18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szépítő kéztartások - építsd be mindennapjaidba a szépítő kéztartásokat

Megosztás
Életmód

Szépítő kéztartások - építsd be mindennapjaidba a szépítő kéztartásokat A mudrák minden más eljárásnál alkalmasabbak fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására, a testi-lelki összhang megteremtésére, a belső összerendezettségből táplálkozó szépség kisugárzására. Állítsa szépsége szolgálatába a kéztartásokat!  


Szépítő kéztartások - építsd be mindennapjaidba a szépítő kéztartásokat

A mudrák minden más eljárásnál alkalmasabbak fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására, a testi-lelki összhang megteremtésére, a belső összerendezettségből táplálkozó szépség kisugárzására.

Állítsa szépsége szolgálatába a kéztartásokat!  

Kéztartás a szép arcbőrért - Fénylővé tevő kéztartás (Bhrajaka-mudra)

Mudra: A bal gyűrűsujj hegyének összeérintése a jobb középső- és hüvelykujjal.

A mudrát 3 percig a köldök, 3 percig a csecsemőmirigy, majd 3 percig a 3. szem magasságában tartsa!

Javallat: Gyulladásos bőrbetegségek, kiütések, lepra, orbánc, kelések, tályogok, anyajegyek, pikkelysömör, pattanás, papulák, gyulladások, mitesszer, hólyagos bőrbetegség, lichen, heg, bőrviszketés, bőr Kaposi szarkómája, bőrpír, ekcéma, verejtékmirigy-tályog és lelki-bakteriális bőrirritáció meglétekor kiváló gyógyír. Fokozza az emocionális tápanyagok, érzések, vágyak, lelki benyomások keringését.

Mantra: lam aum. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: llaamm aauumm.

Légzéstípusa: A jobb orrlyukon be- és kilégzés a szív- és tüdő tájékára (mellkasi légzés).

Kéztartás ráncok, szem alatti karikák esetére

Fizikai testi okai: A bőr kiszáradásának következtében 40 éves kortól ráncok fejlődnek ki. Ezek egyre jobban elmélyülnek és megszaporodnak. A szem környéki ráncok a bőrizmok összehúzódásai miatt alakulnak ki. A szem alatti karikák kialvatlanság, stressz, gyengeség, erőtlenség, fejfájás, öregedés, nyirokkeringési zavar miatt jelennek meg.

Lelki okai: önmagáért érzett felelősség hiánya, szeretet el nem fogadása, tudatalatti nagyképűség, apai befolyásoltság miatti szenvedés, durvaság miatti szorongás, vakmerőség, hatalmi igény, piperkőcség, értelmetlenség érzése, túlzott visszaélés a hatalommal.

Mentális okai: vak hit, átok miatti önkontrollhiány, véleményváltoztatási képtelenség, szerelmi affér miatti ártószándék, más vádolása, áligazság terjesztése, munkanélküliség miatti negatív jövőkép, döntési képesség hiánya, otthontalanság miatti negatív jövőkép, jelen életbeli bűnös anyagi gondolatok, ismerethalmozási kényszer.

Kéztartása: Bal kéz hüvelyk-, gyűrűs- és kisujja összeért és a jobb tenyér közepébe mutat. A többi ujj összekulcsolva. A szem alatti ránccal egy vonalban tartsa!            

A mudrát 10-12 percig végezze, közben rezegtesse 3 percig a mantrát.

Mantra: blum. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: bllluuummm.

Kéztartás a kellemes kisugárzásért - Hálaadás mudra

Ujjtartás: A jobb középső ujj a bal kisujj hegyét, a jobb kisujj a bal kisujj tövét érinti, a többi ujj ökölbe görbítve. 5-7 percig kell végezni.    

Testi hatása: Kihat a test kalcium-anyagcseréjére, a mellékvese hormontermelésére. Serkenti az agy tevékenységét. Jó közérzetet, örök fiatalságot, szellemi frissességet, kiegyensúlyozott érzelemvilágot, kellemes kisugárzást biztosít. Egészséges önbizalmat, nyitott gondolkodást, és a dolgok megvalósításához hatalmas tetterőt ad.

Lelki hatása: hálaadás, harmónia keresése, szexuális örömszerzés, belső érzékelés, felfokozott alkotásöröm, biztonságérzet, beteljesedett szexualitás.

Mentális hatása: elmésség, misztikus hajlam.

Mantra: ohe. ooohhheee.

Kéztartás a csillogó szemekért

Mudra: A bal kisujj és a bal hüvelyk összeér, míg a jobb hüvelyk- és kisujj hegye is érinti egymást.

A kisujjak egymáshoz simulnak, tenyerek felfelé néznek. A gyomor előtt tartsa 7 percig!

Javallat: Az emésztőrendszer, a máj, a gyomor, az epehólyag, a lép, a vékonybelek, a hasnyálmirigy, a bőr, a szemek, az erekben keringő vér, a verejtékmirigyek problémáinál segít, fokozza az emésztőnedvek és az enzimek termelődését, csillogóvá teszi a szemeket, harmonizálja az anyagcsere folyamatokat, optimálisan állítja be a testhőmérsékletet.

Mantra: shrím. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: shshshrííímmm.

Kéztartások a dús hajért - Kéztartás hajhullás esetére

Fizikai testi okai: Ásványi anyagok és fehérjék hiánya okozza. Kiválthatja még vérszegénység, pszichés fáradtság, hormonzavar, alkoholizmus, citosztatikumok mellékhatása, vegetáriánus étrend.

Lelki okai: késlekedés, szégyenlősség, kiszolgáltatottság magasabb hatalmaknak, tudatalatti uralkodás, családi környezet miatti túlzott elégedetlenség.

Mentális okai: hatalommal való visszaélés, feladás, ellenségkép-teremtés téveszméje, értéknélküliség, elfojtott sorssal szembeni belső ellenállás.

Kéztartása: A bal hüvelykujj hegye a jobb kisujjat érinti úgy, hogy a jobb tenyér a bal tenyéren nyugszik. A mudrát 10-12 percig végezze, közben rezegtesse 4 percig a mantrát!

Mantra: ham.

A mantrát mély belégzés után hangoztassa: hhhaaammm.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2014.

https://www.facebook.com/gyogyitokeztartasok

Gyógyító kéztartások


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat