18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tigrisbalzsam – Kinek, mikor, mennyit?

Megosztás
Életmód

Talán csak kevesen ismerik ezt a kenőcsöt, pedig igazi csodaszer. Ez nem más, mint a tigrisbalzsam, mely többféle területen tehet jó szolgálatot. Több, mint 140 éve használják a természetes orvoslásban. Most összeszedtük a legfontosabb területeket, mikor segíthet a tigrisbalzsam, kinek ajánlott, és hogyan érdemes használni. A tigrisbalzsam koncentrátumának receptjét Aw Vhu Kin kémiai botanikus állította össze. A tinktúra mentolból, kajeput olajból, kámforból, egyéb illóolajokból készül, amit vazelinhez kevernek.


Talán csak kevesen ismerik ezt a kenőcsöt, pedig igazi csodaszer.

Ez nem más, mint a tigrisbalzsam, mely többféle területen tehet jó szolgálatot.

Több, mint 140 éve használják a természetes orvoslásban.

Most összeszedtük a legfontosabb területeket, mikor segíthet a tigrisbalzsam, kinek ajánlott, és hogyan érdemes használni.

A tigrisbalzsam koncentrátumának receptjét Aw Vhu Kin kémiai botanikus állította össze.

A tinktúra mentolból, kajeput olajból, kámforból, egyéb illóolajokból készül, amit vazelinhez kevernek.

A tigris balzsamnak semmi köze nincsen a tigrisekhez, mert ez csak legidősebb fia nevéből ered, akit Aw Boon Haw-nak hívtak, és a „Haw” szó fordítása „tigris”.

Emellett a balzsam színe is hasonlít a tigris színéhez, hiszen enyhén vöröses az összetevők miatt. Az egyik ilyen különleges színű összetevő a kínai fahéj.

A tigrisbalzsam könnyű krém, aminek hűsítő hatása van, segíti a véráramlást, felpezsdíti azt.

Mindkét variációban használható.

Meg is mutatjuk, melyik, mikor.

Rovarriasztó

Kevesen tudják, de a tigrisbalzsam kifejezetten ajánlott azok számára, akiket szeretnek a szúnyogok. Mert míg mi emberek az illóolajok kellemes illatát érezzük, addig ezt a rovarok kifejezetten utálják. Kenhetjük kis mennyiségben magunkra, de tehetjük kis tálkába is, hogy a lakástól távol tartsuk a szúnyogokat vagy legyeket.

Izzadság szag ellen

Elég kínos, amikor valaki büdös az izzadságtól. Edzés, vagy kimerítő fizikai munka mellett nagyon hatásos a tigrisbalzsam. Nem csak a szagokat gátolja meg, de a verejtékezést is. Kenjük a verejtékező területre, például hónaljunkra, és a verejtékezés pillanatok alatt megszűnik, és nem leszünk büdösek sem.

Ízületi problémák

Izom és ízületi problémák tüneteinek enyhítésére, esetleg teljes megszüntetésére is alkalmas a tigrisbalzsam. Kenjük be vékonyan a fájó területet és hagyjuk hatni a balzsamot. Állapottól függően használhatjuk naponta. A javulás állapotunktól függ, de akár 1-2 napon belül érezhető a pozitív változás.

Festékfoltok eltávolítására

A festékfoltot nem egyszerű eltávolítani, de a tigrisbalzsam erre is jó lehet.

Kenjük a tigrisbalzsamot a foltra, dörzsöljük bele az anyagba, hagyjuk állni és hatni, majd mossuk ki.

Torokfájás ellen

Már az első torokkaparásnál érdemes a nyak elülső részét bekenni tigrisbalzsammal.

De figyelem!

LENYELNI NEM SZABAD!

Már másnap reggel megszűnik a torokkaparás.

Tiszta légutak

A tigrisbalzsamban található mentol felszabadítja a légutakat. Orrdugulás, megfázás esetén kenjünk keveset orrunk alá.

De figyelem!

SEMMI ESETRE SE KENJÜK ORRUNKBA!

Lábfájás ellen

Mindenki ismeri az érzés egy hosszú nap után, amikor leveszi cipőjét. Van, akinek ilyenkor fáj a lába. A legtöbb esetben ez a láb rossz vérellátottsága miatt van. A tigrisbalzsam felpezsdíti a vérkeringést, a mentol felfrissíti a bőrt, hűsít, amitől együttesen lesz könnyebb érzete lábunknak.

Fejfájás ellen

Még mielőtt fájdalomcsillapítót vennénk be, próbáljuk ki a tigrisbalzsamot. Kenjük halántékunkra, vagy oda, ahonnan a fájdalom indul. Ez kitapintható. Finoman dörzsöljük bőrünkbe, és percek alatt érezhetjük a hatást. A fejfájás tulajdonképpen nem más, mint az erek beszűkülése. Ezen a ponton a vérkeringés is akadozik, ami fájdalmat okoz, nyomja az idegeket. Ezért is szokták javasolni, ha fáj a fejünk, igyunk sok vizet, aminek hatására a vér felhígul. A tigrisbalzsam serkenti a vérkeringést, és így mulasztja el a fejfájást.

Dohos szag ellen

A lakásban napok alatt megszűnik a kellemetlen szag a tigrisbalzsam hatására. Tegyünk tigrisbalzsamot kis üvegbe abba a helyiségbe, ahol a kelletlen szagot érezzük. Cserélni elég lesz hetente egyszer, mert ilyen sokáig kitart az illóolajok hatása.

Gyomorpanaszok és hasfájás ellen

A hasfájás okozta panaszokat is képes enyhíteni a tigrisbalzsam. Természetesen csak akkor, ha a hasfájás nem szervi eredetű. Kenjük hasunkra a tigrisbalzsamot, és 20-30 perc elteltével javulni fognak a tünetek. A hasfal izmai ellazulnak, megszűnik a feszítő érzés.

De nem csak hasfájásra jó a tigrisbalzsam, hanem például hányinger enyhítésére is. Hányinger esetén ne a hasunkra kenjük a tigrisbalzsamot, hanem beleszagolunk a dobozba. A tigrisbalzsam illóolajai egyszerűen megszüntetik a hányingert.  

Fontos!

A tigrisbalzsamban található alkotók bőrirritációt okozhat, ezért minden esetben végezzünk előbb bőrpróbát! 
A tigrisbalzsamban található alkotóelemek irritálják a nyálkahártyát, ezért nem szabad lenyelni, vagy orrunkba, lágy szerveinkre kenni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek