18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Wall Street farkasa

Megosztás
Filmkuckó

Pénz, pia, drogok, és még több pénz A mindössze öt Oscar-díj jelölést bezsebelő Wall Street farkasa, a tőzsde titokzatos és csábító világába kalauzol. A pénz mindenkinek vonzó, főleg ha kevés munkával nagyot lehet szakítani, és ezt a tőzsdén a legkönnyebb elérni. Jordan Belfort (aki egy létező szélhámos volt, róla mintázták Leonardo DiCaprio karakterét), egy fiatal, nagy álmokkal. 24 évesen eldöntötte, ő márpedig gazdag ember lesz, így felkerekedik feleségével, Teresával, és meg sem áll a Wall Streetig.


Pénz, pia, drogok, és még több pénz

A mindössze öt Oscar-díj jelölést bezsebelő Wall Street farkasa, a tőzsde titokzatos és csábító világába kalauzol. A pénz mindenkinek vonzó, főleg ha kevés munkával nagyot lehet szakítani, és ezt a tőzsdén a legkönnyebb elérni.

Jordan Belfort (aki egy létező szélhámos volt, róla mintázták Leonardo DiCaprio karakterét), egy fiatal, nagy álmokkal. 24 évesen eldöntötte, ő márpedig gazdag ember lesz, így felkerekedik feleségével, Teresával, és meg sem áll a Wall Streetig.

Egy tőzsdeügynökségen kezd el dolgozni, ahol őt is hamar elkapja a gépszíj. Mikor elmegy ebédelni Mark Hanna-val, a cég egyik vezető brókerével, hamar rájön, hogy a tőzsde világa kegyetlen.

Pia és kokó minden áldott nap, már reggel is. A pénz nagy úr, így Jordan bizakodva ássa bele magát a munkába. A 87-es tőzsdekrach súlyosan érinti a céget, így a fiatal brókernek is más állás után kell néznie. Felfedez egy új világot, ahol kisembereknek árulnak úgynevezett centes részvényeket.

A szélhámos

A tőzsde ezen ágában nincsen túl sok pénz, de Jordan hamar átlátja a helyzetet, és egy új irányvonal megalkotójává válik. Találkozik egy Donnie nevű férfival, akivel hamar közös nevezőre jutnak, így együtt kezdenek bele az új vállalkozásba néhány kiváló értékesítői tehetséggel rendelkező ismerősökkel.

A Stratton Oakmont rövid idő alatt hatalmas sikereket ér el, így az alkalmazottak száma is napról napra gyarapodik. Jordan és a többi alapító vagyona napról napra milliókkal nő. Nincs határa a bulinak, a piának, a drognak, és a prostiknak, dőzsölnek, és költenek, amennyit csak tudnak.

A fiatal bróker rövid idő alatt tesz szert hatalmas vagyonra, ezzel párhuzamosan veszíti el feleségét, és keres új nőt magának. Naomi az új feleség egy igazi porcelánbaba, aki pénzért nagyon tud szeretni, de azért jobban elnézi Jordan féktelen életét, mint, az exfeleség.

Csalás csalást követ, dúskálnak a pénzben, de egyikük sem elégszik meg ennyivel, mert a kapzsiság az ember egyik fő bűne. Az FBI is felfigyel a cégre, és nyomozást indítanak ellenük, mely egy ideig nem jár sikerrel.

Apja azt javasolja Jordannak, amíg lehet, addig szálljon ki, hiszen annyi pénze van, amivel élete végéig jól élhet, és így megmenekülne az esetleges következményektől. A kapzsi férfinak esze ágában sincsen otthagyni a céget, sőt még nagyobb energiával kezd dologzni.

A következmény

Végül az FBI szerez elég bizonyítékot a férfi ellen, de alkut ajánlanak neki. Amennyiben készít egy listát a munkatársairól, és azokról, akikkel valaha dolgozott, továbbá hajlandó mikrofont viselni a megbeszéléseken, cserébe csupán néhány év börtönt kap.

Jordan látszólag bele is megy ebbe, de egy papírra írt üzenetben figyelmezteti Donnie-t ne mondjon semmi kétértelműt. Sajnos ez a papír lett Jordan Belfort veszte is, amit az FBI megtalált, és így mehetett a börtönbe. A gyönyörű felesége, Naomi elvált tőle és a gyerekeit is elveszítette.

A pénz kísértése hatalmas, de az sem jó, ha túl sok van belőle. A tőzsde a szélhámosok melegágya, ahol ugyan rengeteget lehet szakítani, de ezért sokszor illegális dolgokat kell tenni. Jordan Belfort egy létező szélhámos volt, aki több mint 100 millió dollárt csalt ki az emberektől, de miután lebukott 22 hónapot töltött börtönben. Egy újabb példa az amerikai társadalom megoldatlan problémájára.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat