18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen gyakran szabad hajat mosni?

Megosztás
Életmód

Van, aki minden nap megmossa haját, és van, aki hetente kétszer vagy csak egyszer. Olyan is létezik, és ma már nem is kis számban, aki egyáltalán nem használ hajsampont, csak vízzel öblíti át haját. Ez a többség számára elképzelhetetlen, mégis működik, és nem lesz zsíros a haj. Az átmeneti időszak ugyan nem könnyű. Mégis, milyen gyakran mossunk hajat, hogy egészséges maradjon fejbőrünk és hajszálainkat se tegyük tönkre.


Van, aki minden nap megmossa haját, és van, aki hetente kétszer vagy csak egyszer.

Olyan is létezik, és ma már nem is kis számban, aki egyáltalán nem használ hajsampont, csak vízzel öblíti át haját. Ez a többség számára elképzelhetetlen, mégis működik, és nem lesz zsíros a haj. Az átmeneti időszak ugyan nem könnyű.

Mégis, milyen gyakran mossunk hajat, hogy egészséges maradjon fejbőrünk és hajszálainkat se tegyük tönkre.

Miért lesz zsíros a haj?

Zsíros haj okaként faggyútermelésünket lehet megjelölni. Ez genetikailag mindenkinél eltérő. Kevésbé gyakori, de valós oka lehet a haj zsírosodásának a hormonszint változása szervezetünkben. A hormonok ugyanis szintén befolyásolják faggyútermelésünket.

Döntő fontosságú továbbá hajunk szerkezete. Éppen ezért nagyon érdekes, ha megfigyeljük, a sűrű vagy göndör hajjal rendelkezők haja kevésbé zsírosodik és kevésbé sérülékeny. Míg a vékonyszálú hajjal rendelkezők többsége zsíros hajjal küzd.

Ördögi kör a hajmosás

Egyre gyakrabban érezzük, hogy hajunk ismét zsíros?

Jó alaposan megmossuk dúsan habzó samponnal? Pedig éppen ezzel okozzuk a bajt! Ez helytelen! Érzetre ugyan ez tűnik jónak, ha nagyon alaposan megmossuk hajunkat, így viszont drasztikusan és túl nagy mennyiségben távolítjuk el fejbőrünkről a faggyúréteget, ami gyorsabb ütemben kezd el termelődni, hiszen szervezetünk azt érzi, hogy meg kell védenie bőrünket. Éppen ezért használjunk kímélő sampont, ami lehetőleg készüljön természetes alapanyagokból, és ha lehet, hígítsuk, mondjuk 3-2:1 arányban. A sampon nem fog annyira habzani, de hatásfoka még így is megfelelő lesz. Hajmosás után használjunk olajokban gazdag hajpakolást vagy hajbalzsamot, ami szinte úgy működik, mint bőrünkön a testápoló.

Tévhit, miszerint rosszat teszünk, amikor hajsamponunkat gyakran kicseréljük. A lényeg az, hogy hajunk típusának megfelelő sampont használjunk.

Milyen kémhatású sampon ajánlott zsíros hajra?

Gyakori hajmosáshoz különösen az enyhén savas pH értékű samponok ajánlottak. Jó választás lehet még, ha a sampon dobozán „light” jelzést keresünk.

Tipp

Akinek gyorsan zsírosodik haja, hajmosáskor csak enyhén masszírozza fejbőrét, mert a masszírozás serkenti a faggyúmirigyek működését.  

Nem tudom, milyen sampon lenne jó a hajamra

Egy jó fodrász mindig segítségünkre lehet, hogy javaslatot tegyen hajunk szerkezete alapján. Profi fodrászatokban akár ki is elemeztethetjük hajunkat és fejbőrünket (hajdiagnosztika).


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek