18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Haj és menstruációs ciklus – Figyelem! A menstruáció befolyással lehet a hajra!

Megosztás
Életmód

Arról sokan tudnak, hogy a bőr megváltozik a menstruáció egyes periódusában. Például megjelennek a pattanások, mitesszerek. De azt tudtuk-e, hogy a menstruációs ciklus alakulásával a haj is megváltozhat? Érdemes különbséget tenni a következő 4 ciklus között.


Arról sokan tudnak, hogy a bőr megváltozik a menstruáció egyes periódusában. Például megjelennek a pattanások, mitesszerek.

De azt tudtuk-e, hogy a menstruációs ciklus alakulásával a haj is megváltozhat?

Érdemes különbséget tenni a következő 4 ciklus között.

1. Közvetlenül menstruáció előtt

Ebben az időszakban megemelkedik a tesztoszteron szint és csökken az ösztrogén szintje. Így a faggyúmirigyek termelése elkezd megnövekedni. Ez zsírosodó hajhoz vezethet. A fejbőrünkön is érezhetjük a változást. Ekkor a haj tartás nélkülivé válik. Ne kezdjük el naponta mosni hajunkat, mert nem szükséges, elég a száraz sampon.

Érdekesség

Külön érdekesség, hogy ebben az időszakban a legjobb például hajunkat befesteni.

2. menstruáció alatt

A menstruáció első napjaiban a legtöbb nő kifejezetten fáradtnak érzi magát. Szinte minden lelassul. Sajnos a haj növekedése is lelassul ebben az időszakban. Ez az alacsony ösztrogénszintnek tudható be. Ettől láthatjuk hajunkat fénytelennek, unalmasnak. Menstruáció alatti időszakban is ajánlott inkább a száraz sampon használata.

3.  Menstruáció utáni közvetlen időszak

Amikor a menstruáció véget ér, sokkal energikusabbnak érezzük magunkat, kisugárzásunk is pozitív lesz. A tesztoszteron termelés újra elindul, és csökkenni kezd a faggyútermelés. Ezzel szemben az ösztrogéntermelés emelkedni kezd, ami szintén megváltoztatja hajunkat és fejbőrünket. Most ugyanis kiszáradhat a haj és fejbőr is. Használjunk tápláló balzsamot, hajkondicionálót. Nem számít, milyen típusú hajunk van (zsíros, száraz, normál). Ez az időszak optimális a hajregeneráló kúrák elvégzésére. Ekkor ne használjunk száraz sampont.

4.  Ovuláció

Körülbelül két héttel a menstruáció megjövetele előtt van az ovulációs időszak. Ekkor a legmagasabb az ösztrogénszint, míg a tesztoszteronszint viszonylag alacsony. Ekkor a fejbőr faggyútermelése teljesen normális. Tehát ekkor látható igazán, milyen típusba tartozunk a haj állapotát illetően. Ekkor lehet a legjobban meghatározni, milyen terméket érdemes használnunk. Hajunk száraz-e, zsírosodásra hajlamos-e, esetleg normál.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek