az inger, ami elvonná a figyelmedet.

5:Érettség

Személyiséged már kiforrott, nem a hangulatváltakozásaid határoznak meg. Tudsz arra figyelni, ami igazán fontos és örömödet leled benne. Nem igaz hogy külön lehet választani a magán és az üzleti életet. Pont ezért, mindig jobb teljesítményt nyújt az az illető, aki személyiségében rendben van önmagával és a környezetével.

6:Munkahelyi vita

Már túlvagy a kolléganőkkel való harcon. A munkaidő egy jelentős részét fordítják a nők arra, hogy az általuk nem kedvelt személyt kritizálják, vagy munkáját minősítsék. Ez természetesen rossz munkahelyi légkört teremt, és a hangsúly lekerül a munkáról és annak minőségéről.

7:Főnök

Mindig érett korú emberek kerülnek vezetői pozícióba. Kevés a húszon éves főnök, pontosan a főnöki lét összetettsége miatt.

8: Emberismeret

Tapasztalatodból kifolyólag könnyen kiszúrod azokat a személyeket, akiknek inkább jobb nem adni a szavára, vagy akik rossz szándékkal közelítenek. Ezzel sokszor kellemetlen helyzetektől tudod megkímélni magad.

Én azt javaslom, hogy hangsúlyozd ezeket az értékeket az önéletrajzodban, motivációs leveledben, és az interjú során! Nem fog elmaradni a várt siker! Legyél pozitív és őszinte, tedd hátra a keserűséget, és azzal a tudattal menj el a következő interjúra, hogy mennyi minden értékes dolgot tudsz te, amit a többiek nem!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat