18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mielőtt meghaltam

Megosztás
Filmkuckó

Remény Hat Oscar-díj jelöléssel büszkélkedhet a Mielőtt meghaltam című filmdráma. Az AIDS betegség a központi kérdés. Egy férfi, harca az életért, egy kitartó küzdelem, ami sokaknak ad reményt. Ron Woodroof, igazán bűnös életet él. Pia, drogok, nők minden mennyiségben, és mint minden jó texasi, ő is imádja a rodeót. Villanyszerelőként dolgozik, és egy nap munka közben megrázza az áram, kórházba kerül.


Remény

Hat Oscar-díj jelöléssel büszkélkedhet a Mielőtt meghaltam című filmdráma. Az AIDS betegség a központi kérdés. Egy férfi, harca az életért, egy kitartó küzdelem, ami sokaknak ad reményt.

Ron Woodroof, igazán bűnös életet él. Pia, drogok, nők minden mennyiségben, és mint minden jó texasi, ő is imádja a rodeót. Villanyszerelőként dolgozik, és egy nap munka közben megrázza az áram, kórházba kerül.

Mikor felébred, az orvosok közlik vele, hogy HIV pozitív, mégpedig végső stádiumban. Harminc napot jósoltak neki. Ron először nem akarja elhinni, hazamegy és folytatta tovább az életét.

Amikor a barátja megkérdezi, mi van, ha tényleg beteg, akkor tudatosul benne igazán, hogy probléma van. Napokat tölt könyvtárban, és elolvas minden a betegséggel kapcsolatos információt, elkezdett gyógymódokat keresni. Mikor visszamegy a kórházba, számon kéri orvosát, hogy honnan tudna beszerezni gyógyszereket, a vírus ellen.

Amikor minden lehetőség számít

1985-ben még a szabadalmaztatott gyógyszerekből is hiány van, a nem engedélyezett szerek beszerezése pedig nem orvosi utasításra történik. Ron nem keseredik el egy percig sem. Talál egy férfit aki a kórházban dolgozik, és ő csempészi ki neki a tesztelés alatt álló AIDS elleni gyógyszert.

Egy ideig hat is a szer, és a férfi valamivel jobban lesz. Mikor a kórházi dolgozó már nem tud több szert elemelni, ad Ronnak egy címet, Mexikóban. A férfi elmegy a megadott címre, de mikor belép a rendelőbe, rosszul lesz.

Az ottani orvos természetes anyagokkal és vitaminokkal hozza rendbe Ront. Mikor hazaindul, telepakolja a csomagtartóját ezekkel a szerekkel, és elkezdi őket otthon a hasonló sorsú betegeknek árusítani.

Közben Rayon, akivel a kórházban találkozott, csatlakozik hozzá, és közösen hoznak létre egy vállalkozást, a Dallas Buyers Club-ot. A gyógyszerekért cserébe havidíjat kell fizetniük a belépőknek. Minden rendben is megy egészen addig, amíg a hatóságok fel nem figyelnek rájuk.

Utolsó szalmaszál

Elindul a harc a gyógyszercégek és a gyógyulni vágyó Ron között. Végül, már illegálisan, de ereje utolsó cseppjéig is küzd azért, hogy beszerezze a szükséges szereket maga és minél több ember számára.

Ron Woodroof hat évvel később halt meg. Mikor elment a kórházba, az orvosok akkor harminc napot jósoltak neki. Ron nem bízott a gyógyszercégek fejlesztésében, és a tesztkezelésekben, ő az alternatív gyógymódokban hitt, amelyek hat évvel hosszabbították meg az életét.

Az AIDS betegség a mai napig élő és súlyos probléma. Jelenleg sincsen ellene ismert gyógymód, de folyamatosak a kutatások ezen a területen. Matthew McConaughey alakítása csillagos ötös, annyira hitelesen hozza a texasi cowboyt, hogy kijárna neki az Oscar. A film első megnézésre elég erős és sokkoló, de aktuális, még akkor is, ha az 1980-as években játszódik.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat