18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért érdemes vazelint tartani otthon? - 20 dolog, amire használhatod!

Megosztás
Életmód

A vazelin akár 90 százaléka is lehet paraffin és olefin, melyek vízben oldhatatlanok. Miért lehet jó, ha mindig van otthon vazelin? Kenőanyag, síkosító anyag, fagyálló, a vazelin ennél sokkal többet tud. Ez a kenhető anyag kiválóan használható a háztartás számos területén.


A vazelin akár 90 százaléka is lehet paraffin és olefin, melyek vízben oldhatatlanok.

Miért lehet jó, ha mindig van otthon vazelin?

Kenőanyag, síkosító anyag, fagyálló, a vazelin ennél sokkal többet tud.

Ez a kenhető anyag kiválóan használható a háztartás számos területén.

1 Sminkeltávolítás

Drága sminklemosók helyett nyugodtan használhatjuk a vazelint. Tökéletesen eltávolítja a szempillafestéket, szemhéjfestéket. Kenjünk keveset puha vattára és töröljük át a területet.

2 Ragyogó arcbőr

Aki szeretné, ha arcán ragyogóan sima bőr lenne, különösen nyáron, kenjen fel keveset az arccsontokra. Nem csak a bőr lesz ragyogó, de táplál is, a bőr nem szárad ki.

3 Tartós parfüm

Kenjünk vazelint arra a területre, ahova egyébként is szoktuk parfümünket fújni. A vazelin tökéletes közvetítő anyag, nedvesen tartja a bőrt, és agy a parfüm illata is kitarthat egész nap. A zsíros vazelin tökéletesen tárolja az illatokat.

4 Fényes ajkak

A vazelin nagyszerű alternatívája az ajakbalzsamnak, ráadásul olcsó. Akár színes szemhéjfestéket is keverhetünk hozzá, így bármilyen színű szájfényt készíthetünk. Mindig csak kis mennyiségben, ám annál változatosabban. A vazelintől az ajkak nem száradnak ki, és nem lesznek cserepesek sem.

5 Peeling után

Tudjuk, mi a peeling? A peeling nagyon divatos, tulajdonképpen az elhalt hámsejtek eltávolítását, bőrradírozást jelent, Egy ilyen kezelés után sérülékeny lesz a bőr és kiszáradhat. De, ha vazelinnel kenjük be kezelés után, akkor fantasztikusan sima lesz bőrünk.

6 Kesze-kusza szemöldök

Ugye milyen idegesítő, amikor a szőrszálak sehogy nem akarnak abba az irányba állni, amit mi szeretnénk? Ekkor tehet jó szolgálatot a vazelin. A vazelin megszelídíti a szemöldök szálait. Kenjük rá vékonya, és szemöldökfésűvel igazítsuk meg.

7 Szem alatti sötét karikák

A sötét karikák halványításához kenjünk vazelint minden este szemünk környékére. Pár hét után látható lesz a javulás, a bőr szövetei megtelnek élettel, a bőr rugalmas lesz, és eltűnnek a sötét karikák.

8 Sima kezek és lábak

A vazelin különösen hatékony bőrpuhításra. Lefekvés előtt kenjük fel sarkunkra és/vagy kezeinkre, húzzunk rá vékony zoknit vagy cérnakesztyűt, és nézzük meg a végeredményt reggel.

9 Tökéletes manikűr és pedikűr

Lakkozás előtt kenjünk vazelint a körömágybőrre, így a körömlakk, ha meg is csúszik kezünk, nem ragad majd rá a bőrre. A lakk száradása után csak le kell törölni.

10 Gyűrű levétele

Van az úgy, hogy a gyűrű nem akar lejönni ujjunkról. Ez nagyon fájdalmas lehet. Ám a vazelin és hideg víz csodákat tehet pár másodperc alatt. Tegyük hideg víz alá kezünket, ettől az erek összehúzódnak. Töröljük le, és kenjük be vazelinnel. A gyűrű gond nélkül le fog csúszni ujjunkról.

11 Nyikorgó ajtók

Ezt is ismerjük, ugye? Nos semmi mást nem kell tennünk, mint a zsanérra vazelint kenni. Ugyan így tehetünk a kocsiajtó esetében is.

12 Száraz, törékeny haj

Csak kevesen gondolnák, hogy a vazelint hajra is lehet kenni. Pedig igen! De csak a hajvégekre szabad tenni, és csak keveset. Az eredmény bámulatos lesz.

13 Kiszárad térdek és könyék

Ugye, ugye! Ez a két terület, amivel keveset foglalkozunk, ám, ha megpillantjuk, kiderül, érdemes lett volna, mert kiszáradt a bőr. Kenjük be minden este ezeket a területeket vékonyan vazelinnel. Garantáltan nem fog kiszáradni napokig a bőr.

14 Ráncok és szarkalábak

Mitől alakulnak ki a ráncok? Különösen a szem környékén? A bőr elveszíti rugalmasságát és kevés a nedvességtartalma. Ez ellen tehetünk vazelinnel. Szintén ajánlott esténként vazelint kenni a ráncos területekre.

15 fagyvédelem

Például az ajtókon található gumitömítések nem károsodnak fagy hatására, ha vazelinnel kenjük be őket.

16 Bőr kiegészítők védelme

Bőr cipő, bőr öv, melyek igen sérülékenyek, de csak akkor, ha a bőr kiszárad. Ápoljuk vazelinnel, és az élettartamuk körülbelül a háromszorosára nő majd. A bőr felületét vízállóvá is teszi.

17 Szerelmes együttlét

Igen, nem csak síkosítók léteznek, és a vazelin ugyan olyan jó szolgálatot tehet szexuális kiegészítőként. De vigyázat, mert a vazelin rontja az óvszerek rugalmasságát, és így a biztonság nem garantált.

18 Cipzár

Akadozik a cipzár? Semmi gond. Kenjünk kevés vazelint a kocsi részre, és máris megoldódik a probléma.

19 Ragasztómaradék eltávolítására

Például a szélvédőre, ablaküvegre ragasztott matricák nyomot hagyhatnak, hiszen az üvegen visszamarad a ragasztó. A vazelin ezt tökéletesen leoldja. Egyszerűen lekaparhatjuk a maradékot.

20 Kutyák és cicák mancsai

Télen, amikor sózzák az utakat, és nyáron, amikor az aszfalt izzik a tappancsuk alatt, a vazelin megóvhatja a bőrt a kiszáradástól, és töredezéstől. Nyugodtan használjuk télen és nyáron is kedvencünk tappancsaira. 

Hogyan írjuk helyesen?

Cipzár vagy zipzár?

Cipzár a helyes! / MTA


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat