18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért veszélyesek a darazsak nyáron? - Hogyan védekezzünk ellenük?

Megosztás
Életmód

Mi segít darazsak ellen? A nyár negatív oldala, hogy megjelennek a darazsak, és ebben az évben különösen sokan vannak. Szinte mindenhol fekete-sárga csíkokat láthatunk. De hogyan védekezhetünk ellenük és fullánkjaikkal szemben? Finom fagylaltok, bikiniben feküdni a napon, a nyár fantasztikus! De csak akkor, ha nem vennének körül mindenhol darazsak. Szinte az őrületbe kergetnek. Természetesen darazsakból látjuk a legtöbbet.


Mi segít darazsak ellen?

A nyár negatív oldala, hogy megjelennek a darazsak, és ebben az évben különösen sokan vannak.

Szinte mindenhol fekete-sárga csíkokat láthatunk.

De hogyan védekezhetünk ellenük és fullánkjaikkal szemben?

Finom fagylaltok, bikiniben feküdni a napon, a nyár fantasztikus!

De csak akkor, ha nem vennének körül mindenhol darazsak. Szinte az őrületbe kergetnek.

Természetesen darazsakból látjuk a legtöbbet.

Most különösen több darázs van, mint egyébként szokott. Ezen a nyáron nagyon kedvezőek a feltételek a darazsak számára, hiszen meleg van és szárazság.

Július végén mind több fészek épül. A dolgozók építik a lárváknak a kamrákat, és számtalan alapanyag közül válogathatnak. Különösen népszerű számukra a száraz fa. Élelemből sincsen hiány. Szeretik a tetveket, muslicákat, süteményeket, kolbászt. Visznek, amit tudnak!

Igazán augusztusban és szeptemberben lesznek bosszantóak a darazsak.

Ebben az időszakban munka nélkül maradnak a dolgozók, és szénhidrátokban gazdag élelmet kezdenek el felhalmozni. Ekkor kelendőek igazán az édességek, fagylalt, cukros finomságok, mint például a dinnye is.

Így maradnak távol a darazsak

Nem kell különösen tartanunk a darázscsípéstől, amíg nem vagyunk allergiásak a darázscsípésre (rovarméreg allergia).

A darazsak védekezésre használják fullánkjukat, és nem támadásra.

Hagyjuk őket nyugalomban, és ők is békén hagynak minket.

Léteznek praktikák, melyekkel távol tarthatjuk őket.

 • Viseljünk fehér ruhát, és az asztalra is terítsünk fehér terítőt. A darazsak elsősorban az élénk színeket keresik, mint például a sárga, kék és fekete.
 • Fedjük le a sajtot, kolbászt, süteményeket üvegburával. Ezen keresztül nem érzik az ételek illatát. Kukánkat, szemetesünket is jól zárjuk le.
 • Illatos krémek és parfümök kerülése. Az ilyen illatok úgy vonzzák a darazsakat, mint a mágnes. Ez vonatkozik a bútorápoló szerekre is! Kerüljük a következő illóolajokat is: szegfűszeg, cédrus, teafa, citrom.
 • Ne pazaroljuk időnket csapdák kihelyezésére, mert nem hatékonyak, és csak párat kaphatunk így el közülük.
Mit tegyünk, ha megcsípett a darázs?

És, ha a darázs megcsípett, ezek a tippek segíthetnek.

 • Nyomjuk ki a mérget és fullánkot. De ne szívjuk ki!
 • Hűtsük le a csípés területét, hideg vízzel, jégkockával.
 • Kitűnő természetes orvosság darázscsípésre a nyál.
 • Segíthet a vöröshagyma is, ami csökkenti a gyulladást. A hagymát vágjuk félbe, és szorítsuk a csípésre.
 • Méhészek ajánlása szerint segíthet, ha sót feloldunk langyos vízben, és ebbe áztatunk puha rongyot, amit borogatásként teszünk a csípésre.

Allergiás reakció esetén azonnal forduljunk orvoshoz, és nem árt, ha tartunk otthon Kalcium pezsgőtablettát, vagy Calcimusc 100 mg/ml oldatos injekciót (ampulla). Az ampulla tetejét le kell törni, és evőkanállal, szájon át bevenni. A dobozban megtalálható a szer pontos adagolása. Csak vényre kapható gyógyszertárban. Baj esetén viszont sokat segíthet, amíg a szakszerű segítség megérkezik. 


Megosztás


 • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

 • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat