18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nebraska

Megosztás
Filmkuckó

Hit, remény, szeretet A hat Oscar-díjra jelölt Nebraska című film már az első képkockájában nagy meglepetést okoz a nézőnek, ugyanis fekete-fehérben játszódik a történet. A mai modern filmgyártás korában merész vállalkozásnak tűnik a fekete fehér film, de ha türelmesen végignézzük, kellemes bájt kölcsönöz az alkotásnak.


Hit, remény, szeretet

A hat Oscar-díjra jelölt Nebraska című film már az első képkockájában nagy meglepetést okoz a nézőnek, ugyanis fekete-fehérben játszódik a történet. A mai modern filmgyártás korában merész vállalkozásnak tűnik a fekete fehér film, de ha türelmesen végignézzük, kellemes bájt kölcsönöz az alkotásnak.

A történet helyszíne Bilings, itt él az öreg Woody Grant a feleségével. Egy napon a férfi kap egy itthon is elég gyakori marketing levelet, mely szerint nyerhet egymillió dollárt, ha előfizet xy magazinra, persze amennyiben az ő számát sorsolják ki. Az idős férfi teljesen elhiszi, amit a levél állít, ezért gyalog indul el a nebraskai Lincolnba.

Úton

Miután a rendőrök nem egyszer szállítják haza a férfit, végül a fia David, úgy dönt enged apja hóbortjának és elviszi Lincolnba. Apa és fia autóval indulnak útnak. Több kisebb megállóval az első estére egy motelbe érnek. Míg David alszik, apja elmegy és leissza magát, majd a hotelba visszaérve elesik és betöri a fejét.

Woody kórházba kerül egy rövid időre, ezalatt a fia próbálja vele megértetni, hogy a levél nem igazi, és nem vár rá egymillió dollár Nebraskában, de a férfi csökönyös és hajthatalan. A kisebb pihenő után folytatják látszólag értelmetlen útjukat.

Útközben meglátogatják a Grant családot, és azt a várost ahol Woody felnőtt. Rengeteg emlék és rengeteg ismerős arc köszön vissza a városkában. Kiderül, hogy a pénzproblémákkal küzdő férfinak a családja és a régi barátai is sok pénzt adtak egykor kölcsön. Természetesen mikor megsejtik, hogy a férfiből milliomos lehet, rögtön mindenki benyújtja a számlát.

Woody megint rosszul lesz, és ismét kórházba kerül. David még mindig nem érti, miért ragaszkodik apja ennyire a nyereményhez, és erősködik, hogy térjenek inkább haza. Persze az idős ember hajthatatlan.

Csalódás

Végül a fiú beadja a derekát, és elviszi apját Lincolnba, ahol kiderül, hogy nem az ő számát sorsolták ki, de azért kap egy ajándék sapkát. Ha eddig senki nem érzett volna semmit, ennél a jelenetnél biztos, hogy zokogni fog. Amikor a férfi megtudja, hogy amihez ennyire csökönyösen ragaszkodott, mégsem létezik, és a fiának igaza van, hirtelen nagyon butának érzi magát. Már el is tervezte, hogy egy teherautót és egy kompresszort vesz a pénzből.

Davidnak is összefacsarodik a szíve, és a hazaúton, először megállnak egy autókereskedésben eladja régi autóját, és vesz egy kisteherautót, amit az apja nevére írat, majd egy barkácsboltban vesz egy kompresszort. Végül, egy kihaltabb útszakaszon hagyja apját vezetni.

A családi szeretet és az összetartás iskolapéldáját fogalmazza meg a film. Nincs is igazán szükség színekre, hiszen inkább érzelmeket szeretne sugározni, mondanivalója feketén-fehéren érthető, és a legbelsőbb énünket szólítja meg.

Remek színészgárda lett összeválogatva a filmhez, mindenkire tökéletesen passzol az általa megformált karakter. Ugyan egy régi film bőrébe szerették volna a történetet belebújtatni, azt gondolom, bármelyik században lenne aktualitása. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat