18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A nő

Megosztás
Filmkuckó

Test nélkül Lenyűgöző, hihetetlen, megbotránkoztató, elgondolkoztató. A nő című, öt kategóriában Oscar-díjra jelölt film elég vegyes érzelmeket képes kiváltani az ártatlan nézőből. Egy remek öltet, ami akár a jövőnket is ábrázolhatja, az eljövendő „gépek korát”. Első ránézésre azt gondolnád, hogy a múlt században játszódik a film, de mikor jobban megnézed, akkor a jövő képei rajzolódnak ki. Theodore egy magányos férfi, aki a válásából próbál talpra állni, nem túl sok sikerrel.


Test nélkül

Lenyűgöző, hihetetlen, megbotránkoztató, elgondolkoztató. A nő című, öt kategóriában Oscar-díjra jelölt film elég vegyes érzelmeket képes kiváltani az ártatlan nézőből. Egy remek öltet, ami akár a jövőnket is ábrázolhatja, az eljövendő „gépek korát”.

Első ránézésre azt gondolnád, hogy a múlt században játszódik a film, de mikor jobban megnézed, akkor a jövő képei rajzolódnak ki. Theodore egy magányos férfi, aki a válásából próbál talpra állni, nem túl sok sikerrel.

Mások nevében ír leveleket, születésnapokra, évfordulókra, vagy éppen amire igény van. A modern technika csodájaként csupán ki kell mondania a szöveget, a gép pedig kézírással készít belőle dokumentumot teljesen hitelesen. Itt már elképedhet az átlag filmnéző, mert bizony nem vagyunk ettől már túl messze.

Kedves főhősünk igazi kocka életet él. A munkában egész nap a számítógépen dolgozik, majd hazamegy a magányba, ahol a másik számítógépen videó játékozik esténként. Egyik nap meglát egy reklámot, ami egy mesterséges intelligenciával rendelkező operációs rendszert hirdet.

A technika fejlődése

Egyszer mindent ki kell próbálni alapon, telepíti a szoftvert. A saját ízlésére konfigurálja, így női hangot választ. Samantha (magát nevezte el az operációs rendszer, mert ez így működik) mindenben új felhasználója segítségére áll, és két tizedmásodperc alatt rendszerezi az emailjeit.

Jó is az, ha van egy ilyen okos rendszered, legalább nem neked kell órákat töltened a géped rendben tartásával. Az ember-gép kommunikáció egy egyszerű kis füldugón keresztül működik, és egy cigarettatárca méretű kis kütyün lehet a képeket és emaileket megnézni. A technika gyönyörű fejlődését mutatja be és erősen hajaz a jövőre.

A magányos férfi hamar összemelegszik a digitális hölgyeménnyel, és elkezd gyengéd érzelmeket táplálni Samantha iránt. A történet innentől elég magasra rugaszkodik el a földtől, és elég bizarr dolgok történnek ember és gép között.

A jövő?

A történet bizonyos szempontból remekül ábrázolja a technika fejlődését, illetve a mai társadalom életét a számítógépek világában. Ezzel a megközelítéssel teszi megosztóvá a filmet. Azok, akik nem ragaszkodnak most sem a számítógépükhöz, azok ebben egy elvont beteg gondolatot látnak. Akik már manapság is a világhálón élik a mindennapjaikat, azok az ijesztő jövőt látják a filmben.

Theodore a film minden képkocáján látható, ami érdekes koncepicót kölcsönöz a filmnek, míg ugye Samantha csupán narrátorként van jelen. Látványvilágában egyszerű, ezt azonban a párbeszédek, és az érzelmi töltetek tökéletesen ellensúlyozzák, a megfelelő zenei világgal. Egy tízes skálán megüti a hatost, érdemes lenne szinkronizálni, akkor több emberhez eljutna az üzenet. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat