18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Amit szívünk szerint elvárnánk fodrászunktól, de ne tegyük

Megosztás
Életmód

Fodrászhoz menni mindig különleges élmény, szinte alig várjuk, hogy frizuránk megújuljon, kényeztetjük magunkat. És, ha még szerencsénk is van, akkor egy kellemes beszélgetésben is részünk lehet fodrászunkkal. Nekünk ez jó, de vajon milyen a fodrászoknak? Egyszerre szakembereknek lenni frizurák terén és életvezetési tanácsadóként, nem mindig könnyű. Ezért most tippeket adunk, milyen helyzeteket és témákat érdemes elkerülni.


Fodrászhoz menni mindig különleges élmény, szinte alig várjuk, hogy frizuránk megújuljon, kényeztetjük magunkat.

És, ha még szerencsénk is van, akkor egy kellemes beszélgetésben is részünk lehet fodrászunkkal.

Nekünk ez jó, de vajon milyen a fodrászoknak?

Egyszerre szakembereknek lenni frizurák terén és életvezetési tanácsadóként, nem mindig könnyű.

Ezért most tippeket adunk, milyen helyzeteket és témákat érdemes elkerülni.

1.

Ne legyünk kiábrándultak, amikor a fodrásztól távozva nem úgy nézünk ki, mint egy 20 éves modell. Még akkor sem, ha mutattunk fodrászunknak egy ilyen képet, és megmutattuk elképzelésünket. A ráncokat még a fodrász sem tudja eltüntetni. Holott lehet, frizuránk tökéletesen sikerült.

2.

Hajmosás! Nyilván nem írja elő az etikett, hogy frissen mosott hajjal menjünk fodrászhoz, de ezt érdemes megtenni, amennyiben előző nap füstös helyen voltunk. Mi a helyzet a magunkkal vitt termékekkel? Semmi gond, nyugodtan vigyük magunkkal samponunkat, ezért senki nem fog rossz szemmel nézni ránk.

3.

Borravaló! Nyugodtan adjunk, amennyiben meg voltunk elégedve az elvégzett munka minőségével. Ez nem megalázó a fodrászoknak. Arányait tekintve természetesen mi döntjük el, mennyit adunk, de 10-15% megfelel az íratlan szabályoknak, de ennél többet is adhatunk, amennyiben ezt pénztárcánk megengedi.

4.

Nem szimpatizálunk a nyitvatartási renddel? Szinte mindenki a munkaidő utáni időpontot szeretné választani, ám ez nem mindig lehetséges. Kompromisszumos lehetőségek mindig léteznek, ha kedvesen kérjük. Azt viszont senki nem várhatja el, hogy például pénteken 21:00 után is fogadjon minket a fodrász.

5.

Nem minden férfifodrász meleg. Sok emberben él ez a sztereotípia, miszerint a férfifodrász csakis meleg lehet.

6.

Csak picit szeretnénk hajunkból vágatni. Igen, mi döntjük el, mennyit szeretnénk levágatni hajunkból, viszont el kell fogadnunk, nem garantált ebben az esetben az a végeredmény, amit mi elképzeltünk. A fodrász ugyanis tökéletesen látja, mennyit kellene levágnia hajunkból, ha például utoljára 6 hónapja jártunk nála. A fodrász arra törekszik, hogy hajunk újra egészséges és friss legyen. Ehhez viszont néha szükség van a megalkuvásra. Amennyiben javaslata ellenére sem engedünk a centikből, úgy sem mi, sem pedig a fodrász nem lesz elégedett, mert nem tudja tökéletesen elvégezni feladatát.

7.

Reménytelen esetek. Sok ilyen van, de erről sem a fodrász tehet. Ha valakinek extrán göndör és sűrű haja van, soha nem viselhet szög egyenes, rövid bob frizurát. Ugyan ilyen reménytelen esetek azok is, akiknek vékony szálú, kevés hajuk van, mégis dús hajat szeretnének. Ezt a csodatételt egyik fodrásztól sem lehet elvárni. De sokat tehetnek például egy jó hajvágási technikával.

A listát biztosan ki lehetne még rengeteg dologgal bővíteni, és a különleges eseteikről a fodrászok tudnának csak igazán mesélni.

Egy a lényeg, amikor fodrászhoz megyünk, próbáljuk meg magunkat picit az ő helyzetükbe képzelni, és ehhez mérten megfogalmazni igényeinket.

Pozitív élményben lehet részünk sok esetben, mert például a fejmasszázs kicsit tovább fog tartani, esetleg kapunk pár olyan szuper titkos tippet fodrászunktól, amit, ha kellemetlenkedünk, nem fogunk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek