18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mit tesz egy csésze kávé szervezeteddel!

Megosztás
Életmód

 Mit tesz egy csésze kávé szervezeteddel! A kávé okosabbá tesz, javítja látásunkat, és még a fogainknak is jót tesz. 5 tény, amit eddig nem tudtunk a kávéról! A kávétól vékonyak lehetünk, eltűnnek a sötét karikák szemünk alól, hatékony a cellulittal szemben. Akár eszpresszó vagy filteres kávé, jót tesz szervezetünknek és jóval több van egy csésze kávéban, mint gondolnánk.


 Mit tesz egy csésze kávé szervezeteddel!

A kávé okosabbá tesz, javítja látásunkat, és még a fogainknak is jót tesz.

5 tény, amit eddig nem tudtunk a kávéról!

A kávétól vékonyak lehetünk, eltűnnek a sötét karikák szemünk alól, hatékony a cellulittal szemben.

Akár eszpresszó vagy filteres kávé, jót tesz szervezetünknek és jóval több van egy csésze kávéban, mint gondolnánk.

5 tény a kávéról és hatásairól!

A kávé stimulálja az agyat

Azt érezzük reggel, amikor megittuk kávénkat, hogy sokkal energikusabbak vagyunk, jobb a koncentrációs képességünk? Nem csoda! Tudományosan bizonyított, hogy 30 perccel a kávéfogyasztás után az agy jobban működik. Az ok: A koffein tulajdonképpen egy stimuláns, ami serkenti agyunkban a neurotranszmitterek hatékony áramlását. Ennek eredményeként az agy teljesítőképessége megnő, és ezzel párhuzamosan a koncentrációs képesség is javul. Nagyobb hatékonysággal tudjuk befogadni és feldolgozni az információkat. Figyelem! Ez csak mérsékelt kávéfogyasztás és egészséges életmód mellett működik. A túl sok koffein megterheli a szívet, növeli a vérnyomást, és éppen az ellenkező hatást érjük el.

A kávé javítja a vizuális teljesítményt

Nem igazán szoktunk kávé ivás után tükörbe nézni, de egyszer érdemes, mert megláthatjuk, hogyan javítja látásunkat a kávé. Kávéivás után a tükörbe nézve azt láthatjuk, hogy pupilláink kitágultak. A koffein hatást gyakorol az idegrendszerre, aktiválja a „harc vagy menekülés” reakcióját, mert az adrenalin kiválasztódik. Ennek hatásaként látunk jobban.

A kávé jó a fogaknak

Eddig milyen összefüggést láttunk a kávéivás és fogak között, Azt, hogy elsárgulnak tőle fogaink? Ez igaz is lehetne, de csak részben. A tény az, hogy a kávéban található polifenolok szuper egészségesek a fogakra nézve, mert elpusztítják a lepedékben képződő rossz baktériumokat.

De csak akkor, ha a kávét tej és cukor nélkül isszuk! Ellenkező esetben a polifenolok éppen azokat a jótékony baktériumokat semmisítik meg, melyek hatékonyan harcolnak a cukor és tejben található káros anyagokkal. A legjobb, ha a kávét csak feketén isszuk. Amennyiben képtelenek vagyunk a kávét keserűen elfogyasztani, úgy a legjobb, ha szívószállal isszuk, és nem hagyjuk, hogy az édes, tejes kávé érintkezzen fogainkkal.

A kávé serkenti a szívműködést

Már 15 perccel egy csésze kávé elfogyasztása után emelkedik pulzusunk és vele együtt vérnyomásunk is, mintegy 10-15 százalékkal. Ez a mérték nagyban függ egészségi állapotunktól, testsúlyunktól. Fontos! A kávéfogyasztás problémás lehet szív és érrendszeri megbetegedés esetén, és kifejezetten nem ajánlott magas vérnyomásban szenvedőknek. Érdekesség, hogy bár a koffein stimulálja az idegrendszert, vizsgálatok kimutatták, hogy hiperaktív gyerekekre nyugtatólag hat.

A kávé serkenti az emésztést

Egy finom eszpresszó evés után? Határozottan ajánlott. Miért serkenti a koffein az emésztést?A koffein stimulálja a savtermelést a gyomorban és így gyorsítja az emésztést. Éppen ezért, aki refluxban vagy gyomorsavtúltengésben szenved, a kávé fogyasztása nem javasolt.  

Fiatalos kinézet - Otthoni praktikák

Peeling saját kezűleg


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek