18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Öngyógyító praktikák cukorbetegség esetére

Megosztás
Életmód

Gyakran fáradt? Látászavarai vannak? Nehezen gyógyuló, elhúzódó fertőzésekkel küzd? Sűrűn van szomjúságérzete édességéhsége? Hirtelen elhízott? A cukorbetegség (és szövődményeinek) lelki háttere Cukorbetegség, 2-es típusú A felnőttkori cukorbetegségnél a szervezet által termelt inzulin nem tudja vércukorszint-csökkentő hatását megfelelő mértékben kifejteni.


Gyakran fáradt?

Látászavarai vannak?

Nehezen gyógyuló, elhúzódó fertőzésekkel küzd?

Sűrűn van szomjúságérzete édességéhsége?

Hirtelen elhízott?

A cukorbetegség (és szövődményeinek) lelki háttere

Cukorbetegség, 2-es típusú

A felnőttkori cukorbetegségnél a szervezet által termelt inzulin nem tudja vércukorszint-csökkentő hatását megfelelő mértékben kifejteni.

Lelki okai: komorság, búbánat, feszengés, alkalmatlanság érzés, inkorrektség, túlzott szabadságvágy, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás.

Mentális okai: félelem miatti mentális blokádok, élet megtagadása miatti bűntudat.

Cukorbetegség miatti fekélyesedés

Minden hatodik cukorbeteg elveszíti a lábát a betegség következményeként kialakuló alsó végtagi fekélyesedés miatt, amelyet olyan tényezők kombinált hatása okoz, mint a cukorbetegség nem megfelelő kezelése, idegi károsodás, rossz vérellátás, nem megfelelő lábbeli viselete vagy lábsérülés.

Lelki okai: nagyzási mánia, bűnbe sodródás, sokkoló élmény, szeretve gyűlölés, gyűlölve szeretés, félelem az elpirulástól, félelem a gúnytól, kényelemkeresés, szexuális megrontottság miatti szenvedés, önállótlanság miatti szorongás, legelsővé válás kényszeres vágya miatti szorongás.

Mentális okai: önkétely, unalmasság tévhite, népszerűtlenség miatti negatív jövőkép, meddő küzdelem miatti negatív jövőkép, szellemi túlszárnyaltság miatti hitehagyottság, saját test el nem fogadása miatti negatív jövőkép, rögeszmés szokások.

Cukorbetegség miatti idegkárosodás

A végtagok szimmetrikus érzészavara, az agyidegeket és a vegetatív idegrendszert érintő zavarok is az emelkedett vércukorszint miatt alakulnak ki.

Lelki okai: félénkség, túlzásokba esés, üldözési téboly, társ kihasználása, tudatalatti neurotikus szorongás, elfojtott félelem valódi önmaga megmutatásától, lelkifurdalás miatti gátlás, sehová nem tartozás miatti szorongás.

Mentális okai: erkölcsi dilemma, vita, túlzott bűntudat, álokoskodás, elfojtott önfejűség, élet miatti túlzott elégedetlenség, betegségtudat ártóimpulzusa, cinikus magatartás miatti bűntudat, tiltott sóvárgás miatti ártószándék.

Cukorbetegség okozta ideghártya- károsodás

A cukorbetegség szövődményeként az ideghártyában az erek károsodása jön létre, így az ideghártya szövetei a rossz tápanyag- és oxigénellátás miatt pusztulnak el.

Lelki okai: túlzott sérülékenység, kaparkodás, félelem az öregedéstől, lelki sanyargatás, sínylődés, túlzott önzés, túlzott lelki keserűség, túlzott érzékiség, elfojtott félelem az alvástól, tudatalatti egzisztenciaigény, rossz kívánság miatti keserű csalódás, társadalmi normakövetés miatti gátlás, elkallódás miatti szorongás, múló siker, nagyvilági életet élés, életerő-pazarlás, tilosban járás.

Mentális okai: kábulat, élettagadás, elfojtott kétség, hitehagyottság miatti szkeptikusság.

Cukorbetegség okozta savbőség a vérben

Anyagcserezavar, nagy zsírdús étkezések, tartós stresszel járó állapotok hajlamosítanak a ketoacidózisra, amely mindig az inzulin abszolút vagy relatív hiánya miatt következik be; a magas vércukorszint miatt sok vizeléssel, állandó szomjúsággal, nyelvszárazsággal, könnyen ráncolódó bőrrel, elmaradó izzadással, gyengeséggel, alacsony vérnyomással és szapora pulzussal jár.

Lelki okai: elérhetetlenség, távolságtartás, segítő-szindróma, fásultság, meglopottság érzés, visszakozás, anyagi kívánságok, védtelenség miatti félelem, szellemi törvények félremagyarázása miatti szorongás, anyagi biztonság elvesztése miatti szorongás, beteljesítetlen szerelmi vágy miatti szenvedés, tudatalatti megalománia.

Mentális okai: tanácstalanság, túlzott követelményszint, teljesületlen vágyak miatti hitehagyottság, túlzott akaratérvényesítés, haszonelvűség miatti bűntudat.

Öngyógyító praktikák

A számos hatékony, állapotát javító módszer közül nézzünk néhányat.

Fontos!

Az orvosi kezelést mindig hangolja össze az alkalmazott alternatív terápiákkal!

Gyógyító kéztartások
Kéztartás cukorbetegség esetére

Kéztartása: A bal gyűrűsujj hegye érinti a bal kisujj és a jobb kisujj hegyét. Többi ujj kinyújtva. Kezeit hasnyálmirigye előtt tartsa!

A mudrát fekve végezze 10 percig, közben zengesse 3 percig a mantrát!

Napi 2 alkalommal (legalább 2-3 hétig) csinálja a kéztartást!

Mantra: svaha. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: ssvvaahhaa.

Észlelést fokozó kéztartás (Bodhaka-mudra)

Mudra: A két gyűrűsujj összeér, tőlük elkülönülve a bal mutató- és a jobb hüvelykujj is. Többi ujj nyújtva.

A mudrát 5 percig a köldök, 5 percig a száj vonalában tartsa!

Javallat: Az ízlelőbimbók és nyálmirigyek problémáinál, elhízásnál, evési kényszer esetén, cukorbetegségnél, étel-allergiánál és nyálkahártya problémáknál kiváló. Fokozza a testi emésztő folyamatok utáni energia-felszabadulást.

Mantra: am im um. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: aamm iimm uumm.

Zsírszöveteket ellátó csatorna kéztartása (Medavaha-mudra)

Mudra: A bal gyűrűsujj a jobb kisujjal, míg a jobb gyűrűsujj a bal kisujjal ér össze. Többi ujj begörbítve. A mudrát 10 percig az ölébe ejtve tartsa!

Javallat: Cukorbetegség, húgyúti betegségek, alkoholfüggőség, narancsbőr, Addison-kór, hashártyagyulladás, elhízás, kóros soványság, mellékvesepanaszok, mellékvesevelő túlműködése, zsírszövetelhalás, zsírvérűség, zsírembólia, lipóma, verejték-elválasztás hiánya, verejtékmirigy elváltozás és verejtékmirigy-tályog esetén használható.

Ujjakupresszúra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cukorbetegség kezelésének akupunktúrás pontjai a testen: Bef6; Bef12; T5; Véb4; H20; H21; H22; Ves2; Ves3; Ves7; HM4; EH25;

Ezen pontok megfelelői a kézen:

A kezelés menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot!

Masszázstecnika: Hüvelyk-, vagy mutatóujjal ütögető, kopogtató mozdulat a ponton (vibrációs masszázs, körkörös masszázs is alkalmazható).

A kezelés időtartama: pontonként 30 másodperc. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) 15-20 másodpercig szabad kezelni. A pontokat – szükség szerint –naponta többször is kezelheti (igény szerint, akár 3-4-szer is egy nap; 2 órás szüneteket beiktatva).

Fitoterápia

Egyes gyógynövények csökkenthetik a vércukorszintet, mások serkentik a hasnyálmirigy inzulintermelését vagy fokozzák a vérkeringést.

Vércukorszintet csökkentő gyógynövények:
 • articsóka
 • bab
 • uborka
 • hagyma
 • fokhagyma
 • fahéj
 • saláta
 • fekete áfonya levele
 • ginzeng
 • bojtorjánlevél
Cukorbetegségre:
 • zeller
 • kökénylevél
 • zsálya
 • csalán
 • pitypanggyökér (tea)
Keringési zavarokra:
 • ginko
 • hajdina
 • paradicsom
 • chili

 

 

 

 

Nehezen gyógyuló sebekre:
 • aloe vera
 • kakukkfű
 • sárgarépa
 • rózsa
 • tyúkhúr
 • majoránna
 • körömvirág
 • martilapu
Egyéb teendők

-szénhidrátszegény étrend

-telített zsírsavak bevitelének csökkentése

-mesterséges édesítők használatának kerülése

-rendszeresen fogyasszon fekete áfonyát (vagy kökényt, szedret)

- tartson mikroelem-kúrát (kobalt, magnézium, cink-nikkel-kobalt keverék fogyasztása)

-a szövődmények elkerülésére:A-,B,-C-és E-vitaminok és flavonoidok szedése

-sok testmozgás, sport

 

Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2016.

Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.

Gyógyító kéztartások

Gyógyító kéztartások - Késmárki László


Megosztás


 • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

 • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat