18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Egy boltkóros naplója

Megosztás
Filmkuckó

A legtöbb nő imád öltözködni, és még annál is jobban szeret vásárolgatni. A kirakatok csillogó és hívogató világának nehezen tudnak ellenállni, csak nem mindegy, hogy a turkálóban költesz több ezret vagy egy dizájner boltban. Az Egy boltkóros naplójának a középpontjában Rebecca Bloomwood áll, aki mindösszesen 25 éves, de máris több hitelkártyával rendelkezik, mint egy tíz nő összesen. Egy barátnőjénél lakik New York egyik elegánsabb környékén, és újságíróként dolgozik egy nem túl ismert kertészeti magazinnál.


A legtöbb nő imád öltözködni, és még annál is jobban szeret vásárolgatni. A kirakatok csillogó és hívogató világának nehezen tudnak ellenállni, csak nem mindegy, hogy a turkálóban költesz több ezret vagy egy dizájner boltban.

Az Egy boltkóros naplójának a középpontjában Rebecca Bloomwood áll, aki mindösszesen 25 éves, de máris több hitelkártyával rendelkezik, mint egy tíz nő összesen. Egy barátnőjénél lakik New York egyik elegánsabb környékén, és újságíróként dolgozik egy nem túl ismert kertészeti magazinnál.

Szegény lány sajnos egy igen furcsa betegségben szenved: vásárlás mániás. Gyakorlatilag, ha végigsétál, egy utcán a boltok próbababái szirén énekükkel csábítják be a boltokba és kényszerítik vásárlásra. Annyira le van már égve, hogy egy sálat öt hitelkártyáról kell kifizetnie, és persze tonnányi adóság van a nyakában. Ilyenkor mi más jöhetne, mint az hogy egyik napról a másikra elveszíti az állását, és a csalódást vásárlásba fojtaná… Egészen kiszámítható.

Nagy vágya, hogy az egyik New York-i divatlapnál dolgozzon, ám sajnos nincs sok esélye, így utolsó mentsvárként egy pénzügyi témájú lapnál helyezkedik el, ahol a cikkeiben az öltözködésbe helyezi bele a gazdasági világot, mint metaforát. Mivel úgy gondolja, hogy ez csak ugródeszka a divatlap előtt, ezért a nevét sem vállalja fel a cikkekben, csupán a „Lány a zöld sállal” álnéven ír.

A pénzügyekről halványlila gőze sincsen, de ettől függetlenül bárki, akinek bemutatják, odáig van érte. A csaj pedig legtöbb esetben azt sem tudja, miről beszél. Főnöke Luke eléggé megkedveli a közös munka során és Rebeccának sem közömbös a férfi, ám a legnagyobb titkát nem árulta el neki. Az adóság behajtó pedig egyre csak üldözi, ezért  inkább azt hazudja, hogy egy volt barátja az….

A hazugság  persze mindig kiderül, ebben az esetben élő egyenes adásban, és Rebecca pillanatok alatt elveszít mindent, nem marad más csak az adósság. Végül az anonim boltkórosok találkozóján a csapatnak, és persze önmagának is bevallja, hogy vásárlásmániás. Rendez egy hatalmas kiárusítást, mint zöld sálas lány. Eladja dizájner cuccait, és a méreg drága csecsebecséit. Végül a zöld sál is gazdára talál….

És a love story végén jöhet a happy end, egy boldog élet, és egy kigyógyult szenvedélybeteg. Kicsit minden nőben ott van a boltkóros, csak ezt a legtöbben féken tudják tartani, és nem költekeznek felelőtlenül. Rebecca legnagyobb hibája az volt, hogy még akkor is költött mikor már nem volt miből. „Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.”

Persze ismerem az érzést, amikor megveszel egy új cuccot, és hazafele a boltból gondolatban már párosítod az otthon lévő gönceiddel, és keresed a tökéletes összeállítást…, de nem kell feltétlen Pradahoz, és Guccihoz ragaszkodni….., mert bizony olcsóban is lehetsz bombanő!

A színészi alakítás nagyon ott van Isla Fisher tökéletesen hozza a kis bohókás csajszit, aki minden kirakatnál elolvad, és remekül hozza a butácska lányt is, akinek lövése sincsen a pénzügyekről…. A történet vicces, azt hiszem ezt minden nőnek meg kell néznie legalább egyszer… 

FILMOSO - FIlmek MOzi SOrozatok

FILMOSO/Fb


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat